Иста сум. До вчера само спиев, колку толку се движев, се терав да јадам од се` по нешто. Од вчера веќе изгубив апетит, ни со сила не можам да се натерам да јадам, дури и овошјето ми стана одвратно, а од ноќеска веќе почна да ми се гади, мислам душата ќе си ја повратам, се` нешто ми мириса, се нешто ми е одвратно.
Женски јас вчера имав на бришење малку розе крв, утрово пак, треба да сум 10 +5 но отидов до болница денес докторот на обично ехо ме виде и ми рече дека неможе да слушне срце и дека по мерки одговара за 9 недели.. утре сум кај матичната на преглед да видиме пак како ке биде, ве молам за мислење ако некоја имала слично искуство
Ti sekako si napravila se sto ti kazale doktorite. Site pregledi si gi napravila. Ostanatoto ne e vo tvoja mok. Se nadevam deka se ke bide vo red na slednata kontrola.
До сега од кринонот бев постојано влажна и со грутки,...денес суво барут .Нормално е така променливо, како и јас што сум променлива 2 дена ок 2 дена од кревет не можам да станам ?
Zdr posledna mestuacija imav 18 noemvri spored doktorot 3 4 5 dekemvri mi bea plodni na 22 dekemvri parev 2 testa pokaza pozitivni na 28 dekemvri bev na prv pregled mi kaza dok so srekja bremena si segledase mala tocka spored poslednata menstruacija togas dok reve 5 nedeli i 5 dena si..Denes bev pak na kontrola bebenceto pocnalo da se razviva porasnato e ama dok rece tuka mi pokazuva deka tek sega si 5 nedeli i 5 dena a ne 6 neli i 5 dena sprema poslednata menstruacija sum vlezena u 2mesecec no dok rece deka moze pokasno se zacnalo i imam hematom mal no sepak go imam nedaj boze moze da dojde do krvarenje i da go isfrli plodot mi rece miruvanje non stop inekci progreson denes edna i u petok uste edna i utergeston vaginaletki sekoja vecer dobro sto sega nemalo nikakvo krvarenje dali nekoja imala iskustvo ve molam za mislenje dali e mozno po menstruacija da izlaga 6 nedeli i 5 dena a na pregled 5 nedeli i 5 dena i mnogu se plasam za hematomot ve molam za iskustvo i mislenje u ponedelnik sum pak na kontrola da vidime dali ke se slusne srcenceto ..se izvinuvam za dolgiot post
Здраво.Среќни новогодишни и божиќни празници месенца.Би сака да прашам дали кога се зема крв за испитување на даунов синдром треба да бидам гладена?
Трудниции, вчера ги видов двете цртки ❤️ Е сега, на апликацијата што ја имам за следење на циклус активирав pregnancy mode и ми покажува дека сум 6+2, ама мене прв ден од последен мензис ми беше 02 декември па малку сум збунета?? Исто така да прашам кога е најдобро да ја закажам првата посета на лекар?
Честитки Со лесно и среќно! Ако дата од последен почеток на менструција ти е 2 декември, значи дека си 5+1. За потврда на бременоста можеш да си закажеш преглед кога ќе влезеш во 6, а за срцева реакција се оди најчесто во 7. Инаку еве линк на кој пресметувам https://www.whattoexpect.com/due-date-calculator/