Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Колку жени и да ти одговорат, одговорот ќе биде ист.
    Плодова вода неможе да ти истече во 11 недела, бебето е 4-5см и постелката мала и заштитена. Како ќе ти истече плодова вода?? Знаеш колку малку плодова вода имаш во 11 недела?
    Доколку има нешто- недај боже, ќе имаш друг исцедок како што е чиста црвена крв, за тоа треба да бидеш исплашена а за ова незнам зошто се плашиш обичен исцедок е.

Не се секирај олабави си ги мислите малку. За да немаш вакви мисли друг пат земи на интернетов читај и се што те интересира ќе дознаеш, сега барем е лесно. Колку повеќе читаш и се информираш толку помалку ќе се грижиш и ќе бидеш запознаена со се што ти се случува. Поздрав

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @monik55 i @podravka da ve prasam nesto: denes nekolku pati po red vo desniot del na stomakot custvuvam kako da mi treperi stomakot,dali e mozno da go custvuvam negovoto mrdanje/dvizenje ili uste e rano???

На Mamasita 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Jas mislam deka uste e rano dviznjeto se custvuva posle 15 nedela moze e nekoj muskul ili slicno, za dve nedeli treba da gi pocustvuvame;)

На Mamasita 27 и podravka им се допаѓа ова.
  4. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    znam ,znam ,do sega sto procitav po forumot deka tie sto gi pocustvuvale dvizenjata bile od 15 nedela pa nagore.Neznam vcera mozebi se premoriv so desnata raka ,pa denes da e od toa TREPERENJE,ajde sega odam da odmoram posle rabota,pozz do vas dusicki

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Ubavo da se odmoris mila:*

На Mamasita 27 и mdenkov им се допаѓа ова.
  6. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Uste malku i nie ke go osetime toa ubavo custvo...

На blessed2, mdenkov и monik55 им се допаѓа ова.
  7. Mamasita 27

Mamasita 27 Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    9
    blagodaram na sovetite, isto i sakam da prasam ginekologot mi prepisa Femibion kako dodatok, ama slusnav deka nekoi pijale plus Mama Vit , i magnezium, tie vo koj del od bremenosta se pijat? POzz:)

Mislam deka posle 13 -14 nedela ,taka mi rece ginekologot vo petokot koga pojdov na pregled.
    Daj Boze da ti se ispolni zelbata,jas se uste ne znam sto bi sakala da bide

Normalno e deka ti e strav,i mene mi e jas sum 6 nedeli i 5 dena bremena, nisto ne znam se mi e novo,
    zatoai se zacleniv vo forumot za da pobaram soveti od poskusnite od mene.Srekno :)

Последна измена од модератор: 13 април 2017
    На MilaP, mdenkov, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Јас пρвите тρи месеци пиев само фолна κиселина, од 4 почнав со пρе мама дуо мултивитамини и магнезиум и сеуште ги пијам.
    Κаκо ти ρеκол доκтоρот таκа пρави, мултивитамините се сите слични сеκоја жена ρазлично пиела нема вρсκа тоа :)

9. mrn

mrn Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Zdravo na site :) Bi sakala da ja spodelam so vas mojata situacija,bidejki vie ste veke iskusni so toa shto mene mi se sluchuva sega :)...Trebase vcera da (NE) dobijam i snoshti primetiv samo 2 kapki kafeavo na gakite i mislev deka sum dobila....no denes nema nishto,samo chustvuvam omalaksanost,gradite mi bea podueni i me bolea,a od denes samo me bolat,a nekako mi splasnaa...Strashna glavobolka imav vcera i ne znam dali da napravam test? Ne sakam da se razocharam povtorno !! Shto mislite vie devojki :)

10. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Здраво Мрн, па доколку не ти се прави веднаш тест, провери за 3-4 дена, со среќа (fingers)

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Vcera bev 11nedeli i 4 dena mm prasa i rece abe rano e da ne go zgresam naj dobro e na 16 nedela :)

12. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Jas koga bev 12+3 bev za priska 1 i maticniot me gledase na obicnoto eho mi rece za 2 nedeli da odime za polot,

Devojki na 17 juli planirame so soprugot da odime na 3 dena vo bansko,jas sum invitro bremena no imam normalna bremenost,togas ke bidam 15+0 pa neznam kolku e rizicno da se smeni nadmorskata visocina vo ovoj del od bremenosta. Ajde mislenja od vas poiskusnite,dodeka otidam kaj ginekologot na konsultacii

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    Ke si otides na doktor i toj najubavo ke ti kaze,iako smetam deka ako imas normalna bremenost ke moze da patuvas bez problem i da odes na odmor.Mene toa ne mi go preporacuvaat zasto imam pataloska bremenost,eden spontan zad sebe i me sovetuvaat da si ostanam doma..ke si gi poslusam pa odgodina ke patuvame zaedno familijarno :)

I da vi se pofalam deneska doznav deka nosam mome i sum mnogu mnogu srekna.Moeto since ke ima sestricka. ^_^

Koga ke napravis 3 meseci samiot doktor ke ti preporaca da pies femibion 2 , tie se piat od 3 mesec,inaku gi pies tie nemas potreba od mama vit uste pomalku od magnezium (se pie ili femibion ili mama vit,ima i uste nekolku vrsti ima zavisi do cenata na koj koja mu odgovara) Vazno site sodrzat isto i zasto doktorot ti rekol da pies samo femibion

На ♡BuBaLe♡ и monik55 им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.932
    Допаѓања:
    326.940
    Магнезиум може плус да пие.Нема штета а помага мн при грчеви и контракции на матката.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  15. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Me boli mnogu grlovo i omalaksana sum, pijam caevi i limon, sto drugo moze da zemam vo prvo tromesecie da me opravi, naredna nedela odime na odmor ne mi se odi vakva

16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    Odi na lekar ke ti prepise toj najubavo sto treba da zemas.Jas na svoja raka vo prvoto dete koga bev bremena zemav septolete i ne mi pomina pa bev na lekar i mi kazaa deka imam bakterija na grloto,mi dadia antibiotik i mi pomina.

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    2.716
    Тестот за бременост ми е позитивен. Од понеделник ке одам на гинеколог да ми ја потврди бременоста. Сакам да ве прашам дали при првиот преглед ве прегледуваа со вагинално ехо или со надворешно?

На elena.mak, blessed2, Kiflicka05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Јас кога бев да ми потврдат бременост докторот ме гледаше со вагинално ехо и мислам дека кај сите е така.Честитки за бременоста:* :*

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Da,prviot pat za potvrda i mene mi bese pregledot so vaginalno eho,cestitki,ti posakuvam lesna bremenost.

На xhon kenedi и slobodka им се допаѓа ова.
  20. romanka123

romanka123 Нов член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Idni mamicki, i jas sum 6ta nedela. Non stop imam bolki vo dolniot del od stomakot i panika me faka . Dali e normalno?