Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. ivance..

ivance.. Популарен член

Да :)

Bella_Stella likes this.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Аааа ме водиш. :lol:
    Мене алармот за мочање ми е точно на 3ч, ни повеќе, ни помалку. И второто станување ми е со будност од саат и пол, па мавам нова партија спиење. :whew:

3. lady.N

lady.N Популарен член

Еј колку ми е мило што се собравме пак стара екипа. :hug: Јас сум 5+1. Исто сме и ние понекогаш- кога маж е на работа ние сме сами дома. Ама и јас одам на работа, тука е проблемот не знам како ќе постасам се, и на работа и дете и трудна, за себе најмалку наоѓам време. Среќа имаме баба сервис за чат-пат. Да не ми се гади и моча на секој пола саат ќе заборавам дека сум трудна. Првата бременост само кукав нешто и се одмарав, сега сум турбо. :D

mace89, cinderella5 and IRBBB like this.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Хахах јас си викам дали сум нешто грешка. :lol: Пред да го правам тестот последната недела цело време станував во 4 ипол па во 6 ипол, само два пати. А сега веќе почнав 00, 02, 04, 06, 08, буквално како навиена.:rofl:

5. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Мене најлошо станување ми е во 03 часот, ѓаволското време нели:whew::D
    Од толку многу хорор филмови изгледани, психа ме мава кога ќе видам 03:20 ичи 3 и колку и да е:worried:
    Посебно кога сум сама дома, пошто мм оде по 24 часа на работа.:D

Утре одам по резултатите од приската, ми се јави сестрата дека стигнале, дека се во ред:party: па да ми каже гин што како тие соодносите, секако јас детално сакам да си ги видам.

И да ја прашам сакам пошто нели од утре отварам боледување и одам на патолошка, што ми е ниско бебето, за цервиксот, никој ми го нема измерено ништо во врска со тоа ми немаат кажано.
    Само вагинално ли на преглед се гледа тоа? Или да барам по ова документите како го пише, да не ми е запишан?

s.maja, Bella_Stella and IRBBB like this.
  6. fana

fana Форумски идол

Може и абдоминално мерење на цервикс, но не е толку точно како вагиналното :)

Nefertiti. likes this.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Јеиии :party: :party: :party: ❤️

Nefertiti. likes this.
  8. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Јас однесов во 8 недела потврда од гинеколог, ослободена сум уште неделава да ја доработам, после се договорив само 2 пати да идам пошто нема доволно кадар. Баба сервис и ние имаме понекогаш само сега ептен ми е страв со коронава па избегавам, ептен кога мора. Мило ми е што ќе се дружиме :hug:

lady.N likes this.
  9. NewMommy

NewMommy Популарен член

И јас сум иста ситуација. Јас на работа, бремена и имам дете. Од вчера не ја носам во градинка, пошто фатија корона во градинката. И кај баба и ја носам. Али тоа е, ќе се издржи. Само позитивно. Ама после 9 месеци домче со две дечиња ехеееј РАЈ!

lady.N and mamaJana like this.
  10. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Девојки здраво
    Јас бев на терапија дупастон-прогестерон е всушност.Ми го даде докторот заради тоа што во март имав миссед е сега кога бев на скрининг ми го прекинаја заедно со аспирин. Докторот ми кажа да си го прекинам аспиринот али не рече ништо за дупастон. Од вторникот еден ден после скрининг вечерта ептен неуба болка имав во долниот дел на стомакот како за во вц дека ми се оди а и нередовна столица имам. Не се испаничив али вчера почна половината да ме боли и тоа од лежење и му се јавив ми рече да си ги продолжам дупастон..
    Денес фала му на бога немам никаква болка
    Што мислите за овие 2 дена можи да се има недај боже нешто случено или сепак би прокрварила ?
    Извинете за долгиот пост

11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Здраво девојки/мамички :lol: Јас вчера бев на прва контрола, 4 недели и 6 дена. Си го видов точкичето. Ептен е малецко ама битно е во матката добро наместено. Срцето ми се напуни!!! :inlove::inlove: наредна недела сум пак на контрола па ќе видиме како ќе биде. Иначе и јас многу мочкам ама навечер сега за сега само по еднаш или ниеднаш не станувам.

lilo, mace89, s.maja and 14 others like this.
  12. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Со лесно до крај :hug::inlove:

mace89 and kostovaivana like this.
  13. Bella_Stella

Лелеее колку убаво. :inlove: По мерки ли си 4н и 6д? Ептен сме блиску ние, а мене три апликации различно ми покажуваат. :wasntme: Јас дури крај на Октомври ќе одам, се надевам дека и срценце ќе слушнеме. :inlove:

fana, s.maja, malecko87 and 1 other person like this.
  14. lady.N

lady.N Популарен член

Знам кога фати короната ослободени беа трудниците од работа. Сега каква е ситуацијата? Изгледа го прекинаа тоа. Не сум се распрашала. И да не знаете кој ги плаќаше трудниците фирмите или фондот?

s.maja likes this.
  15. soledad

soledad Истакнат член

Сеуште се ослободени трудниците со потврда од гинеколог.

mace89 and s.maja like this.
  16. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

И мене сите апликации различно ми покажуваат. Сите се 2-5 дена разлика. А ова не по мерки него по последниот циклус. А убаво шо ќр одиш покасно, ќе си го видиш поубаво а може и срце да чуеш. Ама ја не мпжев да издржам :lol::lol:

17. malecko87

malecko87 Истакнат член

Здраво мамички еве ме и мене да се префрлам во оваа тема бев вчера на прв преглед 5 недели и 4 дена сум бебчето е сега за сега добро сместено фала му на Бога малечко ама толку се израдувавме за три недели на контрола да слушнеме срценце едвај чекам во поед. сум на трансфузиологија да испитам дидимери ве гушкам позд ❤️

lilo, Ava.84, mace89 and 7 others like this.
  18. Bella_Stella

Кога ти беше последна менструација? Јас според последна менструација (11ти Септември) сум 5+1, ако добро сметам. :wasntme: Така ми покажува само една од апликациите, друга покажува 5, трета 4+4. :D И јас едвај издржувам да ти кажам, ништо чудно да одам и порано. :inlove:

mace89 likes this.
  19. Bella_Stella

Со среќа мила. Дај Боже сите да си истераме убави бремености и да си гушкаме бебенца на пролет. :inlove:

lilo, mace89, thelittle17 and 5 others like this.
  20. malecko87

malecko87 Истакнат член

Фала мила дај Боже сите сме тука со термините истото на сите ви го посакувам здрави бебчиња и лесни бремености мене последен циклус ми беше 7 септември