Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. Madam S

Madam S Истакнат член

Dee*Tee и јас сум во Ремедика, Јован Ефремовски ми ја води бременоста, а скрининг (и приска) правев пред 2 дена (12+4) кај Др. Елена Петрова.

Dee*Tee likes this.
  2. mace89

mace89 Популарен член

Првично ми ја води матичната и кај неа си идам почесто на прегледи а кај Димитров одам на второ мислење на месец ипол. Он не прави скрининзи, повеќе е за операции и ин витра но води и бремености и врши пораѓај :) За скрининг ќе одам кај Котларова исто во Ремедика и ми кажа со тој извештај да појдам после кај него

Dee*Tee likes this.
  3. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Madam супер, како си задоволна? Јас бев на првиот преглед кај Јовановски, а скрининг и приска кај Котларова.

Фала ти многу на инфото :inlove: Јас исто како тебе нешто. Ко што и пишав погоре на Мадам С, прв преглед бев кај Јовановски пошо немаше за кај Димитров за брзо, а за скрининг и приска веќе кај Котларова по препорака дека беше и стварно сум многу задоволна. Златна е! Прашував за Димитров пошто ми е омилен човек, професор ми беше на факултет и баш сакав кај него да одам :D Ајде ќе размислам за понатака...

mace89 likes this.
  4. It's baby time

It's baby time Активен член

Женски може од овие да пијам ако имам главоболка и болка во половината ?

Attached Files:

5. mace89

mace89 Популарен член

Значи нема да згрешам што сум закажала кај Котларова :)

Dee*Tee likes this.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Можеш.
    Слободно да си пиеш магнезиум секој ден и да немаш болки, полезен е во бременоста.

natasam, mace89 and It's baby time like this.
  7. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Според мое искуство а и што сум слушнала многу други, дефинитвно не е грешка! Не сум сретнала негде лош коментар за неа. Една мила жена, смирена, фина, се детално гледа и ти објаснува. Полот ако може да го види и тоа ти кажува ако сакаш да знаеш. Кај мене многу се вртеше бебево никако не можеше да види, па ми рече за 1 месец сигурно ќе биде и поголемо и ќе се види поубаво. Слободно можеш и да ја прашуваш нешто ако те интересира. А и за понатаму за совет е секогаш достапна, дури она ми се јави телефонски и за резултатот од приска да ми објасни сѐ... :)

mace89 likes this.
  8. ivance..

ivance.. Популарен член

Да можеш јас го пијам

It's baby time likes this.
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Jas gi piev kesickite cela bremenost

It's baby time likes this.
  10. Madam S

Madam S Истакнат член

Задоволна сум и од двајцата - Др. Јован Ефремовски е супер, многу е стручен и внимателен. Др. Елена Петрова е срцка, стручна, многу пријатна, мноогу трпелива :) и ми одговори на сите можни прашања што и ги поставив

Dee*Tee likes this.
  11. Lili90

Lili90 Истакнат член

Консултациј со вас :)
    10+3 сум и немам уште меше. Се приметувам дека навечер уште спијам на стомак. Заспивам на страна ама се будам на стомак, несвесно се вртам... исто и на грб :((
    Како спиете вие? Може ли нешто да му наштети на бебче ако спијам на стомак, а сеуште немам меше?

mace89 likes this.
  12. Evy81

Evy81 Истакнат член

Не, ама со време навикни се на лева страна и чат пат на десно, за полесно да ти биде преодот. За на грб дури во трето тромесечие е проблем.

mace89 and Lili90 like this.
  13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Мислам дека не може да му наштетиш, но пробај да се навикнуваш некако да спиеш на страна. И мене порано ми беше незамисливо да не легнам на меше ама се навикнав сега на страна, иако се укочувам малку. Понатаму и да сакаш нема да можеш на меше. :)

thelittle17, mace89 and Lili90 like this.
  14. Lili90

Lili90 Истакнат член

Па претпоставувам дека само ќе ми дојде спиењето на страна... јас колку толку се трудам на страна да заспијам, ама во сон се превртувам пак на стомак :(( вас кога почна да ви расте мешетоооо? Во која недела? :)

mace89 and Bella_Stella like this.
  15. macka91

macka91 Форумски идол

Мене исто ми беше мачно да се навикнам да спијам на страна, почнав да ставам перница помеѓу нозете и една перница позади грб како потпора, пробај така

Lili90 likes this.
  16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Мене почна прилично рано,12+3 сум денес и си имам мешенце, ама не е некое големо и видливо за околината сеуште. :) Тоа е скроз индивидуално, имам другарки што до 5ти месец немале ич меше. Ќе си порасне ич да не се секираш :inlove:, се зависи до конструкција, поставеност на плод, организам итн.

thelittle17, mace89 and Lili90 like this.
  17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Јас утре 18 полни, уште на стомак спијам. Имам меше, ама си најдувам убава позиција за да не го гмечам.
    Нешто како на сликава, само кренатата нога, ја кревам уште повисоко. :angel:
    sleep-positions-during-pregnancy-722x406~2.jpg

18. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Јас сум 11+5 и сеуште немам меше. Можеби дека сум и баш слаба незнам:lol:
    Се додека тебе не ти смета мислам дека нема проблем, еве јас неможев да заспијам порано ако не легнам на стомак па колку многу и да ми се спиело, а од кога дознав дека сум бремена од првиот ден почнав да легнувам на лева страна... ми беше малку тешко на почеток да се навикнам, но сега веќе немам проблем, и кога наутро ќе се разбудам сум или на лева или на десна страна, а во текот на ноќта незнам како сум свртена:lol::lol::lol:

Lili90 and mace89 like this.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Јас сум 13 недела и кога ќе станам од спиење го приметувам малце испакнато во долниот дел али не е нешто многу приметливо али во текот на денот кога ќе се најадам е тогаш ми се познава :)

Madam S, Lili90, Dee*Tee and 3 others like this.
  20. meri24

meri24 Истакнат член

Здраво женски, бремена сум 5недела,сеуште не сум појдена на прва контрола, но во изминативе денови имам затнат нос, па доколку не ставам капки за нос неможам ни да дишам ни да заспијам. Што мислите дали смеам?

mace89 likes this.