Така е, се зголемува волуменот на крв, срцето пумпа повеќе крв. Затоа е можно забрзано чукање на срцето и покачен крвен притисок.
Jas na prviot pregled bev 5+5 no ne slushnavme, sega nareden sum na 7+6 i so dusha chekam da go chujam
@LadyS123 фала ти се секирав пошто мислев дека само мене ми се случува. Како и да е ќе гледам да се смирам кога ќе ми дојде такво чувство. Имам читано дека чајот од маточина помага ама незнам дали е добар да се пие во бременост @IRBBB не за џабе бременоста ја викаат друго стање се се менува
Пробај да го смириш срцето на алтернативен начин. Измиј го лицето со ладна вода. Прави притисок со прстите од рацете врз очите. Вдиши длабоко воздух, задржи го 10 секунди и полека испуштај го низ уста. Можеш и Б6 да се напиеш.
Здраво мешиња од утре почнувам со тарапија еутирокс од 25 и викенд по 50 кажете ми на гладно се пијат така сватив првпат ќе ги пијам покачен ми е тсх и антителата треба на нешто подетално да внимава вие што имате искуства
Da na gladno se pijat I pola saat ne smees da jades nisto ni kafe ne e preporaclivo da se pie toj polovina cas I vitamin d ispitaj I jadi sekoj den po tri brazilski orevi dnevno poveke ne
Zdravo,bremena sum tocno 6 nedeli , imam bolki vo dolniot del od stomakot,dali e normalno ili e nekoj znak ? I zgolemen vaginalen iscedok kako voda.
Јас имав такви болки и дури и сега некогаш имам, не се плаши, напиј се магнезиум, одмарај повеќе и ќе помине. Само јави се на матичниот, извести го, ќе ти каже што како, за да мислиш.
Исто и јас кога дознав дека сум бремена имав зголемен исцедок како водест и откако ми дадоа дабростон веќе не ми е толку чест али сепак имам и некако е погуст.Али се си е нормално
Од вчера не ми престана кафеавиот исцедок, густ е, како кога завршува менструација, многу се плашам да не е спонтан, други симптоми за бременост си имам, ми се гади, ми се спие, све ме боли.Дури вечер сум на преглед во 18,00 ама ова мн ме загрижува.Денес не отидовна работа, дома сум,ама со мало дете, лежење баш и нема, наработа повеке мирувам, од 6 сме станати, земи ме, пушти ме, се качува по мене, ми седи во скут, ме притиска, мал е 2.5 годинки, неможам да го тргам срце не ми дава а од друга страна се грижам за мешето, сега го изнесе мм да го шета да можам да одморам малку.Плус и работам од дома, само ми звонат, све нешто треба, а мене паметот само ми врти да не е спонтан, неможам да се сконцентрирам.
Не мисли на лошо, не се плаши одма, не мора да значи дека е спонтан, чим е темен исцедок, ќе видиш и посл3 се ќе биде добро, мисли позитивно, иако знам дека е тешко. Ќе ти дадат терапија да си пиеш, и ќе бифрш покриена до крај. Не го кррвај малиот и пази се колку што можеш, повеќе лежи, сега тоа е, мораш да мислиш и на тоа бебе во стомакот. Секое добро.
Здраво девојкии, 10та недела сум, денеска почна да ме боли половината осеќам нонстоп болка не е многу страшна, најмногу ако лежам на грб тогаш знае и повеќе да боли, не знам дали има место за паника или да одам одма в систина на преглед, ?
Девојки јас од денес почнав некако слично да се осеќам и искрено се плашам. Не е брзо чукање на срцето туку како да ме боцка нешто цел ден над левата града. Многу сум напната, сопругот има температура и се поделивме во различни соби. Утре ќе се тестира и не знам дали ми е од тоа вака, од што го мислам и него и нас... Знам дека не треба да се нервирам и се трудам стварно. Ама многу ми е жал кога го гледам таков, па уште и ми се извинува, а ептен беше претпазлив.
Вчера бев на контрола, се е во ред со бебето, има срцева реакција, по мерки 6+4 по циклус 6+5.За исцедокот ми рече дека е нормално, да не се грижам, дури и дека нема потреба од утрогестан. Ми рече се шири матката, пукаат капилари може да има таков исцедок, дека не е страшно. И за на работа ми рече оди слободно, се додека мислиш дека можеш, треба да одам на Гак ми даде упат кај некој Игор Самарџиски да ме прегледа и да даде насоки што понатаму од аспект на лекарства, бидејки имам антитела за автоимуни заболувања, и да одам плус на ревматологот, он ејке да се меша во тие терапии, немал искуство со таква пациентка како мене. Ми рече од негов аспект тоа што го гледа сега е сосема во ред.