Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Jas ja pijam nautro i folnata i magneziumot.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Јас првите два месеци пиев и фолна и Femibion 1. Фолна наутро, Femibion 1 на пладне. Од 4 месец продолжив со Femibion 2 и со магнезиум. Сето ова по препорака на гинекологот...

На joy1 и zuto им се допаѓа ова.
  3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    ме интересира дали во првото тримесечје сте оделе на море, езеро, базен??? Дали внимававте на тоа односно дали има некакво лошо влијание водата? Што ако не знаеш дека си трудна па и онака си одиш на одмор на пример?

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Не се замарај, слободно оди си на одмор ;)

На kikin и zuto им се допаѓа ова.
  5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Јас и со првото бев на море и сега бев (уште не знаев дека сум бремена кога бев таму) и пак ќе одам во октомври. Така да ич не се секирај.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    Мамички што мислите за ставање на гелни нокти во прво тромесечие?

7. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.824
    Здраво девојки,

Јас сосема неочекувано и непланирано испадна дека сум бремена. Обично добивам на 32 дена. Последно имав добиено на 2 август.Откако помина денот кога требаше да добијам, направив тест со мокрача, од аптека и испадна негативен. Си помислив можеби ми доцни од стрес, промена и сл. па не се загрижив. Но откако поминаа повеќе од 2 недели отидов на гинеколог. Тој ме гледаше на ехо и ми вика, не гледам ништо во маткава, ама оди испитајбременост преку крв. Испитав и што да видам Позитивен тест. Докторот ми рече да почекам до петок, па да проверам BHCG со титар, да се види дали можеби е многу рана бременост, штом не се гледана ехо или недај боже вонматерична. Доколку пак вредностите се мн малиможно е и да имам спонтан абортус.
    Имал некој сично искуство? Некако сум мн загрижена, 300 филма ми се вртат низ глава.

8. bebi

bebi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки!
    Еве и јас да се пофалам трудна сум до денес 5+0 г.н. Едно што ме загрижува е што јас нермам никакви симптоми ниту ми се гади, ниту повраќам, не ми смета миризбата од јадење, не ме болат градите.Малку ме болеше стомакот првите два три дена ама ставам утрогестан 200 сабајле и навечер.Бев Минатиот петок на гинеколог и се виде само сакус бидејќи беше рано за ембрионот да се види. Страв ми е што немам симптоми така ми беше и претходниот пат и имав спонтан. Дали на некоја од вас и било така во почетокот на бременоста? Ама буквално како секој нормален ден да ми е, да не ми доцнеше никогаш нема да помислам дека сум трудна. Поздрав до сите и имајте убав ден !!

Последна измена: 6 октомври 2015
    На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    И јас бев како тебе бидејќи и јас имав спонтан претходно,кај мене почнаа мачнините дури кај 7-8 недела...

На bebi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Мојата бременост беше таква без повраќање, гадење, осетливост на мирис единствено градите ме болеа и имав 2-3дена болки во јајници. Примав утрогестан наутро и навечер до 4 месец. Не си прави лоши филмови, мисли позитивно и уживај во бременоста. Јади многу овошје и зеленчук. Зимски период обавезно портокали, киви, банани, мандарини и секој ден по 8-10 зрна аронија (купи си замрзната и секој ден одмрзнувај си) Ова што ти препорачав е одлично за крвна слика и за бебуш.

На bebi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    леле луѓе мене ни ми престанува уште белиот исцедок, нема мирис не ни густ ни течен а веќе еве 10та недела ја раситнив. до когаќе е вака и далие нормално? кога бев на гинеколог ми рекоа дека е нормално во првите неколку недели, дека се е во ред и само пре мама ми дадоа да пијам, по едно на ден. сега во 12та недела ќе треба да испитам брисеви и пак крвна слика, па некој со вакво искуство? убав ден, позз

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    @bela24 нормално е тоа, чим не те чеша, пецка, боли и сл. не е за паника.

П.С. префрлетесе во темата триднички муабети, таму се сите трудници, па повеќе искуства ќе добиете

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Девојки би сакала да ве прашам како се бројат неделите при инв.оплодување?

14. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Здраво на сите , еве и јас денес дознав дека сум бремена во 5недела и ми кажа да дојдам после 10дена, сакав да прашам кога се прават микробиолошките тестови и првите тестови з крв, ми даде фолна киселина дали можем некој друг витамин да.внесувам на своја рака, јас пиев железо гинекологот ми кажа да престана, инаку имам благи болки во левата страна дали е тоа нормално .

15. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Нормално е да имаш болки кои не се со јак интензитет. Мој совет е немој да пиеш ништо на своја рака. Обично на почеток даваат само фолна и магнезиум. А микро и ПАП ќе ти прави околу 12 недела. Имаш време.

На mimidjon и kristince51 им се допаѓа ова.
  16. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Сакам да прашам кога се слуша срцевите очукувања во која недела, и кој чаеви теба да се ибегнуваат да не се пијат, јас сакам многу чај од ацерола смеем ли сега да го пием ?

17. principessa123

principessa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    Здраво на сите после една година упорна забременив И веднаш штом разбрав отидов на доктор но ми рекоа дека е рано ниту ме прегледаа (Во странство) Ми рекоа дојди после 3 недели..А едвај чекав да ми потвради да слушнам од доктор бремена сте!!!но ме разочара пресмета дека по последната менструација сум била 5 ипол нед и ми рече дојди за 3нед! А со маж ми дојдовмр на одмор во Ѓерманија после 2 недели еве откако бев првиот пат и отидов на контрола да проверам не можев да чекам..ме убиаа грижи...И ете вчера отидов преплашена дали ќе го слушнам срцето си мислев 1000 негативни работи И ете легнав ме прегледаа го видов бебушот обвде е ‍❤️‍‍ ајде сега срцето да видими дали има срцева акција..се тресаммм и гледам ми зимираше трепла кц,кц,кц..живот во мене!!!го слушнавв!!! Солзи сами ми потекоа Се збунив,пресреќна ќе станам мајка!!!со Бога напред да биде со нас сите да не штити од несреќи да ни го чува плодот и се да се одвива во најдобар ред!Секој да дочека!! позз

На SamovilkaH, Pcelka94, fairy88 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Zdravo, proveri, nekoj otvori tema specijalno za caevi vo bremenost, jas od stav ne pijam nikakvi iskreno, no ne znaci deka site se zabraneti. Srceva akcija nekade megi 6 I 8 nedela od prilika.

19. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    здраво кристинце здраво нови мамички,мило ми е што почнавте да пишувате на оваа тема а не во труднички муабети .Би требало веке на наредниот преглед да има срцева реакција но и да неме не е страшно немој да паничиш се зависи кога е зачнато.Јас сум инаку 7 дма недела ,докторот ми рече да направам 11 та недела крв,седиментација,урина,уринокултура и на 12 та недела да отидам пак на контрола со сите резултати .Од втамини само фемибион 1 ми даде и јас некогаш б 6 пијам друго ништо.На колку недели,месеци ви рекоа на преглед ?Мене после 6 недели и си викам да не е касно толку после месец ипол незнам...???

20. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Jas mislam 3 do 4vnedeli najkasno pregled.hm cudno