Колку жени и да ти одговорат, одговорот ќе биде ист. Плодова вода неможе да ти истече во 11 недела, бебето е 4-5см и постелката мала и заштитена. Како ќе ти истече плодова вода?? Знаеш колку малку плодова вода имаш во 11 недела? Доколку има нешто- недај боже, ќе имаш друг исцедок како што е чиста црвена крв, за тоа треба да бидеш исплашена а за ова незнам зошто се плашиш обичен исцедок е. Не се секирај олабави си ги мислите малку. За да немаш вакви мисли друг пат земи на интернетов читај и се што те интересира ќе дознаеш, сега барем е лесно. Колку повеќе читаш и се информираш толку помалку ќе се грижиш и ќе бидеш запознаена со се што ти се случува. Поздрав
@monik55 i @podravka da ve prasam nesto: denes nekolku pati po red vo desniot del na stomakot custvuvam kako da mi treperi stomakot,dali e mozno da go custvuvam negovoto mrdanje/dvizenje ili uste e rano???
Jas mislam deka uste e rano dviznjeto se custvuva posle 15 nedela moze e nekoj muskul ili slicno, za dve nedeli treba da gi pocustvuvame
znam ,znam ,do sega sto procitav po forumot deka tie sto gi pocustvuvale dvizenjata bile od 15 nedela pa nagore.Neznam vcera mozebi se premoriv so desnata raka ,pa denes da e od toa TREPERENJE,ajde sega odam da odmoram posle rabota,pozz do vas dusicki
blagodaram na sovetite, isto i sakam da prasam ginekologot mi prepisa Femibion kako dodatok, ama slusnav deka nekoi pijale plus Mama Vit , i magnezium, tie vo koj del od bremenosta se pijat? POzz Mislam deka posle 13 -14 nedela ,taka mi rece ginekologot vo petokot koga pojdov na pregled. Daj Boze da ti se ispolni zelbata,jas se uste ne znam sto bi sakala da bide Normalno e deka ti e strav,i mene mi e jas sum 6 nedeli i 5 dena bremena, nisto ne znam se mi e novo, zatoai se zacleniv vo forumot za da pobaram soveti od poskusnite od mene.Srekno
Јас пρвите тρи месеци пиев само фолна κиселина, од 4 почнав со пρе мама дуо мултивитамини и магнезиум и сеуште ги пијам. Κаκо ти ρеκол доκтоρот таκа пρави, мултивитамините се сите слични сеκоја жена ρазлично пиела нема вρсκа тоа
Zdravo na site Bi sakala da ja spodelam so vas mojata situacija,bidejki vie ste veke iskusni so toa shto mene mi se sluchuva sega ...Trebase vcera da (NE) dobijam i snoshti primetiv samo 2 kapki kafeavo na gakite i mislev deka sum dobila....no denes nema nishto,samo chustvuvam omalaksanost,gradite mi bea podueni i me bolea,a od denes samo me bolat,a nekako mi splasnaa...Strashna glavobolka imav vcera i ne znam dali da napravam test? Ne sakam da se razocharam povtorno !! Shto mislite vie devojki
Jas koga bev 12+3 bev za priska 1 i maticniot me gledase na obicnoto eho mi rece za 2 nedeli da odime za polot, Devojki na 17 juli planirame so soprugot da odime na 3 dena vo bansko,jas sum invitro bremena no imam normalna bremenost,togas ke bidam 15+0 pa neznam kolku e rizicno da se smeni nadmorskata visocina vo ovoj del od bremenosta. Ajde mislenja od vas poiskusnite,dodeka otidam kaj ginekologot na konsultacii
Ke si otides na doktor i toj najubavo ke ti kaze,iako smetam deka ako imas normalna bremenost ke moze da patuvas bez problem i da odes na odmor.Mene toa ne mi go preporacuvaat zasto imam pataloska bremenost,eden spontan zad sebe i me sovetuvaat da si ostanam doma..ke si gi poslusam pa odgodina ke patuvame zaedno familijarno I da vi se pofalam deneska doznav deka nosam mome i sum mnogu mnogu srekna.Moeto since ke ima sestricka. Koga ke napravis 3 meseci samiot doktor ke ti preporaca da pies femibion 2 , tie se piat od 3 mesec,inaku gi pies tie nemas potreba od mama vit uste pomalku od magnezium (se pie ili femibion ili mama vit,ima i uste nekolku vrsti ima zavisi do cenata na koj koja mu odgovara) Vazno site sodrzat isto i zasto doktorot ti rekol da pies samo femibion
Me boli mnogu grlovo i omalaksana sum, pijam caevi i limon, sto drugo moze da zemam vo prvo tromesecie da me opravi, naredna nedela odime na odmor ne mi se odi vakva
Odi na lekar ke ti prepise toj najubavo sto treba da zemas.Jas na svoja raka vo prvoto dete koga bev bremena zemav septolete i ne mi pomina pa bev na lekar i mi kazaa deka imam bakterija na grloto,mi dadia antibiotik i mi pomina.
Тестот за бременост ми е позитивен. Од понеделник ке одам на гинеколог да ми ја потврди бременоста. Сакам да ве прашам дали при првиот преглед ве прегледуваа со вагинално ехо или со надворешно?
Јас кога бев да ми потврдат бременост докторот ме гледаше со вагинално ехо и мислам дека кај сите е така.Честитки за бременоста
Da,prviot pat za potvrda i mene mi bese pregledot so vaginalno eho,cestitki,ti posakuvam lesna bremenost.
Idni mamicki, i jas sum 6ta nedela. Non stop imam bolki vo dolniot del od stomakot i panika me faka . Dali e normalno?