Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. kig

kig Истакнат член

Девојки...бремена сум 12+5 ...и во петокот прокрварив...сресови,плачење...ама помина бебуш супер е денеска ме пуштија од болница..на терапија сум со добростан....е сега некако како да ме боли стомак долуу. Се плашам дан се случи нешто???

Keri and meggle like this.
  2. meggle

meggle Популарен член

Немој да се стресираш, ама консултирај се со лекарот, иако мислам дека се е ок. Најважно е да мислиш позитивно и да се ослободиш од стрес ❤️

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Те проверија, ти кажаа од што точно е крварењето?
    Не се секирај, мноооогу сме прокрвареле во тој период, и мене ми се случи баш во тие недели.
    И мене ме задржаа во болница без да проверат од каде е и зошто, само лежев таму и ништо друго. |( Додека ме пуштија, па додека имав нормален преглед, веќе немаше крварење. Немаше ни хематом ни полип, цервикс затворен и црврст, не ни знам зошто се случи.

Земај си ја терапијата, веројатно поминало веќе. Штом бебето е добро, во ред е. За болката во стомак можеш магнезиум да земеш.

IRBBB and thelittle17 like this.
  4. kig

kig Истакнат член

Ви благодарам се преплашив......земам магнезиум и добростан...ми рекоа да мирувам , многу да не шпартам ако можам само да лежам...

5. brendawalsh

brendawalsh Активен член

Ima li nekoja bez nikakvi simptomi vo 10 nedela. Do skoro imav samo bolni gradi, drugo nisto. I povremeno grcevi imam. Se plasam dali e se vo red, a sledniot pregled e daleku. Zagrizena sum

6. kig

kig Истакнат член

Немој да се грижиш и јас имам само болни гради и на ехо напреден е бебуш...не се секирај и со лесно да си ја истуркаш бременоста

7. medena147

medena147 Популарен член

И јас немам никаков симтом само болни гради,не се плаши.

8. Nebush1245

Nebush1245 Активен член

devojki da ve prasam nesto bremena sum 12 plus 4 dena ama ot vcera imam bolki dole vo stomakot kaj jajnicite i kicmata i mnogu me bolat
    nozete dali e normalnoo toa ve molam ako ima nekoj da mi kase ?

9. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Девојки и јас да ви се придружам 5.0 недела сум денес, на гинеколог сеуште немам закажано, сакам да закажам за 1 недела, па сакам да ве прашам да не е рано за срце да слушнам, да не треба да закажам покасно, совет??

Slonce91 likes this.
  10. Keri

Keri Популарен член

Јас отидов на 6+6 и слушнавме срценце, сакав и порано, ама празници дека беа и едвај дочекав. Секако закажи си преглед, на првиот преглед гледаат дали се вгнездил плодот на право место и постелка, ако е рано за срце, ќе ти закажат пак во 7ма недела. :l: Со среќа и со лесно нека тече цела бременост.

>Nenna< and Bebe3 like this.
  11. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Фала Кери, со лесно и тебе и на сите идни мамички❤️❤️

Keri likes this.
  12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Кои испитувања се прават на 10 недели? Како се испитуваат, вагинално, преку крв, преку урина?

13. joy1

joy1 Форумски идол

јас на наредна контрола ке бидам десетта.Ми рекоа крвна слика,урина и витамин Д само да испитам.Немаш потреба мислам од друго

stevemila and MissChievous like this.
  14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Јас испитував крв и урина во лабораторија и во микробиологија, како и брисеви. :)

MissChievous likes this.
  15. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Zdravo idni mamicki. Bi sakala da ve prasam vo koja nedela go vidovte bebceto na EHO? Pozdrav

16. Tiki123456

Tiki123456 Истакнат член

Здраво, денес бев на контрола 5+5 недела вика докторкава уште нема срце за 2 недели контрола рано било, вака вика се е супер. А по менструација треба да сум 6+6. Она вика не е страшно покасно зачнато ама пак ми е на мисла, има некој вакво искуство. Дали плодот доколку се развива понатака нормално би бил константно по нивен термин или по последна менс?
    Толку многу прашања а втора бременост ми е, како збунета сум

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

И кај мене е исто, според менструација сум 10+4, според развојот ехото покажува 9+4. Колку што сфатив, плодот може да се развива и побавно, ама може да почне и повеќе да се развива, така шо може да се менуваат тие бројки, и не е ништо страшно ако не се поклопуваат со последната менструација. Јас така сфатив, ако сум грешка нека ме поправи некој.

fashion1111 and Tiki123456 like this.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Заборавив да прашам, дали пиете некакви апчиња, освен фолната и магнезиум? Мене ми открија бактерија, па ми препишаа Еритромицин, ама па и се разболев во меѓувреме. Имам неподнослива главоболка, омалаксана сум, затната сум целата, едвај дишам, ама страв ми е да се напијам еден парацетамол оти во упатството на овие пишува дека не идат добро во комбинација со други лекови.

19. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Парацетамол можеш да пијаш во бременост не се секирај тие се безбедни ц витамин исто така магнезиум ако имаш потреба секако мислам дека од второ ќе ти дадат витамини за бремени а внатре има се

nevermet18 likes this.
  20. Katerina123#

Katerina123# Нов член

Zdravo na site, bremena sum 10+4 , do pred nekoj den imav bolki vo gradite, no eve veke 2 3 dena kako ne cuvstvuvam bolka. Dali e ova normalno?

^Likigirl^ likes this.