Девојки...бремена сум 12+5 ...и во петокот прокрварив...сресови,плачење...ама помина бебуш супер е денеска ме пуштија од болница..на терапија сум со добростан....е сега некако како да ме боли стомак долуу. Се плашам дан се случи нешто???
Немој да се стресираш, ама консултирај се со лекарот, иако мислам дека се е ок. Најважно е да мислиш позитивно и да се ослободиш од стрес ❤️
Те проверија, ти кажаа од што точно е крварењето? Не се секирај, мноооогу сме прокрвареле во тој период, и мене ми се случи баш во тие недели. И мене ме задржаа во болница без да проверат од каде е и зошто, само лежев таму и ништо друго. Додека ме пуштија, па додека имав нормален преглед, веќе немаше крварење. Немаше ни хематом ни полип, цервикс затворен и црврст, не ни знам зошто се случи. Земај си ја терапијата, веројатно поминало веќе. Штом бебето е добро, во ред е. За болката во стомак можеш магнезиум да земеш.
Ви благодарам се преплашив......земам магнезиум и добростан...ми рекоа да мирувам , многу да не шпартам ако можам само да лежам...
Ima li nekoja bez nikakvi simptomi vo 10 nedela. Do skoro imav samo bolni gradi, drugo nisto. I povremeno grcevi imam. Se plasam dali e se vo red, a sledniot pregled e daleku. Zagrizena sum
Немој да се грижиш и јас имам само болни гради и на ехо напреден е бебуш...не се секирај и со лесно да си ја истуркаш бременоста
devojki da ve prasam nesto bremena sum 12 plus 4 dena ama ot vcera imam bolki dole vo stomakot kaj jajnicite i kicmata i mnogu me bolat nozete dali e normalnoo toa ve molam ako ima nekoj da mi kase ?
Девојки и јас да ви се придружам 5.0 недела сум денес, на гинеколог сеуште немам закажано, сакам да закажам за 1 недела, па сакам да ве прашам да не е рано за срце да слушнам, да не треба да закажам покасно, совет??
Јас отидов на 6+6 и слушнавме срценце, сакав и порано, ама празници дека беа и едвај дочекав. Секако закажи си преглед, на првиот преглед гледаат дали се вгнездил плодот на право место и постелка, ако е рано за срце, ќе ти закажат пак во 7ма недела. Со среќа и со лесно нека тече цела бременост.
јас на наредна контрола ке бидам десетта.Ми рекоа крвна слика,урина и витамин Д само да испитам.Немаш потреба мислам од друго
Здраво, денес бев на контрола 5+5 недела вика докторкава уште нема срце за 2 недели контрола рано било, вака вика се е супер. А по менструација треба да сум 6+6. Она вика не е страшно покасно зачнато ама пак ми е на мисла, има некој вакво искуство. Дали плодот доколку се развива понатака нормално би бил константно по нивен термин или по последна менс? Толку многу прашања а втора бременост ми е, како збунета сум
И кај мене е исто, според менструација сум 10+4, според развојот ехото покажува 9+4. Колку што сфатив, плодот може да се развива и побавно, ама може да почне и повеќе да се развива, така шо може да се менуваат тие бројки, и не е ништо страшно ако не се поклопуваат со последната менструација. Јас така сфатив, ако сум грешка нека ме поправи некој.
Заборавив да прашам, дали пиете некакви апчиња, освен фолната и магнезиум? Мене ми открија бактерија, па ми препишаа Еритромицин, ама па и се разболев во меѓувреме. Имам неподнослива главоболка, омалаксана сум, затната сум целата, едвај дишам, ама страв ми е да се напијам еден парацетамол оти во упатството на овие пишува дека не идат добро во комбинација со други лекови.
Парацетамол можеш да пијаш во бременост не се секирај тие се безбедни ц витамин исто така магнезиум ако имаш потреба секако мислам дека од второ ќе ти дадат витамини за бремени а внатре има се
Zdravo na site, bremena sum 10+4 , do pred nekoj den imav bolki vo gradite, no eve veke 2 3 dena kako ne cuvstvuvam bolka. Dali e ova normalno?