Незнаев за тоа, а што друго е забранането од овошје и зеленчук, не сум упатена во ова а треба да си знаеме
Iskreno i mene malce mi e cudnotoa, vekje oformeno bebe imame posle 12ta nedela a ne pa vo 16ta nedela, toa e poragjaj be, so palcenta so se Ti kako si mi inace
Последна менст на 23.07 и ми дава дека пред 6 дена ми завршило 1 тромесечие и дека сум веќе во 2 а не е со полна 13?
Прв пат слушам за ова, два изедов од кога дознав дека сум бремена. Може да ми појасниш малку зошто се забранети?
Не знам зошто и јас се двоумев за многу работи што прочитав и кога ја прашав докторката рече дека смееме лимони, портокали, ананас, од овошје само цитрон да не се јаде, а од чаеви да се пие само камилица, липа, Брусница и понекогаш разреден чај од нане. Газирано и благо да се избегнува колку што може, друго нема забрането.
Па така некако беше пораѓај ама во шолја, јас не бев свесна што се случува, инаку кога излезе излезе со се и немаше потреба од чистење. Откако ја видов таа слика во шолја три месеци пиев апчиња за смирување и одев на психијатар. Со тек на времето ја прифатив ситуацијата и еве сега после три ипол години сум повторно бремена по природен пат и денес правиме полни 10 недели.
Да 13 недели е прво тромесечие. Од 23 до 23 https://acibademsistinababy.mk/bremenost-po-nedeli Утре влегуваме во второ тромесечие. Хе хе. Мене неофицијално ми рече гинекологот дека носам девојче. Ги зедов резултатите од скринингот, приска 1 и дедимери и хемостаза и денес ќе одам да ги види матичниот. Мислам дека се во ред.
Цитронот сум слушнала дека не треба да се конзумира и антибиотик кога се пие, зошто точно не знам, може содржи нешто па што не е пожелен и во бременост. Може некој поупатен да ни објасни ако знае.