Imam Eden spontan vo 8ma nedela pred 3 god. Bev vo golema depresija nekev da ostanam bremena, Sega sum pak ama me plasi to so mi se ima sluceno. I prilicno me faka panika. Doktorot rece Imas super normalna bremenost. Se Nadevam ke ostani taka..
Спонтаните се случуваат ете без очигледна причина некогаш, уживај си и не плаши се. Сакам да кажам некогаш се случуваат иако ние се правиме ко што треба. Ехе колку жени имаат здрави бремености после спонтан. Премногу. Со одење често на гинеколог само стрес си правиш. Навистина нема што да прегледа докторот порано од 3-4 недели. Ниту па може да види нешто за да спречи спонтан толку рано. Спонтаниот не значи дека сега ќе ти се случи нешто. Уживај си и не се секирај.
Женски од кога дознав дека сум бремена пијам утрогестан од 200 навечер и пре мама дуо, почна да ми се појавува бледо жолт исцедок, дали е од утрогестанот или има нешто друго? Инаку сум 5 недели и 5 дена ... имам следен преглед за срцева реакција на 7ми декември..
Мешиња ...имам прашање ...Кога е најдобро да се оди на преглед кај гинеколог..во рана бременост сум..пред 3 дена направив тест и беше позитивен..дали ако одам сега нешто ке се види.последна менз. Ми беше на 3.11..*
Најдобро ти е да одиш после 6та недела од последна менструација заради тоа што не се гледа ништо на почеток а после 6та можеш срценце да слушниш... Со лесно да ти е до крај
Не, почекај ќе ти даде докторот. Јас не земав до 7ма недела, после првиот преглед ми запиша витамини и магнезиум.
Јас имав позитивен тест на 18.11 ден два пред да добијам а на 23 бев на преглед, ова се виде, сега следен ми е на 7 декември, кога и пратив тестот на докторката ми рече да земам пре мама дуо и утрогестан по едно навечер
Со сликава ме потсети на првиот преглед да го видам дури и помало било точкичето кај мене 1.49 а сега личи на бебе што расти секој ден се поголемо и поголемо хахахах уживајте со лесно да ви е на сите
Девојки ве молам кажете ми кога се прави прв скрининг? Сакам да закажам термин.Дали може да закажам точно 12 недела(според последна менструација)?
Јас требаше да одам во 12н+5 Ама докторот немс да биде тука тој период па ми презакажа за 13н+2 Рече не е касно, бидејќи до 13н+6 се прави прв скрининг
Мила јас во 11+ правев прв скрининг ,така да закажи си слободно,мене докторот ми кажа од 11 до 13 се прави прв скрининг
13+5 нели е касно, зошто не одиш порано, пробај даа презакажеш, и мене ми рекоа од 11 до 13 недела е прв скрининг, јас ке одам во 12та здравје, следниот понеделник
Немаат термини порано во Ремедика Кажаа таман било па сега што знам, мерките ќе ми ги земе матичната во 12гн. заедно со приската