Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Девојки...бремена сум 12+5 ...и во петокот прокрварив...сресови,плачење...ама помина бебуш супер е денеска ме пуштија од болница..на терапија сум со добростан....е сега некако како да ме боли стомак долуу. Се плашам дан се случи нешто???

На Keri и meggle им се допаѓа ова.
  2. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Немој да се стресираш, ама консултирај се со лекарот, иако мислам дека се е ок. Најважно е да мислиш позитивно и да се ослободиш од стрес ❤️

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Те проверија, ти кажаа од што точно е крварењето?
    Не се секирај, мноооогу сме прокрвареле во тој период, и мене ми се случи баш во тие недели.
    И мене ме задржаа во болница без да проверат од каде е и зошто, само лежев таму и ништо друго. |( Додека ме пуштија, па додека имав нормален преглед, веќе немаше крварење. Немаше ни хематом ни полип, цервикс затворен и црврст, не ни знам зошто се случи.

Земај си ја терапијата, веројатно поминало веќе. Штом бебето е добро, во ред е. За болката во стомак можеш магнезиум да земеш.

На IRBBB и thelittle17 им се допаѓа ова.
  4. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Ви благодарам се преплашив......земам магнезиум и добростан...ми рекоа да мирувам , многу да не шпартам ако можам само да лежам...

5. brendawalsh

brendawalsh Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Ima li nekoja bez nikakvi simptomi vo 10 nedela. Do skoro imav samo bolni gradi, drugo nisto. I povremeno grcevi imam. Se plasam dali e se vo red, a sledniot pregled e daleku. Zagrizena sum

6. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Немој да се грижиш и јас имам само болни гради и на ехо напреден е бебуш...не се секирај и со лесно да си ја истуркаш бременоста

7. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.877
    И јас немам никаков симтом само болни гради,не се плаши.

8. Nebush1245

Nebush1245 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    59
    devojki da ve prasam nesto bremena sum 12 plus 4 dena ama ot vcera imam bolki dole vo stomakot kaj jajnicite i kicmata i mnogu me bolat
    nozete dali e normalnoo toa ve molam ako ima nekoj da mi kase ?

9. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Девојки и јас да ви се придружам 5.0 недела сум денес, на гинеколог сеуште немам закажано, сакам да закажам за 1 недела, па сакам да ве прашам да не е рано за срце да слушнам, да не треба да закажам покасно, совет??

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Јас отидов на 6+6 и слушнавме срценце, сакав и порано, ама празници дека беа и едвај дочекав. Секако закажи си преглед, на првиот преглед гледаат дали се вгнездил плодот на право место и постелка, ако е рано за срце, ќе ти закажат пак во 7ма недела. :l: Со среќа и со лесно нека тече цела бременост.

На >Nenna< и Bebe3 им се допаѓа ова.
  11. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Фала Кери, со лесно и тебе и на сите идни мамички❤️❤️

На Keri му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.053
    Кои испитувања се прават на 10 недели? Како се испитуваат, вагинално, преку крв, преку урина?

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.013
    Допаѓања:
    328.019
    јас на наредна контрола ке бидам десетта.Ми рекоа крвна слика,урина и витамин Д само да испитам.Немаш потреба мислам од друго

На stevemila и MissChievous им се допаѓа ова.
  14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Јас испитував крв и урина во лабораторија и во микробиологија, како и брисеви. :)

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Zdravo idni mamicki. Bi sakala da ve prasam vo koja nedela go vidovte bebceto na EHO? Pozdrav

16. Tiki123456

Tiki123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    43
    Здраво, денес бев на контрола 5+5 недела вика докторкава уште нема срце за 2 недели контрола рано било, вака вика се е супер. А по менструација треба да сум 6+6. Она вика не е страшно покасно зачнато ама пак ми е на мисла, има некој вакво искуство. Дали плодот доколку се развива понатака нормално би бил константно по нивен термин или по последна менс?
    Толку многу прашања а втора бременост ми е, како збунета сум

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    И кај мене е исто, според менструација сум 10+4, според развојот ехото покажува 9+4. Колку што сфатив, плодот може да се развива и побавно, ама може да почне и повеќе да се развива, така шо може да се менуваат тие бројки, и не е ништо страшно ако не се поклопуваат со последната менструација. Јас така сфатив, ако сум грешка нека ме поправи некој.

На fashion1111 и Tiki123456 им се допаѓа ова.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Заборавив да прашам, дали пиете некакви апчиња, освен фолната и магнезиум? Мене ми открија бактерија, па ми препишаа Еритромицин, ама па и се разболев во меѓувреме. Имам неподнослива главоболка, омалаксана сум, затната сум целата, едвај дишам, ама страв ми е да се напијам еден парацетамол оти во упатството на овие пишува дека не идат добро во комбинација со други лекови.

19. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Парацетамол можеш да пијаш во бременост не се секирај тие се безбедни ц витамин исто така магнезиум ако имаш потреба секако мислам дека од второ ќе ти дадат витамини за бремени а внатре има се

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Katerina123#

Katerina123# Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site, bremena sum 10+4 , do pred nekoj den imav bolki vo gradite, no eve veke 2 3 dena kako ne cuvstvuvam bolka. Dali e ova normalno?

На ^Likigirl^ му/ѝ се допаѓа ова.