Епа тоа е тоа, кажано им е на фармацевтите да форсираат одреден бренд и тоа го прават под ракав. Не може ли да ти ги предложи како добра замена или најлесно е така. Треба да знае да ти ги продаде, а не без да праша да ти ги пикне во кеса. Воопшто не се ни со слично име за да е случајна грешка.
Од таа причина не ни одам само некогаш кога другите се затворени мора таму да се купи магнезиум исто сопругот ми земаше замислете пакетчето беше отворено и извадено 3 магнезиуми -не обичен магнезиум и на парче што се дава биоелектра јас не знам дали инспекциите поминуваат само во помалите аптеки продавници треба најмногу во големите таква проверка да се направи....
Ај да си прашам да не имал некој случај како мојот: Бременост според циклус: 13гн + 5 дена Бременост според мерки на бебето: 12гн + 5 дена Според која мерка од овие два се рачуна due date? Дали според мерките на бебето, или сепак си е според циклусот? Кај мене дека не се совпаѓаат, па некако чудно ми е
Според големина на бебе заради тоа што може да е покасно зачнато Мене бебето ми е во интервал ден поназад,точно на ден и два дена поназад и секогаш ја пишува спрема големина на бабе датата за пораѓај Сепак вака мене ми кажаа ти прашај си гинеколог за секој случај
Според циклусот пошто по мерките може некогаш да се разликува може да биде напредно или пак да биде за неколку дена назад зависи
Според последна менструација се рачуна ден за пораѓај. Мерките се менуваат, моето на 6+3 по менструација беше 5+4 по мерки, а на 12+6 по менструација беше 13+1 по мерки. Што значи се изедначило па и надминало.
@KittyCat:) @ivance.. @Bella_Stella фала ви за споделеното мислење. И јас како што знам е според последен циклус, ама од пуста радозналост кога се логирам на апликацијата за следење на бременоста по недели, сакам да знам точно колкаво е и што се случува. Само кај мене не важи баш тоа што го читам, пошто цело време е помало. Ама нема врска, најверојатно ќе се изедначи понатаму.
Кај мене е обратно , според големина е постојано понапредно, дури на првиот скрининг беше цела недела понапредно. Но си рачунам според циклус, барем така мислам дека треба.
@Sunshine*baby @Naatashka123 Баш ме насмеавте Од чиста љубопитност ми беше прашањето, мислев баш онака да не има некое правило кое сите го применуваат. Сепак, секоја бременост си е различна приказна. Најбитно од се' е да ни растат мешињата и да не' прават среќни
Ај да си прашам, ептен рана бременост сум, дури непотврдена од доктор на ехо ради ситуацијава со корона и свашта, и од пладнево особено вечерва имам поизразена болка лево дали во лев јајник не знам точно од каде е болкава. Не е постојана туку на вртење во кревет или движење ја чуствувам. Што може да биде? Има ли некоја со вакво искуство?
Јас сум 12та недела и баш ја имам истата болка и тоа понекогаш ептен силна.Тоа само кога се превртувам од една страна на друга.Кога бев на преглед го прашав докторот, рече дека се е во ред со јајниците и дека е нормално.Не се секирај, се случува од време на време и е сосема нормално.Кога ќе одиш на преглед можеш да го прашаш докторот, но верувам дека се е во ред.
Со кој интензитет ти е болката, кај мене е како да имам циста во јајник пред добивање, така ме заболува и кога ти се појави болката?
Некогаш е многу силна, но трае многу кратко и само при нагли движења.И пред бременост ми се има појавено, но секогаш се било во ред.Како што ти напиша и членката можеш да си земеш магнезиум.Јас пијам на Синерџи магнезиум со б6.Нормални се вакви болки во бременоста, не се секирај.
Има една апликација се вика What to expect и таму можеш да бираш да внесеш информации и димензии дали сакаш според ехо или сакаш според последна менструација. Мислам дека е најпрецизна апликација. Малце е конфузна додека внесеш податоци, ама ќе се снајдеш. Јас за себе рачунам според ехо.
И јас ја имав истата болка, и еве и денес денес ја имам некогаш, а веќе 14та недела ја терам, но знае да ми се појави од време на време. Но кај мене не е баш силна, ја осеќам неколку секунди и поминува. Се консултирав со двајца гинеколози ми рекоа дека не е страшно. Веројатно е нормална појава.
@HelloHello И мене некако логично ми е според ехото, затоа што сепак имаат врска и редовноста на циклус (добивам во просек на 30 дена) и овулацијата. Јас открив дека имам малку подоцна овулација, што значи ова отстапување од мерките што го добивам цело време мислам дека е поради покасно зачнување. Ја симнав и таа апликација, откако си ставив податоци според овулацијата, таа пресметката што ја добивам е истата со мерките на ехо.
Ако е подносливо не е страшно, нормално си е, нов процес се случува во организмот. И кај мене беше така на почетокот, магнезиум пијам секој ден по 400мг и ептен ми помага, пробај.
И јас пијам магнезиум директ од 375 mg. Денес нешто послабо ја осеќам болката и реално не е неиздржлива ама секое жигнување ми прави паника... Знам дека нормално е да се јавуваат благи болки во рана бременост, ама ова дека само на една страна и на едно место баш како да е во лев јајник. Се надевам ќе исчезне болкава и се ке биде во ред со бебушко