Милички, ај една консултација со вас. Денес правев крвна слика, серумското желези ми е 14.8 (рефф 7.6-31.3). И го пратив резултатот на матичната и пиша да пијам сидерал форте еднаш дневно. Зашто кога добро ми е железото? Не ми е јасно
И мене сега толку ми беше кога правев и матичната ми рече дека е супер јас мислам да не ги пиеш подобро јади си природни работи што содржат железо
Женскии? 7+2 сум според мерки и ноќеска имав слаби болки во стомакот како за пред циклусс, притоа цел ден бев активна. Ја чував внука ми. Не ја кревав или нешто, ама осеќам се изморив... Има ли простор за паника? Дали и вас ве боли стомакот одвреме - навреме доле ниско?? П.С - и некои глупави соништа сонуваввв и сега сум целата исплашена и под штрек... Чувајте се и убав ден на сите ♡
Normalno e, sepak aktivnosti namali, jas prekinav da gi cuvam vnukite od kako doznav deka sum bremena, momentalno sum 8+3, poveke odmor I magnezium. Barem ja taka se osekam podobro.
Нормално е најмногу во првите недели да имаш такви болки како пред добивање јас не се сеќавам точно ама мислам дури не почна да ми се повраќа константо имав болки како пред добивање половина боли стомак боли какко секој момент да добијам да требаше..... не се секирај само не се оптоварувај и заморувај во првите недели магнезиум да си пијаш ц-витамин секако сега е поладничко овошни чаеви во комбинација со филмче гали мешко и само позитивно
Ајде да се пријавам и тука од сега ке се дружиме понеделник сум на прв преглед се надевам ке видам барем точкичка
@NewMommy фала ти и тебе за споделеното искуство и размислување. Во овие моменти стварно ми е утешително што има и дpуги како мене, скоро без симптоми. Да се надевам дека е се добро, па здравје ќе си видам на прегред што ќе ми кажат.
Здраво, имав некои болки слични на менструални... бев на лекар и ми рече тоа е од што бебето се развива на лева страна само. Искуства? Мислење? Секое мислење би ми значело, ви благодарам многу
Се исклучив малку од темава бидеќи нажалост завршив со киретажа бидеќи не се развиваше, збирам сили за некои испитувања па ќе соберам сили за наредна бременост ... се надевам ќе се приклучиме тука за брзо, мора да сме силни
Девојки, помош. Имам неиздржливи мачнини и гадење од скоро секоја храна. Гинекологот ми даде таблети но не ми помагаат. Некоја со слично искуство?
Mila ima tema znaci spontan abortus I bi te sovetuvala tamu da pises za ova tvoe loso iskustvo oti vlevas strav kaj tie sto se bremeni zal mi e zatoa ama si ima tema spontan abortus
Jas sinoka zavrsiv na infuzi od povrakanje mnogu mi bese loso, imav I strasni grcevi. Sega sum na dvopek so malce puterce I caj od nane, kompir varen, supa, mi rece doktorot polesna hrana po malce I poveke pati.
Of mila so lesno neka ti e se nadevam za brzo ke si dobra. Jas seuste nemam povrakanne, no mi se gadi skoro od se, veke ne znam sto da jadam, se mi mirisa osven dvopekot i cajot
Јас имав премногу мака со мачнини и повраќање и сега сеуште повраќам но, поретко, матичната ми даде наусолвит капки, мене не ми помогнаа многу, ама пробај ништо не губиш.