Здраво.Јас сим 10+5 денеска бев на преглед и докторот ми правеше скриниг и со бебенцето е се во ред само се појави во урината дека има крв , а јас сум немала крварање до сега докторот ми кажа да пијам многу течности и сок од брусница.Дали е опасно тоа малку се плашам бидејки имам и мали болки во стомакот.Тој рече нормално е се шири матката и ке осекаш болки, дали има простор за загриженост.
Здр да ве прашам дали болките во градите ви се постојани. Мене некои денови ме болат така што неможам да ги допрам од болка а некогаш не чуствувам никаква болка. Дали е тоа нормално?
Да, постојано ми е така 12+5 сум и секој ден ми е изненадување, еден ден ме боли, еден ден не, еден ден грчеви, друг гасови, трет ништо и се така од почеток
Ми стигнаа резултатите од PRISKA и според резултатот ми се 1: 8647, со низок ризик за Даунов синдром. Е сега гинекологот си се оградува и ми вика низок е бла бла, да направиш преку крв да бидеме сигурни. Дали има потреба да правам според вас? Вооедно бев и кај доктор Димчев во систина и на матичен и на скринингот си беше се супер ... што мислите ?
mislam nema potreba, sepak ti si znajs najdobro. Dokolku nedaj boze ima nesto odma ke pokazese na skriningot. Jas naprajv samo priska i skrining se beshe super i mislam e dovolno. A i doktorot koga barav da pravam test mi rece nema potreba mlada si..
Јас мислам кога се било како што треба нема потреба преку крв незнам ств во македонија зошто толку притискаат за Приска и преку крв значи ако било во ред на скрининг само дополнителен стрес не е потребен па чекање резултати и слично.Тука само на ехо ме гледаа и ништо друго ако имаше чувај боже некоја мерка да не е во ред ми кажаа за преку крв ама кога резултатот е во ред мислам дека нема потреба.Сепак сето си е индивидуално јас како што сум паничар нема да издржам толку резултати да чекам....
Тенкс а лот. И јас мнг не верувам на прискава, ама ја направив дека е бесплатна и викам ајде Битен е скринингот, а не 100 години стар програм Фала мамички ♡♡♡
Jas sum 10+5.Ме фака и мене паника не дека не, посебно што секој ден речиси е различно, еден ден болка во стомакот, друг ден мачнини, трет ден гради и се така во круг, па си велам сигурно е нормално, за џабе не е речено во друго станње, телото се навикнува и мора да има промени, така да би требало да бидеме посмирени, и да уживаме колку што можеме без паника, да си галиме месиња.Те поздравувам.❤
Девојки во понеделник тестот ми беше позитивен, го направив многу рано на 28ми ден од циклус, зошто правев инсеминација месецов. Денес чувствувам како да сум топла, мерев температура 36 со 9. Некако се испаничив, да не качам повеќе. И се има ли случено на некоја од вас?