Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.369
    Допаѓања:
    5.243
    Така е, ок е.
    Провери бета пак, во систина пример не викаат да се повтори бета, ( јас на своја рака си проверив по 5 дена за да си бидам мирна),
    А има доктори што бараат, ако провери си, таман да се види дали правилно се дуплира бетата.
    Ако е ок, тогаш ќе ти закаже за ехо.
    За симптоми не се мисли, не анализирај, не барај. Јас до 7 недела бев ок, после тоа секој ден своја приказна, да незнаеш што ти е.
    Одмарај си и не барај симптоми, рано е.

На Elen@ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила не се сеќирај,јас правев две бети и дури кога слушнав срценце почнав со мачнини и повраќање вел ден,еве веќе 20 недела уште ми трааат.Уживај и гали меше

На Elen@ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.050
    Дечки, што правите за низок притисок? Вчера потврдив 6та недела сум, имам нагони за повраќање речиси 24/7, исто така и вртоглавици кои веројатно се последица на нискиот притисок. Вчера ми беше 90 со 60, мислам дека и сега ми е зошто се осеќам како да ме лулаат бранови.

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.622
    Допаѓања:
    21.249
    Пиј многу вода, јади солено, пробај да си физички поактивна, можеш и по едно кафе во ден да се напиваш.

Јас бев со притисок како твојот и пред бременост и на почеток од бременост. 18+ сум и еве го сега е школски, 120 со 80 или 115 со 75, важно над 100, што никогаш не било.

На thelittle17 и MissChievous им се допаѓа ова.
  5. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Јас кока кола и солено јадам. И мене ми е низок од пред бременост, но и сега мислам уште повеќе ми паѓа. И кафенце ако можиш пијај. Јас неможам да го поднесам од кога останав бремена и веројатно заради тоа повеќе ми паѓа сега.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  6. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.877
    Бев денес на гинеколог сега за сега е се како што треба 5+1 сум,во горниот дел од матката е сместено,нема сеуште срцева реакција за две недели па ќе одам за да видиме срцева реакција.Од терапија имам 2*1 утрогестан,1/4 бромергон,витамини и по еден аспирин.

На meggle и Slonce91 им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Кока кола не пијте, не е здрава, преполна со шеќери.
    Кока колата го покачува притисокот заради кофеинот ама кофеин има и во кафе, во чај.
    Кока кола може и шеќерот да го покачи повеќе од што тееба.
    @MissChievous пиј вода, солено консултурај се со доктор колку да зголемиш, не земај многу сол на своја рака, внимателно со солта, ама водата го покачува притисокот и течности секакви.

На Autumn Love, MissChievous и thelittle17 им се допаѓа ова.
  8. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Течности пијам минимум по 3л во ден и еве пак џабе:)
    Матичната знае дека ни кафе ни чај не пијам и таа ми рече може да пијам кока кола. Нормално не го пијам цело шише, ни една чаша неможам да испијам. Па за 3 пати што се имам напиено во 18 недели што може да биде:)

9. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Мене ми беше низок на почеток така, и си јадев солено, пиев кафе, некогаш кисела вода со лимон, иако ич не ја сакам, ама пробував за да помине. Е после 24та недела, ми се покачи малце притисокот до кај 120 со 70/80, што го сметаа за нормален, ама мене ме болеше глава, и тргнав да си правам испитувања сама, така да супер е додека е низок, значи не пренизок зошто ни тоа не е убаво во бременост, да ти биде нормален најубаво.:)

На Naatashka123 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  10. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.425
    Допаѓања:
    26.766
    Кока кола и мене ми помагаше за низок притисок а и за лошење посебно по пат возење во кола една голтка и ми се смируваше лошењето

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.622
    Допаѓања:
    21.249
    И мене ми помага кока кола, не ја пијам секој ден и не испивам по којзнае колку. Ама кога ме боли глава единствено од неколку голтки кока кола ми поминува, a претходно пробувам се друго, вода, лимон, кафе, ама само она ме спасува. Братучетка ми исто на почеток од бременост е, за гадењето само кока кола и е спас. Сите знаеме што е здраво, а што не ама маката на се ќе те натера.

На fashion1111, Keri, lia22 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Мене само еднаш ми се случи да ми падни на 95/65, инаку ми е 110/70, за мене тоа е нормален на него сум навикната. И да, да не е пренизок, баш денес и на преглед кога бев правиме муабет за притисок, и матичнава ми вика подобро да ти е така, отколку висок. Така да засега е во ред си велам. :D

На thelittle17 и minne992 им се допаѓа ова.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.050
    Денес се подоправив со ајран, ваљда е поздрава опција. :D Само тешко се спие со вртоглавици и нагони, уфф...

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bela2103

Bela2103 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Zdravo na site, jas sum 5 nedela bremena, minatata vecer imav premnogu jaki bolki vo polovinata pa i jajnicite. Dali nekoj imal vakvo iskustvo?

15. Nebush1245

Nebush1245 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    59
    Zdravo Mamicki Kako
    Ste so sintomite vo 12 nedela ot bremnost koi simtomi gi imate mene mi prestana gadejneto ama koga stanuvam nautro imam malku ama ne kako sto bese poleka se namaluvat vie kako se
    custvuvate

16. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.425
    Допаѓања:
    26.766
    Исто бев јас на предходната бременост, до кун 12 та недела и се смируваше нема потреба од грижи :)

17. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Искуство со кафеав исцедок во 7ма недела? Вчера имав мноогу малку на дневната влошка, наутро една точка и вечерта исто така, а се чувствувам супер. Денес ништо нема... Утре ќе закажам преглед, мајка ми ме утеши дека и таа имала во периодот кога требало да и биде термин за доаѓање циклус, а по пресметките завчера и вчера ми беа и мене датите...

18. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    И јас имав, ама не толку јаки. Уствари болката е релативна...

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Да појдеш веднаш на гинеколог, веројатно ќе ти дадат утрогестан.
    Не е ништо страшно, многу трудници во првиот триместар крвареле.

На meggle и Autumn Love им се допаѓа ова.
  20. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.459
    Допаѓања:
    6.211
    Кај многу се јавува на почеток, и јас имав, 5та-6та недела негде, покрај дабростон што веќе пиев ми дадоа и депо прогестерон да се боцкам во тек на три недели. Појди си да те видат што поскоро во секој случај.

На IRBBB и meggle им се допаѓа ова.