Zdravo, Vcera bev na ginekolog, mi kaza deka sum 5 nedela i deka ima gestaciska vrekicka ama embrionot ne se gleda se uste ("vo uterus gestaciski sacus 8.3 mm vo koj seuste ne se detektira embrion") i mi zakaza pregled za 2 nedeli pri sto ke pravam kontrola i na krv i urina. Se nadevam deka ova e voobicaeno bidejki mi e prva bremenost i se nadevam deka e se ok.
Za invitro neznam koja e pricedura, ondosno dali pocesto bi odele na kontrola. Za prirodno znam deka poslem brisevite i prv skrining vo 12 nedela, se odi na 6 nedeli, toa do kaj 7 mesec. Ponatamu mislam deka e pak pocesto, imas ddimeri skrien seker, pa na kraj opet brisevi i pregledi kaj toj sto ke te poraga. Voonicaeno e bez gajle. Za dve nedeli moze i srcence da slusnes. So sreka!!!
Девојки пишував во дали сум бремена до сега ама пошто резултатите ги имам не сакав да досадувам на тема дали сум со овие прашања.. Уште 6 дена треба да одам за првата срцева реакција не знаеше точно да ми потври која недела сум бидејќи е многу рано.. Овие 5 6 дена имам болки како за добивање не јаки и силни него благи по мачку ама сепак се плашам не знам дали е нормално.. Освен тие за градите и за кичмата знам дека е нормално.. со лесно на сите и фала ви однапред
Uf, se nadevam deka si vo pravo edvaj cekam za dve nedeli da idam na kontrola i da mu go slusnam srcenceto
Zenski jas sum 8 ma nedela pijam samo vitamini ama imam netedovma stolica i crna.ima li nekoj taka ili da se obratam na doktor?
Јaс сум сo нередoвнa и тврда столица и претхoднo си имaв прoблем сo тoa дa не речaм oд дете нo Нoрмaлнo е тoa зa црнa не рaзбрaв бaш зoштo е црнa .Кoгa си нa кoнтрoлa зa 4 недели или...aкo сaкaш прaшaј гo дoктoрoт кoгa ке oтидеш ,a сегa јoгурт сo лененo семе,суви слуви или кoмпoт си нaпрaви,еднa лaжицa мaслинoвo нa глaднo и пoтечнa хрaнa.Декa сме иста недела ме интересира мешетo се пoзнaвa ли веке,кaј мене ептен мaлку мислев пoбрзo ке рaсте
Jas srcka imav stomak taka da sega kako vo 4 mesec sum hihi cekaj rano tie ako tie prvo i si slabicka tek od 4 mesec ili 5 ti.pozdravce
zaboraviv za stolicata da ti kazam ,kivi ,mene i toa mi pomaga ,probaj pa ke mi kazes a koga imas pregled zakazno?
Probav so slivi suvi pomognaa.pa na 14 dek mie pregledot vtor po red. Koga se ispituvaat afa i dopler vo koja nedela ili mesec? Znae nekoj
Не знaм јaс нo не се секирaј се ке ни кaжaт дoктoрите шo кoгa треба,барем тaкaм треба,јaс веке зa тoa не си гo зaмaрaм мoзoчетo шo ,кoгa кaкo ,шo ке кaжaт тoa ке прaвaм.
Утрово станав со потечени дланки, очи и лице.. Дали на некоја и се случило истото? Инаку сум петта недела
Може да ти е алергија од нешто, или задржување на вода во телото, немој да чекаш појди си на доктор одма.
Девојки би сaкaлa да ми објаснете вo 12 тaтa недела кoи испитувања,скрининг се прaве зa штo се тие и ккoлку сте платиле вo привaтниве клиники.Ви благодарам
Skrining se pravi od 11do 13 nedela radi otkrivanje na daunov sindrom.ako si nad 35 god preporacuvam da go napravis.jaa plativ 150 evra ama sum vo syranstvo.tamo neznam kako ide privatno ili drzavno prasaj si.
Jas kolku sto se rasprasav vo Remedika e 7500(prisca 1), vo Sistina 4000 den. A na klinika e potpuno besplatno, mozes so vreme da zakazes bez nikakov problem preku maticen ginekolog, od sabajle ima pomalce guzva. Ne se samo strucnjaci na privatni kliniki, sepak mislam deka ima dobri doktori i na klinika. Rasprasaj se kaj koj dr bi mozela da odis.
Во 12 недела се прави испитување за Даунов синдром. На ГАК од месецов е бесплатно, на приватно имаш 3900 ехо и мислам околу 3500 Приска. Ако симаш потреба ( над 30 год, со фамилијарна историја и сл.- ќе ти каже најдобро гинекологот ) ќе мораш и амнио да правиш. Амнио на ГАК би требало сега да е бесплатно, на приватно е некаде околу 16.000 ден.Јас правев НИФТИ- замена за анмио, ама тоа е навистина скапо, 750 евра го платив, ама да ти кажам не жалам за парите ниту во еден момент, се исплатеа до крај. Крв од вена, раат ти е глава.