Се надевам дека е така. Немам болка при мокрењето, само константно чувство дека ми се моча. А мочам кога како, некогаш повеќе некогаш помалку. Ќе проверам мокрача утре или во понеделник обавезно. Да, ќе земам обавезно. Секогаш го пијам тој рефусниот, доста подобар е. Фала за советот, се надевам ќе ми помогне.
Фала ти, ќе те послушам за чајот. Брисевите цел живот ми се чисти, единствено знаело да ме фаќа цистит порано. Како и да е, ќе направам уринокултура за да сум мирна.
Има и сируп од брусница, се вика утисан, за деца е ама може и за возрасни, мн е ефикасен и мислам дека е погоден за трудници бидејки е чист концентрат од брусница. Околу 500 ден е.
Според мене најдобро и најевтино ти е да си купиш сушена брусница и да си ставиш една чажица во вода. Ќе си поврие едно пола сат па ќе си го испиеш и чајот и ќе си ја изедеш брусницата 100% брусница без додатоци
Многу одамна имав еширихи коли, опасна инфекција, преку уринокултура ја дознав... Пиев чај од сишена Бреза, јадев суво овошје брусница, чај од брусница, тогаш пиев и антибиотик мислам.. И оттогаш веќе ја немам... Дај боже веќе да ја немам никогаш.
И јас сум една од паничарките.. Отприлика сум 5+4 и немаммм ама баш никакви мачнини, многу малку ме болат гради, немам некој појачан апетиттт... ништооо. Дали е нормалнооо тоа? Кога ви почнаа на вас мачнините, во која недела? Ме фаќааа паникааа
Јас сум 3то тромесечие, немав и немам мачнини повраќање или па појачан апетит. Не сме сите исти, така да опушти се, другото да си биде се ок.
Нема потреба од паника, јас сум 7+2 и немам мачнини, ниту повраќам. Еднаш ми се згади само од месо и не можам да јадам месо, ама и претходно не го обожавав. Се друго си јадам без проблем. Немам зголемен апетит, си јадам нормално како до пред бременост.
Иста сум и јас.Моментално сум 6+2 и до пред некој ден немав баш никакви симптоми.Овие два дена почна по малку да ми се лоши, ама не повраќам.Апетитот ми е многу намален.Може и рано ни е уште а може и ќе немаме мачнини
Bez gajle bidi si, i jas taka velev, sega sum 7+5 i duri pred 2 dena pochna da mi se gadi. Ne povrakam no mnogu mi e losho, no samo nautro potoa mi pominuva, i ne ni mozham da pojaduvam kako shto treba
Девојки ич не се грижете, сѐ е индивидуално. Јас уште 1 недела, здравје, влегувам во втор триместар, а немам ниту еден симптом. Повремено болка во гради, неколку пати гадење и грчеви во стомак и толку. Дај Боже сите така лесно на си врват.
Jas utre vlagam vo 8 nedela veke cela nedela sum so macnini od sabajle pa nekogas i vo tekot na denot ne povrakam ama gadenje loso i kiselini mnogu duri me tera da se nakasluvam apetit normalen i denes pocna kicmata da me boli neznam dali e normalno cat pat i po nekoj grc vo matkata kaj site e razlicno bitno Bog neka ne cuva site i nasite malecki pa drugo se ke se izdrzi
Jadi nasabajle nepeceni bademi koga ti e tesko epten napij se vitaminb6 logan me stands sabajleto odma kasni so nekoja biskvita
Ti blagodaram mila a od denes nekako me zaboluva kicma od vreme na vreme i taka kaj jajnikot kako zateganje normalno li e odma panika me faka za tri dena sum na kontrola edvaj cekam
Золва ми го имаше истото чувство некаде од 3ти до 5ти месец докторката и рекла дека е нормално бебето притискало дека кога ќе и се помести ке се смири чувството и точно така беше, средина на 5ти месец и го снема. Сепак испитај урина за да бидеш сигурна.
Девојки вие што користите мерки ослободени од работа што ми треба само потврда од матичен гинаколог? и кажете ми платата оди на терет на државата и колку посто исплаќаат од плата
Јас користам боледување, но работам во човечки ресурси, па можам да ти одговорам.Потребна ти е само потврда од матичен гинеколог, дека е утврдена бременост и дека си ослободена од работа согласно закон.Матичниот гинеколог знае како да ја напише.Платата ја исплаќа равотодавачот во целосен износ, немаш никакво кратење.
Ти благодарам на одговорот мила значи сепак фирмата си исплаќа јас секако и од дома би работела така да мислам нема да има проблем