Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Тоа ти е водена циста. Точно фоликул што не прснал и може да ти стои од пред неколку месеци и да не пукнал еве и јас имам водена циста и не е ништо страшно. А може и да си имала два фоликули месецот едниот пукнал едниот не. Може ќе пукне во текот на бременоста а може и не. Најважно е што тоа не и пречи на матката пошто си е на јајникот. Без грижи

На Cherry blossom89, IRBBB, macalavica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. HelloHello

HelloHello Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    329
    Претпоставував дека е тоа, само до сега на рутински прегледи секогаш сум имала само по еден фоликул и сега се погоди вака за да ми го зголеми стравот.
    Плус уште се гледа само сакус на ехо, и не се совпаѓа тоа со неделата според последната менструација и според апликацијата па ми даде дополнотелни витамини и утрогестан.
    Ми рече нема потреба од страв и ми закажа преглед за две недели, ама јас не сум јас ако не испаничам вака. :emo:

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Таман си. И кај мене на 5 недела точно се виде само точка па кога бев за неколку дена се виде поголемо сакусче. Сега сум 6+3 и треба да одам на ехо на крајот од неделата па се надевам ако пораснало доволно ќе му го слушнам и срценцето :) знам колку сме нестрпливи ама најважно е бебчето да си расте како што треба. Гали меше и уживај

На Cherry blossom89, Broki5, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Другарки ви благодарам за поддршката иако не знам како ја поминав ноќта.Инаку бев на лекар и ми рекоа дека се е супер,си го видов јуначето почнале рачињата и ножоњата да му се оформуваат и се беше добро,само имаше мал хематом и од тоа било кафеното.Со терапија сум се покриена и пролутекс и прогестерон депо,дсбростон,утрогестан и сега со господ напред ама битно многу ми олесна:hug::hug::hug:

На snegulka7, thelittle17, Cherry blossom89 и 19 други им се допаѓа ова.
  5. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.831
    Еее баш ме израдува.... гали меше и уживај сега

На thelittle17, Tinka1234, Maya12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    И јас имам по една циста на двата јајника, знам дека не е страшно, ама не ми е ни сеедно. Знам дека би требало да се исушат или пукнат. Е сега ме интересира ако пукнат дали би се појавило крварење? Ако знаеш ти или некој друг да ми објасни

7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.602
    Допаѓања:
    21.216
    Здраво мешиња. Само што се враќам од прв преглед. Се е супер и како што треба. Си слушнавме и срценце и се стопивме, не знам дали некогаш сум се осетила поубаво. :inlove: Според мерки сум 5+4, а според последна менструација 6+3. :sun:

На melonka, thelittle17, curlyhair и 30 други им се допаѓа ова.
  8. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.831
    Аии леле... дефинитивно нема поубаво чуство од то да го слушнеш срценцето... јас на секоја контрола му викам прво срценцето да го слушнам па после се останато и секој пат ми се плачи хахха...... да ти е со лесно и да уживаш до крај девојко :l::l::l:

На Cherry blossom89, malecko87, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.602
    Допаѓања:
    21.216
    Фала ти многу, истото ти го посакувам и тебе. :*

На Lili90, mace89 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Ми направи преку мокрача и ми искочи позитивен... и затоа ми рече дојди за 2 недели ....

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Majcee superr mila bas se izraduvav za tebe

12. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Јас искрено не верувам дека ќе пукнат цистите освен кога ќе порасне бебче па со самото тоа да се притистат и да пукнат. Но како и да е времето ќе покаже. И да пукнат тие се водени така да нема ни да осетиме освен вообичаен белузникав исцедок. Во секој случај како што кажуваат докторите не се опасни :*
    @Bella_Stella баш ми е мило и јас сум според апликација како тебе со бременоста и едвај чекам неделава да си го слушнам моето малечко:inlove:

На Cherry blossom89, K.e.ll.y, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Abe baraj si test preku krv najtocen e najsiguren e

14. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.831
    Мамички да ве поздравиме ние ве напуштаме од прво тромесечие се префрламе на второ
    СУПЕРР официјално финиш на прво сега уживање во второ ве чекаме во второто сите
    Уживајте во брменоста не паничете-ви го кажува ова најголемиот паничар ахахах за секоја ситница паничам немам мачнини леле бебето да не не е како што треба, нема болки леле бебе да не не е како што треба, има болки бебе да не не е како што треба, терапија дупастон аспирин прекината болки бебе да не не е како што треба, меше пораснато малце и не расти бебе да не не е како што треба- епа растело си зедов да си мерам и спрема некни е проаснато ЈЕЕЕ хахха, не одам толку во вц бебе да не не е како што треба..... За секоја можна ситница 300 паники кревав доктрор ми врати терапија и тоа ме смирува малце од малце ама ова бебе е јунак до крај ќе издржи и на пролет ќе си го бацувам и гушкам..... Муабетот ми беше нема потреба од паники како и јас што паничев и паничам заради тоа што господ не чува сите и ситеќе си гушкаме најубави бебина .....Ако не се чуствуваш како што треба имаш страв ептен голем заради крварење болки во стомакот и половината што не се издржливи посети гинеколог уште истата секунда и ќе се смириш
    УЖИВАЈТЕ СИТЕ КАКО Е ГОПОД НИКОЈ НЕ Е НА СИТЕ ВИ ПОСАКУВАМ ЛЕСНО ДА СИ ГО ИЗНОСИТЕ ПРВОВО ТРОМЕСЕЧИЕ И ДА НИ СЕ ПРИДРУЖИТЕ ВО ВТОРО ВЕ САКАМ СИТЕ :l: СЕ ЧИТКАМЕ ЗА СОВЕТИ КОГА И ДА ИСПАНИЧИМЕ ХАХХА

На Katerina123#, thelittle17, Cherry blossom89 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.430
    :inlove::inlove::inlove: so dusha go chekam i jas ovoj moment vaka da napisham, kako shto sum i jas golema panicharka :D:D:D

На Meckicja, KittyCat:) и mace89 им се допаѓа ова.
  16. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.831
    Ќе напишеш оооо и во второ а и дека си се породила хаха со лесно да ти е :hug:

На Meckicja и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  17. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.430
    Falaa, dosega lesno e pa ponatamu ke vidime:lol:
    So lesno i tebe:inlove::inlove:

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.831
    фала женска

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Ти честитам Бела и многу се радувам за тебе:hug::l:имај си најлесна бременост до крај.

20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.602
    Допаѓања:
    21.216
    Фала ти Тинче, те чекам за месец дена и ти вака да ни се пофалиш! :* :hug:

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.