Мислам дека е многу убав провенот. И витамини имаш и пробиотик. Ако е од тој што е наменет стриктно за трудници.
Види во самото пакување пишува кои витамини ги има, мислам дека се слични со Фемибион, ама види за секој случај, не сум сигурна.
Е да овој е друг. Само не е во ред во аптека кога бараш едно они да ти даваат производ на друга фирма без да те прашаат дали ти е ок.
Мила иста ситуација јас еве веќе 15 недела а секој ден повраќам и мачнини имам постојано,јас се си јадам и си повраќам и пијам многу течности.Мораш да јадеш иако повраќаш и течности да пиеш за да не дехидрираш.Знам тешко е ама јас веќе се навикнав,појадок ручек вечера обавезно и ужина овошје.Мене ми препишаа апчиња зитон,безбедни во бременост и стварно помагаат ама не сакам да ги пијам секој ден депак се апчиња и ги пијам само кога одам на преглед за да не ми биде лошо.Никако не се оставај гладна,пробај со зелено јаболко,непечени бадеми,крекери и пробај со апчиња антиметил,кај мене тие немаа никакво дејство ама на некои членки пишаа дека им помагаат
Па тоа ме изреволтира и тоа многу, значи друго е да ми кажи нема такви имаме други или да ми препорача друго, таа ми ги стави внајлон и толкуи сега се вратив во аптека и се развикав и ја натерав да ми смени, од зегин извоз се и си сакаат побрзо да му се продадат.
Јас исто така со првата бременпст 7 и 8ма со инфузии, па 12 пак со повраќање, па си купив медицинска сода од аптека и пиев на врв на лажичка во чаша вода мешав, голтка по голтка и ми поминуваше. Така неколку недели до некаде 17 недела и после ги снема мачнините
Duso.. pijam 2l voda, I nea ja povrakam, odvaj sedam samo grutka vo zeludnikot imam, da stanam odma ke povratam, Sega jadev pavlaka so malce leb, trpam. Kiselini da ne legnam gladna, neznam uste kolku ke trpaam vaka.. Vo ponedelnkk sum na skrining, ke pobaram od doktorot da mi kazi nekoj apcinja
Јас еднаш го пратив сопругот на купи премама,тој се враќа со прегнанси форте некои,му ги понудиле во зегин као демек исто а мн.поефтини.Форсираат некои нивни увози што ти ги знам
Прегненси форте имаат дури и нешто подобар состав од премамата, само витаминот А ме буни мене и затоа пак на премама се вратив. Инаку премама се околу 600 ден, прегненси околу 350. Претпоставувам дека се работи за ненамерна грешка на фармацевтот.
Јас дури бев мк првата бременост ај со маж ми да купиме витамини... Доктор ми кажа премама одам во зегин му барам премама тие ми даваат други е сега не се сеќавам на името точно и реков зошто вакви рече исти се ова е замена.Јас ај толку се разбирам дај ајде некој витамини да почнам да пијам....одам кај докторката и викам вака и вака и ми вика тоа така направиле заради тие што се увозници за другите витамини и гледаат прво нивните да си ги потрошат да си ги смениш на премама подобри се каде каде... Е стварно тие од зегин беа со цена пониска од премама ама тоа е тоа премамата кај мене во град беше околу 800 и некој денар ....
Баш поради овие причини веќе одамна не влегувам во Зегин, ем секогаш е фул посебно страсно сега со вирусов ем само ти нудат нешто што не им бараш. Има и други аптеки, Еурофарм се одлични и поени си имаш па после два месеци даваат ваучер со сума да си ги искористиш за купување