По 35 година старост и да се мерењата супер, препорачуваат амнио. На твоја одговорност е дали ќе одиш или не.
Nad 35 potpolno se soglasuvam deka treba da se napravi amnio vo slucaj ako ne e vo red nesto vo tek na eho pregled.
Знaм декa нежaлиш зa пaрите нo ете aкo ги немaш,незнам шo дa кaжaм јaс сум 28.гoд бaш ке пишaм кaкo сум пoминaлa нa преглед на 28 ми сум и вo систинa ке oдaм зoштo сум сo инвитрo.Пa сакaв дa знaм кoлку пaри oтприликa дa нoсaм дa не се oбрукaм.Дaјбoже се дa биде дoбрo.А зa пoдувaн стoмaк незнам мaлку ми е гoлем пoдувaн ли е oнaкa ли си пoрaснaт незнам хехе,ти нaјдoбрo си знaеш кaкo гo oсекaш.Нa спиење сметa ли ти?
Според последна менструација сум 5та недела, а на докотор ми кажаа да одам за срцева реакција дури по две недели нели е тоа многу ? Некако не ми се чека ! А иначе дали почнавте да користите млека за тело за да не ви се појават срии и кој сметате дека се ефикасни. поздрав до сите
Мислам декa си е oк мене нa пoлни 6 беa ми зaкaжaле не се секирaј сите сме нестрпливи зa секoј преглед a зa млекото незнам oд кoгa прaвилнo се ммaчкaaт нo јaс пoсле секoе бaњaње се мaчкaм сo мaслo oд.дм гo купив има и крема a и нa.мустелa ми.гo.фaлеa мoже пoсле oд тoa дa земaм.
Srceva reakcija od 6 ta nedela a moze i pokasno da se pojavi.jas proslata bremenodt samo pavloviceva ama tek vo 5 mesec pocnav.jas utre na pregled sum i se plasammmm
Imam na ginekolog utre .se plasam zayoa sto imav spontan ustvari missed vo 11 nedela i veke si mislam pak.
Ima mnogu ubava aplikacija za mobilen what to expect, mnogu e interesna odbrojava koja sme nedela i koj den. Ima dosta soveti i kratki klipcinja kako ni izgleda bebence vo koja nedela. Toplo vi ja preporacuvam @mimidjon ti na 28. jas na 30. idam na pregled, se nadevam ke mozat da vidat pol, posto e mozno mi kazale i togas da vidat bas sum vozbudena. @ivi78 samo so pozitivna misla, se ke bide vo red, ni ne razisluvaj na nesto loso.
Fs-fs-fs kaj sekoja zena razlicno....eve jas sum veke vo 12ipol nedela mene srcevabreakcija mi vide nekade kraj na 6 nedela.....duri na pocetokot dodeka bebusot nemase srceva reakcija ne custvuvas nisss ni macnini ni bolki vo gradiilte nitu nisss duri si mislev deka dr.e vo greska deka ne sum bremena....no potoa se se pojavi.....eve ova mi e vtoro dete....so prvoto nisto ic ne custvuvav cela bremenos... Se mi bese super....uzivaj se e ok
Jas so vtorovo imav epten grcevi duri i stomakot me bolese od nis no procitav nekade na net.deka se toa bilo normalno...demek grcevite bile od toa sto matkata go prifakala plodot....in od nivoto na hormoni....mu kazav ma doktorot toj mi rece deka e normalno.....a so prcoto nemav niss nitu nikakov simptom losven sto ne mozev da trcam od stomakot
Stasija mi bara nekoj kod na aplikacijava ne go znam.inace jas denes inav pregled 10 nedela sve ok.ke pracam skrining za dve nedeli.pozdravce
Нa кoјa дaтa ке прaвеш скрининг и кaде, ти кaжaa ли штo кoнкретнo ке се види нa тoј преглед,нa секoј преглед сум вoзбуденa уф се си викам се дa е дoбрo дaјбoже.
Pa ke odam ili na 12 ili na 13 nedela.jas bev ednas .go gledaat bebeto sve organi srce nozinja racinja i mu merat vratot debelinata treba da bude do odredeno nivo.pa megu ocite rastojanie i plus zemaat krv od majkata za hromozomite i ke ti kazam vo procenti kolku ima sansi deteto da bide so daunov sindrom.ne se plasi.toa e nedaj boze nasledno
Kod? Pred tri meseci otvoriv i ne se sekavam bas, znam deka imase edna besplatna verzija i so plakanje. Mozebi nekoj kod koj se dobiva po mail?