Во Flo можеш да одбереш дали да ти дава полни недели или почнати недели во сетингс, затоа ти покажува 6+1, наместено е да брои и почнати недели. Јас си го сменив. Честитки и со лесно! И мене дата на последна менструација ми е 2 декември, ќе се дружиме Бев на прв преглед вчера, ми закажаа за 2 недели за срцева акција.
Еј супер, честитки и со лесно. Јас од понеделник ќе си закажам за прв преглед, сакав да поминат неколку дена, да не е многу рано
Pritisokot kako ti e si go merela li jas imav nizok pritisok I od nego imav glavobolka I koga imav glavobolka od pritisokot si piev vo edna casa voda stavav edna mala laz sol I piev toa mi pomagase koga imav glavobolka
Женчиња од синоќа апликаторот од кринон едвај го ставам некако многу суво ми е и осетливо. А до вчера бев мокра постојано и ден и ноќ. Имам баш суво чувство. А и остатоците од кринонот се како жолтеникави. Сте имале вакво искуство?
Zdr devojki bev na kontrola go slusnavme srcenceto preubav osekaj celata se naeziv...hematomot mi se namalil utre vlagam u 9 nedela sakav da ve prasam u 3 mesec li vlagam
Здраво женски, јас сум денес 13+5, дали веке сум 2 тромесечје или како?И како се справувате со бубаците по лицето.Јас уште од тинеџерските денови немав таков проблем, тогаш го решив со една крема што ја правеа само во кочанската градска аптека, но таа крема веке ја нема подолг период.Јас имам посува кожа
Уште два дена, од 14+си второ тромесечие. Со лесно да ти е А со лицето јас секогаш сум имала проблеми, но еве откако останав бремена ништо немам добро ми влијае бебче.
Здраво девојки според апликација денес сум 5 недела,планирам другата недела да закажам за преглед,е сега ме мачи немам некој симтоми посебни освен градите што ми се подуени и ме болат и не можам да спијам на лева и десна страна никако како некој притисок да имам долу освен полуседната можам да спијам,предходната бременост од почеток имав многу гадење,поспаност не можев очи да отворам сега не е така,дали е нормално?
@medena147 мислам дека не е загрижувачки.Јас па во првата бременост никаков симптом освен што ми каснеше и чат пат замор.Сега во оваа и замор,главоболки,гадење,повраќање и се со ред. Со лесно на преглед и да слушнеш
9 недела денес Многу лошење, поспаност а и многу гасови имам. Веќе втора недела ме мачи по многу малце кафен исцедок, нее исцедок туку како слуз е и се јавува на три дена кога ме фаќаат грчеви дека имам многу тврда столица. Бев на контрола со плодот сее ок, почнало да се развиваат рачиња и ноџиња. Сум имала како отворен канал и кога ме фаќаат грчеви тогаш исфрла кафен исцедок. Ми кажа дека нее страшно само ми зголеми терапија и повеќе да одмарам. Се надевам тој канал ќе се затвори наскоро оти ќе ме полуди. Термини за Скрининг и приска нема па ќе чекам до наредна недела.
Знам дека секоја бременост е различнична ама по што имав спонтан и некако се плашам едвај чекам да отидам да видам дали е се во ред,инаку и јас првата бременост,поспаност,гадење,повраќање,главолки мислам сите симтоми ги имав,а оваа не. Инаку сум покриена со терапија пијам 2*1 утрогестан сабјле вечер,витамини пијам.Фала се надевам ќе биде се како треба.
@monik55 штом расте и се развива намали со грижи малку.Не и прави дополнителни стресови на бебушка. Покриена си со терапија. Одмарај колку што можеш повеќе,колку што е возможно со мало дете низ дома @medena147 мислам нема некоја од нас што немала спонтан За жал. Знам како ти е,јас оваа бременост ја чекав повеќе од 3 години,па се испадна странство сум,прв преглед имав дури во 12 недела.Кој стрес и нервози ги окркав до тогаш сама си знам,ми до обеле косата Позитивна мисла и наредна ќе си ја видиш точката што трепка Бакнежи до двете и лесна бременост имајте
И јас тоа си викам чим расте нее опасно ама дека со малото немав вака и ме фаќа паника. Со лесно да ми тие и на тебе
Мој совет, да се опуштиш и да уживаш Јас од 5та до крај на 9та ќе цркнев, во смисла на повраќање, нагон, малаксаност, болки во стомак...Благословена си што си мирна... мене дури сега ми е така, 13та сум, и гледам дека можело да е и убаво
Здраво девојки дали некој бил во иста ситуација како мене на 14 ден од трансфер бета 886 ми закажа по една недела да проверам пак т.е утре но ме буни тоа што немам никакви симптоми како наеднаш да ми се смири подуеноста на стомакот и болката во гради која беше многу мала инаку немам никакво крварење и цело време сум покриена со витамини со метилфолна пролутекс и кринон гел поздрав