Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила јас сум со МТХФР Ц 677Т и пиев имприл до 12 недела и после ми прекинаа и се префрлив на фемибион .Докторот ми рече дека нема потреба од поголема доза на метилирана.Што ти кажа тебе докторот за ова?

2. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.698
    Не сум се консултирала сеуште со докторот.Јас овие што ги пијам имаат голема количина на фолна околу 1000, па мислам дека ми е премногу.Може најдобро и јас да се префрлам на фембион.Ќе разговарам утре со докторот.Ти колку време ги пиеше пред трансфер?

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Консултирај се со докторот види што ќе каже.Јас ги пиев долго,две години постојано

На Prolett и Маја Т им се допаѓа ова.
  4. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Друшки денес бев на преглед за срцева акција и го слушнав срцето мое:l:( меѓутоа рече дека бие неурамнотежено дека сега почнало да се оформува и дека се е во ред дека било рано затоа инаку 6+1 сум) само да не сум мирна :sweat:

На mssuniquee, It's baby time, Prolett и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила не се секирај,ќе си расте јуначето и за една недела ќе лупа силно.Битно сте го слушнале а сега гали мешето и нареден преглед ќе си го слушнеш убаво,со позитивни мисли:hug:

На Prolett, Rainbow_baby, natasam и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Фала мила:hug:, се орасположив некако мојто јуначе си чукнува битно и све ќе си биде во ред(fingers)

На Prolett, Rainbow_baby и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    555
    Здр мамички денес бев на прв преглед и сум 6+2,а според мерки 5+2,срценце не слушнавме, рече на следна контрола, оти покасно е зачнато. Ми даде превентивно утрогестан, ми рече сеуште не е добро вгнездено. Ама се надевав баш дека ке слушнам и срценце.

На snegulka7, Slonce91 и Dee*Tee им се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Немој да се грижиш, на нареден преглед ќе слушниш срценце.
    И кај мене беше истиот случај. По последна менструација бев 6+1, само жолчна ќеса имаше и ембрионче, а срценце не слушнавме. На 6+6 дури слушнавме и по сите мерки испадна дека е покасна овулација/зачнување и сега ме водат 5 дена покасно, како да сум добила последна менструација по 5 дена од мојот последен циклус.
    Нормално е до 2 недели да се разликуваат мерките, така што до крај на 8ма треба да слушнеш срценце.
    Опушти се, сѐ ќе биде во ред. ❤️

На Prolett, mace89, Grasiela** и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Јас пијам од 400 на Солгар, пред да забременам пиев и поголема доза од тие на Now од 1000. Некни кога бев на прв скрининг докторот ми рече да ја допијам и да ја прекинам фолната за да не дојде до предозирање, бидејќи ми е поминат периодот кога е неопходна и бидејќи примам фолна од ПреМама. Јас имам уште доста останато, решив да се напивам преку ден два дур да ги допијам и ќе ги прекинам.

На Prolett, IRBBB и Маја Т им се допаѓа ова.
  10. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.698
    Фала ти најмногу.Ќе направам и јас така, секако сум веќе 12+3.Колку време пиеше пред да останеш трудна?Јас пиев сигурно година и нешто.Сега кога размислувам, ме плаши тоа што сум пиела толку долго време.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.869
    @Slonce91 @meri24 @IRBBB
    Zenicki i jas so ist problem.Bev utrovo na prvo eho,po posleden ciklus koj mi beshe 01.11 treba da sum 6+1,no ne slushnavme srcence Dr.Ivanovski reche poradi toa shto imav podolga stiimulacija ciklusot ke go rachuname kako da mi bil na 4ti i najverojatno podocna nastanala implantacija (inaku so in vitro sum bremena).
    Spored merki e negde 5+5,5+6 se vide gestaciski sakus dimenzija 1,29.
    Mnogu sum zagrizena,za 10 dena sum povtrono na eho.

На Prolett и mace89 им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Јас не пиев толку долго, дали неколку месеци, 2-3. Кога веќе имаш испитано и ти покажало дека имаш прекумерна концентрација можеш да ја прекинеш, секако веќе ти е помината 12та недела + во Фемибионот има фолна. Јас сум 13+3, една недела сме разлика, а бев 12+6 кога ми кажа докторот да ја допијам и прекинам.

13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Нема зошто да се грижите ни ти ни @meri24 и @Slonce91 убаво ви кажа @IRBBB a слична ситуација беше и кај мене. На прв преглед бев 6+3, а плодот одговараше за 5+4, имавме среќа да чуеме срце тогаш, ама тоа е релативно рано и не секогаш е случај. Еве ме сега терам 14та недела. Не се секирајте, имам другарка што во 9та недела слушнаа, а бебе сега си расте, 7 месеци наполни. :inlove: Бидете опуштени и со лесно да ви е до крај. :sun:

На Prolett, CareTee, Rainbow_baby и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.698
    Така ќе направам.Фала уште еднаш.

На Prolett и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Нема на што, со лесно до крај. :sun:

16. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    555
    Мила значи јас и ти сме ист период останати бремени и иста дитуација, ајде да се надеваме дека следна контрола по две недели ке си слушниме срценце.

На Luni, lia22, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Не се грижи, иста ситуација си.
    Еве сега гледам дека на прегледот на кој по последна менструација бев 6+1, жолчната ќесичка била 1,64 и не слушнавме срце тогаш, дури по 5 дена. И јас тогаш бев преиспаничена, ама треба да сме малку потрпеливи, да не си правиме самите стресови за џабе.
    На нареден преглед ќе си го слушниш срценцето, ќе видиш. И ќе полеташ од среќичка. ❤️

На Luni, mace89, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    4.483
    Kako go resavate losenjeto I povrakanjeto? Jas pocnuvam da nemam I apetit nemozam da jadam, 9ta nedela I 10ta beshe OK mi se smiri, a pred toa 7ma I 8ma zavrsiv I na infuzi, od vcera pocna pak 11ta sum. Cel den so soprugot se molime da jadam, ako kasnam makar I zalak odma povrakam. Odvaj jadev malo parce tikva peecena I pak imam kiselini, kako grutka cuvstvuvam vo zeludnikot I mi se povraka...

На Maya12 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Мила во слична ситуација сме да, јас некако се расположив и верувам дека ќе биде се океј, и докторката беше баш оптимистична дека ќе биде се во ред..немој да се стресираш веќе си растат тие гравчиња мали, све си мислам ќе се смееме некогаш на овие нервози сега.. те гушкам:hug:

На Luni, mace89, meri24 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Фала ти друшке ти секоаш си тука за подршка и да не расположиш..навистина фала :hug:

На Luni, Bella_Stella, meri24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.