Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. mace89

mace89 Популарен член

Тоа ти е водена циста. Точно фоликул што не прснал и може да ти стои од пред неколку месеци и да не пукнал еве и јас имам водена циста и не е ништо страшно. А може и да си имала два фоликули месецот едниот пукнал едниот не. Може ќе пукне во текот на бременоста а може и не. Најважно е што тоа не и пречи на матката пошто си е на јајникот. Без грижи

2. HelloHello

HelloHello Активен член

Претпоставував дека е тоа, само до сега на рутински прегледи секогаш сум имала само по еден фоликул и сега се погоди вака за да ми го зголеми стравот.
    Плус уште се гледа само сакус на ехо, и не се совпаѓа тоа со неделата според последната менструација и според апликацијата па ми даде дополнотелни витамини и утрогестан.
    Ми рече нема потреба од страв и ми закажа преглед за две недели, ама јас не сум јас ако не испаничам вака. :emo:

mace89 likes this.
  3. mace89

mace89 Популарен член

Таман си. И кај мене на 5 недела точно се виде само точка па кога бев за неколку дена се виде поголемо сакусче. Сега сум 6+3 и треба да одам на ехо на крајот од неделата па се надевам ако пораснало доволно ќе му го слушнам и срценцето :) знам колку сме нестрпливи ама најважно е бебчето да си расте како што треба. Гали меше и уживај

4. Maya12

Maya12 Популарен член

Другарки ви благодарам за поддршката иако не знам како ја поминав ноќта.Инаку бев на лекар и ми рекоа дека се е супер,си го видов јуначето почнале рачињата и ножоњата да му се оформуваат и се беше добро,само имаше мал хематом и од тоа било кафеното.Со терапија сум се покриена и пролутекс и прогестерон депо,дсбростон,утрогестан и сега со господ напред ама битно многу ми олесна:hug::hug::hug:

5. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Еее баш ме израдува.... гали меше и уживај сега

6. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

И јас имам по една циста на двата јајника, знам дека не е страшно, ама не ми е ни сеедно. Знам дека би требало да се исушат или пукнат. Е сега ме интересира ако пукнат дали би се појавило крварење? Ако знаеш ти или некој друг да ми објасни

mace89 likes this.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Здраво мешиња. Само што се враќам од прв преглед. Се е супер и како што треба. Си слушнавме и срценце и се стопивме, не знам дали некогаш сум се осетила поубаво. :inlove: Според мерки сум 5+4, а според последна менструација 6+3. :sun:

8. KittyCat:)

Аии леле... дефинитивно нема поубаво чуство од то да го слушнеш срценцето... јас на секоја контрола му викам прво срценцето да го слушнам па после се останато и секој пат ми се плачи хахха...... да ти е со лесно и да уживаш до крај девојко :l::l::l:

9. Bella_Stella

Фала ти многу, истото ти го посакувам и тебе. :*

Lili90, mace89 and KittyCat:) like this.
  10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Ми направи преку мокрача и ми искочи позитивен... и затоа ми рече дојди за 2 недели ....

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Majcee superr mila bas se izraduvav za tebe

12. mace89

mace89 Популарен член

Јас искрено не верувам дека ќе пукнат цистите освен кога ќе порасне бебче па со самото тоа да се притистат и да пукнат. Но како и да е времето ќе покаже. И да пукнат тие се водени така да нема ни да осетиме освен вообичаен белузникав исцедок. Во секој случај како што кажуваат докторите не се опасни :*
    @Bella_Stella баш ми е мило и јас сум според апликација како тебе со бременоста и едвај чекам неделава да си го слушнам моето малечко:inlove:

13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Abe baraj si test preku krv najtocen e najsiguren e

mace89 likes this.
  14. KittyCat:)

Мамички да ве поздравиме ние ве напуштаме од прво тромесечие се префрламе на второ
    СУПЕРР официјално финиш на прво сега уживање во второ ве чекаме во второто сите
    Уживајте во брменоста не паничете-ви го кажува ова најголемиот паничар ахахах за секоја ситница паничам немам мачнини леле бебето да не не е како што треба, нема болки леле бебе да не не е како што треба, има болки бебе да не не е како што треба, терапија дупастон аспирин прекината болки бебе да не не е како што треба, меше пораснато малце и не расти бебе да не не е како што треба- епа растело си зедов да си мерам и спрема некни е проаснато ЈЕЕЕ хахха, не одам толку во вц бебе да не не е како што треба..... За секоја можна ситница 300 паники кревав доктрор ми врати терапија и тоа ме смирува малце од малце ама ова бебе е јунак до крај ќе издржи и на пролет ќе си го бацувам и гушкам..... Муабетот ми беше нема потреба од паники како и јас што паничев и паничам заради тоа што господ не чува сите и ситеќе си гушкаме најубави бебина .....Ако не се чуствуваш како што треба имаш страв ептен голем заради крварење болки во стомакот и половината што не се издржливи посети гинеколог уште истата секунда и ќе се смириш
    УЖИВАЈТЕ СИТЕ КАКО Е ГОПОД НИКОЈ НЕ Е НА СИТЕ ВИ ПОСАКУВАМ ЛЕСНО ДА СИ ГО ИЗНОСИТЕ ПРВОВО ТРОМЕСЕЧИЕ И ДА НИ СЕ ПРИДРУЖИТЕ ВО ВТОРО ВЕ САКАМ СИТЕ :l: СЕ ЧИТКАМЕ ЗА СОВЕТИ КОГА И ДА ИСПАНИЧИМЕ ХАХХА

15. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

:inlove::inlove::inlove: so dusha go chekam i jas ovoj moment vaka da napisham, kako shto sum i jas golema panicharka :D:D:D

Meckicja, KittyCat:) and mace89 like this.
  16. KittyCat:)

Ќе напишеш оооо и во второ а и дека си се породила хаха со лесно да ти е :hug:

Meckicja and Naatashka123 like this.
  17. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Falaa, dosega lesno e pa ponatamu ke vidime:lol:
    So lesno i tebe:inlove::inlove:

KittyCat:) likes this.
  18. KittyCat:)

фала женска

Naatashka123 likes this.
  19. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Ти честитам Бела и многу се радувам за тебе:hug::l:имај си најлесна бременост до крај.

20. Bella_Stella

Фала ти Тинче, те чекам за месец дена и ти вака да ни се пофалиш! :* :hug:

Tinka1234 likes this.