1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Девојкидали смее да се јадемед со матичен млеч и полен јас си го купив и многу и претходно ми помагаше за имунитет ама сега во бременостнезнам дали смеам човеков од кај што го купувам ми рече дека е суперза развој на плодот па незнам дали да продолжам да го јадам

2. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Јас јадев пред да забременам и кога дознав дека сум бремена прочитав по странските сајтови и пишува да не се јаде зашто имал некои природни хорони, но мојот нутриционист кажа дека е одличен за во бременост. Е сега ми дојде шубе некако и го конзумирам само ако ме наболува грлото , чисто за да ми го подигне имунитетот а секој ден повеќе не го конзумирам

На malecko87 и macalavica им се допаѓа ова.
  3. LadyS123

LadyS123 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    23
    Здраво, дали некој скоро бил во Систина, пуштаат ли внатре со тебе уште некој или како е? За прв преглед ми е, имам закажано во четврток.

4. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.816
    Не пуштаат никој, може да те полекаат во чекална а кај доктор сама влегуваш :)

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HelloHello

HelloHello Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    329
    Пишав и во соодветната тема, ама мислам тука сме поактивни и повеќе се дискутира...
    Вака... Јас не знам што да правам... Имено, следен преглед ми е во понеделник и евентуално тогаш доколку е се во ред матичниот гинеколог ќе ми даде потврда дека сум ослободена од работа, сега за сега не може бидејќи на првиот преглед беше рано за ембрион, уште беше само сакус, АРНО АМА два дена веќе сум дома, успеав да си земам два слободни дена, бидејќи газдата бил во контакт со заразен, т.е. заедно живеат со заразениот и треба да е и он во изолација, како и ние, ама за да не трпи бизнисот не е кажан во контакти и не се тестира. И сега ми јави од утре да продолжам на работа, не ми дава повеќе слободни денови.. и сега не можам да отсуствувам додека ја немам потврдата за ослободување од работа, а сум преплашена и имам и панични напади дури од помислата да сум на работа со него цел ден, а веројатноста дека е заразен е огромна. Што да правам сега од утре до понеделник, како да издржам на работа при олкав стрес и страв. :(

6. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Земи си боледување од матичен гинеколог, зошто ти е тааа потврда. Имаш право да не одиш на работа. И самиот матичен треба да е свесен дека е пандемија и треба да изнајде начин да те заштити. Прашај си и не се вознемирувај. :hug::hug::hug:

На tina2018, mace89, HelloHello и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Па и сакус е бременост, што ја дрви тој твој матичен? Никаде во регулативите не пишува од кој степен на бременост си ослободена и никој нема да праша. Баш во рана бременост треба да си најзаштитена. Барај го денес или утре, инсистирај да ти даде потврда.

На Bella_Stella, thelittle17, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.430
    Идни мамички како сте?
    Јас денес испитував крвна слика и леукоцитите ми се малку покачени, дали е нормално или ќе треба некаква терапија да примам ?

9. HelloHello

HelloHello Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    329
    Прашав се јавив денес, и објаснив дека газдата е 99% е заразен, и ми го кажа тоа, уште немало основа за потврда дека немало ембрион. Ми рече во меѓувреме да си зборам со матичен доктор ако може таа нешто да ми даде некакво боледување и на работа да се пазам повеќе. А матичната докторка кога ја прашав ми рече да зборам со гинеколог, она нема што да направи. И ништо ќе издржам до понеделник, ќе одам на работа и тоа е, моментално немам друг избор.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Нормално е во бременост да се покачени не е ништо страшно

На natasam и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Мене матичната ми побара бета хцг зашто беше рано за да се види нешто на ехо а јас сакав поврда да не идам на работа и тогаш ми беше над 700 бетата и одма ми пиша потврда и си ја однесов на работа. Со оглед на ситуацијава кај мене на работа е хаос и подобро е да не сум во контакт со нив. Кажи и на матичната дека шефот ти е заразен и мора да седиш дома, нека ти пише врз основа на бета хцг и сега е најризично мора да се чуваш

На thelittle17, tina2018, Prolett и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.430
    Супер ко така, фала:hug::hug:

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    И јас правев крвна длика и мене ми покажа мало покачување на леукоцити

На natasam му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    И врз основа на бета и сакус се дава боледување, твојата матична треба да ти даде, не знам што толку е проблем. Како и да е, Господ да те чува, и внимавај, чувај се. Биди упорна да ти даде.
    Бог нека не чува сите од тааа пандемија.
    А инаку и општи матичен може да ти даде како стомачен вирус. Една недела. А после тоа ако може мат. Гинеколог да ти даде. Ако се сака, се се може. Пс. Чувај се мила.

На Bella_Stella, tina2018, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.430
    Normalno bilo, nishto strasno :)

16. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Лелеее женички ај помагајте :((
    Денес бев на преглед, го видовме најубавото точкиче и се е супер, за срценце за две недели треба да идам :)...
    Е сега откако дојдов дома имам температура 37.2/ 37.3 ... исплашена сум да не е Коронааа.
    Што да се напијам? Што да правам??
    Има ли некоја искуство тука со Коронава глупава?? ХЕЛППППП :(

На tina2018 и mace89 им се допаѓа ова.
  17. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    37.2 I 37.3 се нормална температура за трудници, не лкревај паника од неа мое повеќе да качиш температура. Не се грижи, напи се течности, витамини, пушти некое смешно филмче и гали меше, не снимај одма хорор филмови. Ке биде се во ред, секоја настинка не е корона, смири се, а и да е недај боже ако се смириш ке пројде брзо и лесно за секоја болест паниката е најлоша. Мисли добро и ке биде добро, гаси интернет сега

На Cherry blossom89, Naatashka123, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  18. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Здраво девојки еве и јас да ви се придружам :inlove: минатиот четврток бев на преглед имаше срцева акција :l: 6недели и 3 дена ми кажаа дека сум,ама за следен преглед ми рекоа за 5,6 недели и сум загрижена :worried:,не е тоа многу време?Како да знам дали е се ок....на вас на колку време ви беа прегледите?

На tina2018, Coco31, Cherry blossom89 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Леле нешто нервиве ми се раздразнети си легнав и неможам нозеве мирни да ги држам, пиев б6 ама нема ефект. Сега и магнезиум ќе пијам Ви се случило во бременост на вас? Јас сум под стрес многу периодов кога се испитувањата даунов прв скрининг брисеви едвај чекам да помине и се молам да е се во ред

На Moce19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Честитки и лесна бременост Јас бев прв пат за потврда за бременост, па по 2 недели за срценцето тоа беше почеток на октомври и наредно ми рече за брисеви средина на ноември

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.