Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.352
    Допаѓања:
    76.803
    Секоја бременост е различна, кај мене почнаа во 8-9 недела и си траеја долго. Се надевам дека ќе поминеш лесно и ќе немаш многу мака. :inlove:

На CareTee и kostovaivana им се допаѓа ова.
  2. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    5+4 сум по Pregnancy апликацијата (зелена иконка со стапалки),
    по Baby Center исто 5+4.
    По Pregnancy+ сум 5+6,
    по Ovia исто 5+6
    а по What to expect ми покажува дека сум 6та недела.
    Дали само ја ги имам вака сите апликации за бременост (facepalm):rofl::rofl::rofl:

Дај боже сите да имаме лесна бременост и уште поважно лесен пораѓај. ;):inlove:

На Cherry blossom89, _Vera_, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Жени уште денес сум во темава, од утре се селам во второ тромесечие :party:
    Одвај чекам да помине и тоа, да скокнам до трето па да пишам во темата Се породив :lol:

Првово помина онака, гадење без повраќање, киселини чат пат ако се прејадам:$
    Прокрварев неколку пати, покриена со прогестерон се среди и тоа..

Пред 10тина дена дознав дека ќе имам синко и се прерадував :inlove:
    Се исполни желбата и на мене и на маже.

За ќерка ми имав смислено име веднаш, имав претчуство дека е девојче, тест правев на 14ти април, на апликацијата за бременост и го имам пишано името на 17ти април :hug:
    За сега исто, машко име имав одбрано, а за женско од прв ден смислуваме со мм ама ниедно не ми влезе в срце:|
    Ве чекам во второ тромесечие да поуживаме во бременоста, па во трето ќе си офкаме заедно :hai:

На cinderella5, s.maja, Peperutka-bt и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665

5. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Исто и јас уште денес сум тука, па од утре почнувам со второто тромесечие.:party::sun:

И јас до сега да се се подречам немав тешка бременост од страна на гадење и повраќање, неколку дена од 6та до 10та недела имав само гадење без повраќање, но од пред некој ден ми почнаа тешки вртоглавици, губење на здив и забрзан пулс на срцето.:?:
    Се се мислам дека се должи на фактот што лежам многу повеќе, јас сум во принцип многу активна, и сега наеднаш, и пешачењето ми е сведено на минимум, повеќе треба да лежам, па нервата ми игра, никако да се прилагодам.:|

Чекам да дојде 16та недела за да одам на преглед, ми рекоа ќе биде вагинален пак, како сите до сега ништо ново|( ќе ми го мерела матичната цервиксот и дај боже да е се во ред, бебче да е бар малце качено да нема потреба од терапија, а ништо чудно и сега кога ќе одам во Чаир за извештај да сака Демири пак да ме виде, и тоа секако пак ќе е вагинално...

И секако, едвај чекам од како ќе слушнам дека се е во ред (fingers)дај боже да се види дали е машко или женско, јас од самиот старт се мислам дека е женско, баш ме интересира дали интуицијата ми е точна.:wasntme:

И само да кажам дека официјално не сум за во банка, или други тивки поофицијални места, поради моите разиграни црева и постојаните гасови.:D
    Едвај се стискав додека бев во банка 15тина минути внатре, како што беше тишина се, а моето верувајте ќе беше гласно:music:
    Му кажав на мм, не одам веќе, не можам да се контролорам баш многу.:shake:
    А дома, весели оркестар на нај јако, ама воздух е му викам, не мириса, не се секирај.:rofl:

На s.maja, Cherry blossom89, thelittle17 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.590
    Допаѓања:
    21.197
    Хахаха и јас имам три, ама само What to expect ни се поклопува. По неа сум 5+4 исто и по My calendar 5+4, таа ми беше за евидентирање циклус а сега ја префрлив на pregnancy mode, а по Flo сум 5+5. :D

Ќе видам во понеделник по мерки како ќе се покаже. Првиот преглед е вагинално или абдоменално?

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Вагинално.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Вагинално е мене до 12 недела ме гледаше на секој преглед вагинално

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Женски, во прво тромесечие сум и уште од 6-та недела имам одбивност према храна, посебно домашно готвена храна. Наутро можам да јадам овес, корнфлекс, чаша јогурт, банана и по некој крекер, а попладне па се додека не си легнам навечер, не можам да мириснам ништо. Ми доаѓа гадење, одбивност и имам постојано потреба да подждригнам. Некој совет, идеја... што и да е... со килажата не мрдам, додуша паѓам по стотина грама.... :|

10. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Мене мачнините ми почнаа крајот на 5та недела и ме држеа до крајот на 4ти месец, со постепено намалување.
    Многу лош период, навечер од спиење станував да повраќам жолтила и се враќав со тресење назад во кревет. Ќе имате среќа ако немате мачнини и не повраќавте. (fingers)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Vaginalno mislam deka se site pregledi do 12ta nedela. Popravete me ako gresam.

На minne992, Bella_Stella и mace89 им се допаѓа ова.
  12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Пак имам розов исцедок, цела ден немав ништо и сега пак исцедок, не е многу ама пак ме загрижува

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    Јас денес мила полни 11гн.
    Од симптоми досега само спиење (и јас сум вообичаено спанка како тебе), почесто мокрење и болка во гради. Чат-пат насабајле гадење и ретко грчеви во долен дел на абдомен. Прво ми беше во мисла зошто немам никакви симптоми, ама дај Боже вака да ни е до крај, за мерак. 8)
    Досега кај тројца гинеколози бев, сите прво пробуваа абдоминално и пошто јас со празна бешика, ме прегледуваа вагинално.
    Последниот преглед кај матичната бев 8+3, абдоминално ме гледаше.
    Макар што без разлика колку е безвезен, јас сум за вагинален, поубаво пратам на тоа екранот што ми кажуваат. :wasntme:

На Cherry blossom89, kostovaivana, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Девојки вие што сте на почеток 5.6 недела дали имате повремено грчеви благи како сечење во матката. јајниците јас имам повремено неколку пати дневно за гадење немам имам апетит и навечер 2.3 пати одам во тоалет сега за сега

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    Во ред е да имаш грчеви, се шири матката. Не се грижи. ;)

На mace89 и malecko87 им се допаѓа ова.
  16. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    фала ти мила ❤️

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.590
    Допаѓања:
    21.197
    Јас немам проблем со вагинален преглед, од толку прегледи до сега ептен се навикнав. Прашав само за да знам како да се спремам. Фала ти мила. :*
    Јас имам, знае да ме фати како нагон за во големо вц :$ и ме пушта за 3-4 секунди. Пиј си магнезиум и не се грижи, нормално е, повеќето го имаат тој симптом.

На malecko87 и IRBBB им се допаѓа ова.
  18. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    И мене ме сече кај јајниците од време на време и кај матката.

На malecko87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Мене мачнините ми почнаа околу 7ма недела и ми траеа до 14та. Сега сум 15+3 и многу ми е подобро, само навечер може да ми се слоши ама не е како порано. Ми се врати енергијата и добро се осеќам. Ајде чекам друшки во темата второ тромесечје :hai:(fingers)

На Cherry blossom89, thelittle17, mamaJana и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Јас немам некои изразени мачнини до сега освен ноќе ако сњ разбудам за во тоалет најмалку еднаш :D, немав ни со првата бременост дај боже така да остане. Утре влагам во 10та

На Cherry blossom89, kostovaivana, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.