Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Да :)

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    Аааа ме водиш. :lol:
    Мене алармот за мочање ми е точно на 3ч, ни повеќе, ни помалку. И второто станување ми е со будност од саат и пол, па мавам нова партија спиење. :whew:

На malecko87, thelittle17, CareTee и 4 други им се допаѓа ова.
  3. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Еј колку ми е мило што се собравме пак стара екипа. :hug: Јас сум 5+1. Исто сме и ние понекогаш- кога маж е на работа ние сме сами дома. Ама и јас одам на работа, тука е проблемот не знам како ќе постасам се, и на работа и дете и трудна, за себе најмалку наоѓам време. Среќа имаме баба сервис за чат-пат. Да не ми се гади и моча на секој пола саат ќе заборавам дека сум трудна. Првата бременост само кукав нешто и се одмарав, сега сум турбо. :D

На mace89, cinderella5 и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    21.197
    Хахах јас си викам дали сум нешто грешка. :lol: Пред да го правам тестот последната недела цело време станував во 4 ипол па во 6 ипол, само два пати. А сега веќе почнав 00, 02, 04, 06, 08, буквално како навиена.:rofl:

На malecko87, thelittle17, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Мене најлошо станување ми е во 03 часот, ѓаволското време нели:whew::D
    Од толку многу хорор филмови изгледани, психа ме мава кога ќе видам 03:20 ичи 3 и колку и да е:worried:
    Посебно кога сум сама дома, пошто мм оде по 24 часа на работа.:D

Утре одам по резултатите од приската, ми се јави сестрата дека стигнале, дека се во ред:party: па да ми каже гин што како тие соодносите, секако јас детално сакам да си ги видам.

И да ја прашам сакам пошто нели од утре отварам боледување и одам на патолошка, што ми е ниско бебето, за цервиксот, никој ми го нема измерено ништо во врска со тоа ми немаат кажано.
    Само вагинално ли на преглед се гледа тоа? Или да барам по ова документите како го пише, да не ми е запишан?

На s.maja, Bella_Stella и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.119
    Допаѓања:
    118.047
    Може и абдоминално мерење на цервикс, но не е толку точно како вагиналното :)

На Nefertiti. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    Јеиии :party: :party: :party: ❤️

На Nefertiti. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Јас однесов во 8 недела потврда од гинеколог, ослободена сум уште неделава да ја доработам, после се договорив само 2 пати да идам пошто нема доволно кадар. Баба сервис и ние имаме понекогаш само сега ептен ми е страв со коронава па избегавам, ептен кога мора. Мило ми е што ќе се дружиме :hug:

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    И јас сум иста ситуација. Јас на работа, бремена и имам дете. Од вчера не ја носам во градинка, пошто фатија корона во градинката. И кај баба и ја носам. Али тоа е, ќе се издржи. Само позитивно. Ама после 9 месеци домче со две дечиња ехеееј РАЈ!

На lady.N и mamaJana им се допаѓа ова.
  10. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.831
    Девојки здраво
    Јас бев на терапија дупастон-прогестерон е всушност.Ми го даде докторот заради тоа што во март имав миссед е сега кога бев на скрининг ми го прекинаја заедно со аспирин. Докторот ми кажа да си го прекинам аспиринот али не рече ништо за дупастон. Од вторникот еден ден после скрининг вечерта ептен неуба болка имав во долниот дел на стомакот како за во вц дека ми се оди а и нередовна столица имам. Не се испаничив али вчера почна половината да ме боли и тоа од лежење и му се јавив ми рече да си ги продолжам дупастон..
    Денес фала му на бога немам никаква болка
    Што мислите за овие 2 дена можи да се има недај боже нешто случено или сепак би прокрварила ?
    Извинете за долгиот пост

11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Здраво девојки/мамички :lol: Јас вчера бев на прва контрола, 4 недели и 6 дена. Си го видов точкичето. Ептен е малецко ама битно е во матката добро наместено. Срцето ми се напуни!!! :inlove::inlove: наредна недела сум пак на контрола па ќе видиме како ќе биде. Иначе и јас многу мочкам ама навечер сега за сега само по еднаш или ниеднаш не станувам.

На lilo, mace89, s.maja и 14 други им се допаѓа ова.
  12. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.831
    Со лесно до крај :hug::inlove:

На mace89 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    21.197
    Лелеее колку убаво. :inlove: По мерки ли си 4н и 6д? Ептен сме блиску ние, а мене три апликации различно ми покажуваат. :wasntme: Јас дури крај на Октомври ќе одам, се надевам дека и срценце ќе слушнеме. :inlove:

На fana, s.maja, malecko87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Знам кога фати короната ослободени беа трудниците од работа. Сега каква е ситуацијата? Изгледа го прекинаа тоа. Не сум се распрашала. И да не знаете кој ги плаќаше трудниците фирмите или фондот?

На s.maja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    252
    Сеуште се ослободени трудниците со потврда од гинеколог.

На mace89 и s.maja им се допаѓа ова.
  16. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    И мене сите апликации различно ми покажуваат. Сите се 2-5 дена разлика. А ова не по мерки него по последниот циклус. А убаво шо ќр одиш покасно, ќе си го видиш поубаво а може и срце да чуеш. Ама ја не мпжев да издржам :lol::lol:

17. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Здраво мамички еве ме и мене да се префрлам во оваа тема бев вчера на прв преглед 5 недели и 4 дена сум бебчето е сега за сега добро сместено фала му на Бога малечко ама толку се израдувавме за три недели на контрола да слушнеме срценце едвај чекам во поед. сум на трансфузиологија да испитам дидимери ве гушкам позд ❤️

На lilo, Ava.84, mace89 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    21.197
    Кога ти беше последна менструација? Јас според последна менструација (11ти Септември) сум 5+1, ако добро сметам. :wasntme: Така ми покажува само една од апликациите, друга покажува 5, трета 4+4. :D И јас едвај издржувам да ти кажам, ништо чудно да одам и порано. :inlove:

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    21.197
    Со среќа мила. Дај Боже сите да си истераме убави бремености и да си гушкаме бебенца на пролет. :inlove:

На lilo, mace89, thelittle17 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Фала мила дај Боже сите сме тука со термините истото на сите ви го посакувам здрави бебчиња и лесни бремености мене последен циклус ми беше 7 септември

На Prolett, NewMommy, Cherry blossom89 и 3 други им се допаѓа ова.