Mila jas bi ti preporacala da odes ako mozes uste deneska na privatno na eho da vides sto ke ti kazat I daj boze se da e vo red so tebe I so bebceto ti
Bev vo 6ta nedela ednas, mi dade utrogestan za podrska i mi rece dobro e ama e rano seuste dojdi po dve nedeli i eve denes kako sto vi kazav.
Видов дека си закажала во Плодност да си појдиш и да видиш ехото што ќе каже носи го сликчето-се надевам имаш од првиот преглед и ќе си споредат ама мислам дека може да е покасно зачнато позитивно ти кажав само и се ќе си дојди на место не се секирај се е во ред.Појди и те чекам да известиш
Kako медицинско лице, да те едуцирам само дека Б витаминот е во групата на хидросолубилни витамини (значи растворлив во вода, во крвна плазма) и не е АПСОЛУТНО контраиндициран ниту со бременост, ниту со рана бебешка возраст. Не постои предозирање со НИТУ ЕДЕН хидросолубилен витамин, од проста причина што лесно се раствара, и се исфрла преку урина (мокрача) Слободно покажи го ова на било кој мој колега ( доктор) ќе ти го каже истото. Поздрав и без фејк инфо...
Женчиња да ви се приклучам и јас, по циклус сум 7+3, слушнавме срцева акција на 6+6, док. вика ок е, може 1-2 покасно да е имплантирано, големина на ембрион 6мм., ок ли е? Следна контрола дури крај на јануари (одам на приватно) Се мислам дали во меѓувреме кај матичен да идам да ме зирне на ехо, на мисла ми е, дали правилно се развива или да не е штетно така на две_три недели на ехо?
Мислам дека големината сие добра еве според мојава апликација за седма недела инаку јас си одам и кај матичен и кај приватен, одприлика ми се фаќа на 10 тина дена, и тие едвај ги преживувам. понатака можеби кје одам поретко ама сега морам . Све ќе си биде во ред само треба да веруваме
Oti imate gorni granici na rez od vitaminite ako nemozat lugeto da se predozirat od vitamini prasuvam od radoznalost ne da se raspravam znaci jas sum ispituvala I vitamin b12 I folna kiselina I vitamin a I vitamin d I na site Imase gorna granica na ref vrednosti
Devojki bev denes na lekar 5 nedeli i 5 dena sum bebusot e super mi dade dok uste 2 inekci progesteron i vaginaletkite mi gi prodolzi utogestan
Мила најпрво да ти честитам за бременоста,тешка борба помина и сега со лесно да си го галиш јуначето.Инаку не се сеќирај душо јас скоро на 2 недели одев во прво тромесечие,прво на почетокот на една недела,една бета,втора бета п ехо па срценце па после имав кафен исцедок па ковид ме фати така да немај мака,не е штетно,јас одам во Плодност ама и кај матичната одев бидејќи Таше ми викаше да не де траскам до Битола.Сега со позитивни мисли душо се ќе биде бо ред
Честитки, со лесно бременоста одам на ехо преглед на 12 до 14дена. Немаш штета, ке си бидеш и помирна, а и не се издржува подолг период
Za zal mnogu e nizok bHCG. Ako nema srceva akcija i so ovoj naod na bHCG za zal embrionot poveke ne e ziv. Zal mi e.
Јас со бета 21 родив синче,рана бременост ти е ова. Рано ти е за ехо,кога бета ќе е над 1500 ќе се види нешто.Колку време ти доцни? Од каде овој заклучок?Глупости. Прочитај што цититав. Ако нејзиниот е низок,што е со мојот 21 на прво испитување.
Појди на лекар.Бетата одговара за друга недела.Појди поскоро што можеш да знаеш на што си. И да ни пишеш