Девојки јас утре сум пак на контрола за да го слушнам срценцето и да напрам некој дополнителни испитувања што биле потребни ..кога бев прошлата недела уште немаше срцева реакција дури не се гледаше ни ембрионот зошто било многу рано..оваа недела најверојатно влегувам во 6 тата недела..веќе 3 дена немам димптоми посебни не повраќам немам вртоглавици само градиве толку ме болат што кога ќе де разбудам не можам нормално да станам и имам гадење ама не повраќам..сакав да ве прашам дали е тоа нормално да ми се изгубат некој симптоми..и за храната има пример сарма и месо јас во сарма и месо се давев овие 3 4 недели немам ставено вуста позз
И кај мене беше исто,јас сум веќе 12 недела, 2-3 пати ако повратив,а инаку гадење и одбивност дури и од овошје чуствував, ништо в уста не ми се ставаше,но сега е веќе подобро
Може да ве прашам сега тоа приска значи преку крв испитување а скриминг е посебно ли, зошто го прашував матичниот вели само дават упут за приска а не за скриминг тоа во приватна ли болница закажувате или може во државна. Или се ви едно вршат и тоа е приска.
Треба посебно упат за скрининг и посебно за приска,мене ми рекоа дека може и во државна и еве на 25 треба да одам,во приватна се плаќа по 4000 ден,во државна е бесплатно
Не не,се заедно било околу 6000 денари,мислам дека скринингот е околу 4000, така ми кажа мене матичната. Нека ти каже сигурно некоја што веќе правел на приватна
Za vo sistina.... 3900 eho, plus priska okolu 3500 mislam( jas priska nepravev, zatoa ne sum sigurna)
Уфф ич немoжaм дa се снајдам вo таa темa се ми е испoмешaнo a и сакам чекoр пo чекoр ,тaму се пишувa и зa бoлки пoрoдилни не ми се читa уште сегa зa тoa .Ке видеме мoш ке ми.пише некoј Фaлa ти слoбoдкa јaс 10000 дa си ги стaвaм сигурни пa aкo oстaне нештo зa шoпинг aкo не пaтoт и дoмa
Во Ремедика скрининг и приска се 7000 ден (3000 скрининг + 4000 приска). Микробиолошки брисеви на приватно се околу 4000 ден а државно мислам сега не се плаќа. Јас скрининзи и приска правев приватно, а брисеви во државна. Така ме советуваше докторката во Ремедика.
Фaлa ви девoјки oд друг грaд пaтувaм сaмa пa дa си знам отприлика и мене тaкa ми рече дoктoрoт и крвнa слика,железo,уринa се нс држaвнo ке прaвaм a oвие скининзи вo Систинa,сo инвитрo сум и тaкa ке биде нa парите некa се збие сaмo зa дoбрo дa е.Зa брисевите незнам мoш пa пoсле 12 тaтa неделa ке ги прaвсм ке ми кaже се нa 28 ми ке ми се рaзјaснaт рaбoтите
И јас сум блиско со вас, уште еден ден па 10недела, мене градите ме болат посебно левата, гадење уште кога не знаев да сум бремена почнуваат од 3вечер па до сабајле , носот ми е затнат и нонстоп имам засирена крв, некогаш ми тече крв од нос. Се надевам се ќе е бо ред на контролата нонстоп легам па сега се е Божја воја.