Update и од мене. Бев денес на прв скрининг и според ехо се е океј. Ми земаа брисеви и бев да ми земат крв за приска и чекам резултати ( во четврток ќе бидат готови, се надевам и тие се океј ) Инаку сум 13+2 според мерки, а треба да сум 12+3, и сега како да сметам, кога влагам во 4ти месец. Според мерки или според последна менс? Имајте убав ден мамичкии ♡
Се ќе биди во ред. Јас кога бев на прв скрининг според последна менс.бев точно 12 недели, а според мерки 13+1. Но сепак јас си сметам според последна менс еве денес сум 13+5.
Ке си сметаш според циклус. Можеби порано била овулацијата, може бебето е покрупно. Ама поверојатно е првото. Понатаму бебето според мерки ке варира. Кај мене беше секогаш поголемо и родив крупно бебе, ама секое сметање е според циклус.
I jas bev denes na prv skrining vo Plodnost ssga treba da odam. Da gi zemam rezultatite od priska. Fala mu na Gospod se e super. Uste kaj maticnata da odam za torch, mikrobioloski brisevi.
Јас платив 7500 за прв скрининг и приска. Не сум сигурна но мислам дека 3500 е скринингот, а 4000 приската.
3000 skrining i 4500 priska, isto provervav krv i urina 7750 plativ.. Dali za brisevi odite na privatno ili kaj maticnite? I torch se proverva preku krv ili..?
Neznam dali da odam sega ili da pocekam 2 nedeli. Da ne e mnogu brzo. Prv pat ke odam kaj maticnata. Kaj koj doktor si plodnost?
Jas brisevite i torch gi pravev vo 10ta nedela mislam, 2 nedeli pred skriningot, no mozhesh i sega da napravish mislam. A vo plodnost bev prvo kaj dr. Pajakovska, no se prefrliv kaj dr. Marija Hristovska sum sega. Ti?
Jas sum kaj doktor Vlatko, iskreno sim mnogu zadovolna. Imam odeno bash ored da ostanam bremena kaj doktorkata Marija i taa e super. A Kristinka za. Mene ne e doktorka imam preloso iskustvo so nea. @Pacient srna doktorot mi rece nema. Potreba da go. Pram kaj niv. Da odam preku maticen gin.
Jas ne deka imav losho iskustvo, no koga imav zakazhano za prviot skrining taa ne odeshe na rabota, a jas morav da go napravam tie denovi i zatoa prezakazhav kaj dr. Marija i iskreno i kaj nea ke prodolzham. Bash sum zadovolna. @Pacient srna A da. I mene mi ne mi rekoa vo Plodnost da go pravam, tuku samo me sovetuvaa da go napravam.
Taka de, ako sakas.odi zemi upat pa cekaj termin ne mora kaj nas. I ke si reces sto oe se akam za 1000ce plus na tolku trosoci daj da zavrsime dur sme tuka
Ne e bash 1000ce plus, mislam brisevi se 4000 a za torch ne prasav, hahhaa jas do vcera se grizev za skriningot, sega za brisevite i torch dali ke bidi se ok. Haha [/QUOTE]
[/QUOTE] Neznam jas kolku se, kaj matichnata pravev. Uzhivaj se ke bide dobro. I jas taka mislev lele dali ke e se okej, bidejki jas i pred bremenosta nemav podolgo vreme ispitano brisevi i koga ostanav bremena me fati panika. Mislev kizne shto ke mi najdat, no fala bogu se beshe chisto, taka da probaj da ne mislish mnogu, iako znam teshko e, i jas si velam ke bidi se vo red, no eve sega pochnuvam da mislam na vtoriot skrining
Neznam jas kolku se, kaj matichnata pravev. Uzhivaj se ke bide dobro. I jas taka mislev lele dali ke e se okej, bidejki jas i pred bremenosta nemav podolgo vreme ispitano brisevi i koga ostanav bremena me fati panika. Mislev kizne shto ke mi najdat, no fala bogu se beshe chisto, taka da probaj da ne mislish mnogu, iako znam teshko e, i jas si velam ke bidi se vo red, no eve sega pochnuvam da mislam na vtoriot skrining[/QUOTE] Majki Jas imam i dve kucinja doma, mackite gi nauciv nadvor uste pred da ostanam bremena, i sega si pram filmcinja