Јас сум 6+1 и сеуште немам многу симптоми освен болни гради и акни. Стомакот го чувствувам како некое балонче мало да имам во најдолниот дел и ако се наведнам да врзам патики ми е неудобно. Тоа е се. Засега немам никаков знак за лошење или нешто. Ама можеби овој пат ќе биде машко . Велат дека повеќе им се лоши на тие со девојче. Јас со ќерка ми кога бев бремена ми се лошеше од сам почеток, па да речам и еден месец откако родив. Воопшто не се здебелив. Е сега си јадам се. Што знам
Старфиш, ептен ми е мило што те гледам во темиве. Се потсетив на стари форумски денови, кај бевме а кај сме. Инаку забележав дека кога бев гладна повеќе ми се гадеше. Мене ми помагаше залак двопек, крекер, нешто суво. Пробај бонбончиња од ѓумбир, кандиран ѓумбир или чај со ѓумбир. Па и од аптека нешто нека ти препорачаат против киселини. Како и да е, првите недели се мачни ама после доаѓа полесен период. За килажата не се секирај, рано ти е уште за да качуваш.
Zdravo, vo koja nedela e najdobro da se odi na prvo eho? Prva bremenost mi e i ne sum informirana mnogu. Spored aplikacijata mi pokazuva deka sum 5ta nedela
A dali moze nekoj da mi kaze iskustvo so nekoj ginekolog od Sistina? Treba da zakazam termin za prv pregled a ne znam kaj koj doktor?
Баш и јас сакам во Систина и се мислев за Павле Димчев па ако може членките да предложат кои се добри таму? Јас сум била на преглед пред да останам бремена кај Лазаревски али мислам он не е за водење на бременост
Јас со првото одев во Ремедика кај Зоран Јовановски и на никој не го препорачувам, посебно дотичниот лекар, за второво саками јас во Систина или во Санте плус, некако повеке сум за Санте, предложете доктори од таму.На прв преглед бев во мојот град кај приватен лекар ама не сум задоволна од него воопшо.
Пиши ни обавезно како ќе поминеш. Јас ќе одам во понеделник на 6+1, превозбудена сум, не можам да дочекам да дојде.
ЈАс одам кај Палчевски во Систина, уште пред да забременам одев кај него на прегледи, па после 3ти месец и на матичната и кажав дека ќе си ја контролирам кај него бременоста, а само за рецепти ја користам матичната. СУпер искуство имам со него, можеби дека неколку години(4) одам таму па се приврзав. ИНаку за водење бременост ми се фалеа две другарки од ПАнчевски....пред 7-8години, сега не знам дали е уште таков за водење бремености.
Сега се сетив дека ревматологот ми рече доколку останам бремена да се јавам кај матичен гинеколог да обрне посебно внимание поради опасност од антифосфолипиден синдром, да следи внимателно. Што значи ова, јас имам закажанодури на 29.10 и сега кога се сетив се испаничив, 2 дена имав розов исцедок, денес немам, пијам само утрогестан и витамини. Дали да одам порано, има ли некој слично искуство?
Јас мислам да си се јавиш на матичен и да прашаш дали има потреба уште одма да се направи тоа испитување. Таман и за исцедокот ќе прашаш и ќе си бидеш раат
Женска, воопшто не е битно колку недели си, горе доле неколку дена, не е ништо страшно, не се замарај мн околу тоа, може на еден преглед да покаже неколку дена плус дека си според мерките, на друг па неколку денови помалце, се зависи од тоа како ќе се развива бебчето. Иначе, мене првиот преглед и цело прво тромесечие, ме гледаше преку стомак, вагинално освен за брис што ми има брцнато за друо ништо. Кај сите различно. Мачнини може да ти се јават и откако ќе слушнеш срце, поточно кога ќе оживее плодот, јас од 6та до кај 11та недела имав мачнини постојано, ама кај секого е различно.
Даа знам дека знаат да варираат неделите и деновите после, ама пуста нетрпеливост, знаеш како е. Јас денес за прв пат осетив како малце да ми се подзгади, ама многу кратко траеше, се напив вода и помина. Друга мака си имам, цел ден ме боли глава, почна од сабајле па ми помина и пред 2-3 саати пак ме фати. Пијам кафе, вода, лимон+цитрон, ама не попушта. Не знам што друго да направам, имате некој совет?
И јас имав на почетокот главоболки, земав парацетамол, ама откако почнав да пијам магнезиум слабо имам главоболки, мислам дека помага (бар мене).
Уф, добро што ме потсети. И јас пијам магнезиум уште од почеток заради болките во половината и во колковите. Денес ги нема, па заборавив да се напијам, ама затоа пак главата е на ред да боли изгледа.
Другарки јас да ви се придружам на темава конечно.Со 4 годишен стаж во Вонтелесно оплодување,трето инвитро успешно,трета среќичка и денес 6+3 конечно си го слушнав срценцето на моето јуначе,преубаво чувство си поплакав малку од среќа.Инаку јас од симптоми уште од почеток си спиев многу ама еве една недела си повраќам цело време,јадам повраќам и се така во круг.Чудна работа од полесна храна црева истурам а тост јадам мака немам хахаха.Антиметил не ми помага,пробав со газирано,солени крекери,ништо не ме спасува...нешто друго да кажете за спас
Се јавив, и рече да не се грижам дека е многу рано, и дека розе исцедокот е нормална појава ради вгнездување на ембрионот, да одам следната недела на преглед.