Zatoa sto veke imase napisano deka bila ednas vo 6ta nedela koga e potvrdena bremenost i sega vo 8 nedela nema srceva akcija za sto e sovetuvana da napravi bHCG uste ednas i toj e mnogu nizok. Ne se raboti za rana bremenost od 4 nedela. Mnogu dobro znam sto sum pisala.
Секој има право да сподели мислење ама не можеш да пишуваш за нешто дека е глупост кога не ги следиш постовите на членката каде што пиша дека не е ова прво испитување туку била на преглед во 6 та недела и сега била во 8 ма каде што и кажале дека не се развивал плодот и затоа направила бета која е навистина многу ниска за 8 ма недела.Сепак и пуштаме многу среќа,дај боже да биде правилото дека во медицината 2+2 не е 4... и да ни пише што ќе направи на преглед
Девојки испитав денес bhcg, 1565, 21ви ден од инсеминација. На ехо денес докторот виде точка, но не беше сигурен, па затоа испитав и bhcg. Што мислите на оваа вредност дали треба веќе да се гледа нешто убаво?
Vrednosta na bhcg odgovara za nedelata. Toa sto e videno e gestaciski sakus. Slednata nedela treba da se vidi i embrionot vnatre vo sakusot (crnata tocka sto ja videl).
Мила бетата ти е супер,мене првата ми беше 377 па после една недела 7786 и дуру тогаш ме виде докторот на ехо и си имаше точка убава.Не се сеќирај за една недела ќе се гледа на ехо
Znam mila pijam vitamin d od 2000 ie Nate moze da ti pisam lp da te pasam nesto drugo sto ne e povrzano so vitaminite
Јас мислам дека за 8ма недела, бетата е премала, ете во Плодност утре за сигурно ќе ти кажат, не се грижи, тоа е што е мила. Иначе над 1500 бета, би требало да се гледа на ехо, кај мене се гледаше сакус со бета 1500, после две недели имаше и срцева реакција, значи негде 6-7 недела, одприлика.
znaci racunaj si prema prviot den od poslednata menstruacija koja ned si bremena I vidi dali betata odgovara za taa ned od bremenosta mojata beta na 21 den od et bese nad 5000 ama jas bev bremena so bliznaci
Jас не сум гинеколог, општ лекар сум, па и јас прашувам нешта за бременоста, (искуството на сите девојки овде е неверојатно од помош) но што можам ќе ти помогнам..
Девојки, мора да прашам - зошто испитувате Бета - по препорака на лекар или? Јас сум 16 недела и од вас слушам за бета :0
Бета преку крв се утврдува дали има бременост или не дали правилно се дуплира или чувај боже не и е најсигурен тест за бременост. Некои лекари викаат да си направиш два теста да види дали е во ред а некои и воопшто не бараат.... Јас кога останав бремена и бета преку крв испитав и тест за бременост си напрајв и кога бета е над 1500 можеш да закажиш на ехо тогаш ќе се види бременост...
Мила бета се испитува преку крв и е најточен начин да се види дали постои бременост и најчесто докторите го бараат кога се прави инвитро постапка,тогаш се прави прво една бета па по една недела уште една за да се види дали бременоста добро се развива односно дали бетата пропорционално расте или во случаи кога рано си отишол на преглед и докторот не може да види ништо па бсра да се направи бета
Zdravo mamicki! na pocetok na bremenost sum 5 nedela imam mnogu bolki vo polovinite kako isijas dali nekoja od vas e imala slicno iskustvo? ve molam za sovet
Devojki vcera vlegov vo 6 nedela denes se custvuvam mnogu cudno imam nagoni za povrakjane macnini mn mi se spie i mi se jade non stop mokram me bolat kolovite nemozam da lezam imam grcevi i mala tapa bolka dole vo stomakot kaj matkata aj ve molam za sovet dali e se ova normalno i dali nekoja go custvuva istoto
Да мила, нормални се сите овие симптоми. Не се плаши, матката си се шири пополека, затоа чувствуваш грчеви, ќе поминат. А мачнините може да ти потраат до крај на првото тромесечие. Јас само што ќе станев ми кркореа цревата, при рака си обезбедував крекери обични,солени за одма да се залажам. Јади почесто, но помали оброци. Откако влегов во 4ти месец сè ова престана, ко некој рестарт да ми стисна, повторно нормално си се осеќав. А честото мочање во второ тромесечие како да подолабавува, во третото пак ќе почне. Среќно и со лесно
Lele mila falati mnogu za sovetot neznaes kolku se isplasiv ne od drugo ne me isplasija tolku grcevite tuku bolkata sto ja custvuvav dole kaj matkata ama stom.e normalno ke si uzivkam falati uste ednaes od se srce