Изгледа дека е нормално бидејќи и јас го имав истиот случај денес бев на контрола бебуши се супер,изгледа колку помалце симптоми бараме поарно иако јас сум опседната со тие симптоми
I jas sum opsednata so simptomite, gi baram ama gi nema . Bolkata vo gradite recisi i da ja nema i drugo nisto. Samo cuvstvuvam blaga poduenost pod papokot. Mislam da pomine prviot skrining vo najdobar red, nekako ke se potsmiram, vaka se napnata sum i edno cudo misli imam od strav. Se nadevam site ke si imame odlicna lesna bremenost.
Ne cekajte simptomi. Poarno da gi nema i da imate lesna bremenost. Jas gi cekav, cekav, za da bidam sigurna deka sum bremena od sto ne mi se veruvaee deka sum, pa koga dojdoa ... mislev kraj na svetot e. Gadenje od se, povrakjanje, ni voda ne moze da se napie covek, a prviot trimestar e vazna ishranata za bebinjata. Pocnaa od kaj 7-8 nedela pa do 16 nekade teraa. Daj Boze da imate lesni bremenosti. I da. Se e normalno. Najvazno e na eho bebinjata da se vo red. Skrininzite da bidat ok. Uzivajte vo sekoj moment dodeka se vo mesinjata . Toa ne se vrakja
Денеска сум на контрола за да видиме дали има срцева реакција сум превозбудена и ме фаќа страв дали ќе биде се во ред инаку сум 7+2,се надевам се ќе биде добро.
Zdravo Mamiski Jas Denes go napraviv priska 1 vo drsavna bolnica doktorkkata vo eho mi kasa sve e super so bebuskoto gi vidov racijnata mi maftase mamina dusicka sve e dobro mi zema krv rezultati za 3 dena samo sakav da prasav dali na nekoj ot vas vi davale slikicka ot bebuskooto ili koga ke ispratat rezultatite vo maticniot i slikickata davat ili vopsto ne davat slik
Со лесно да ти е ... треба одма после контрола да ти дадат сликче ако не ти даваат побарај си на следна контрола
faala ti duso mojata doktorka sekogas mi dava ama sea vo drsavna tamu se gledase sve poubavo vo 4de ama ne midade slika mosebi so rezutatite ke pratat fala ti mnogu duso ❤️
Требало да си побараш сама да си сликаш со тел. Јас се побунив кај матичниот оти не ми даде слики претходниот пат, ми рече ние не даваме сликички ама ако сакаш со тел моеш да си сликаш и снимаш. На скрининг уште не сум била, ама ако го правам кај нив пак нема да ми дадат слики, а за државно не знам.
Jas Ot prv pati si imam slika kaj mojata maticna i slimam sotel ama tuka vo skrining sto go nalraviv ne davat ne znam zosto ama bitno da se zdravi bebuskite pa najubavi slikitcki ke dobieme mnogu koga ke ni dojdat na racence fala ti duso ❤️
Како бе така да не сакаат слика да дадат зар не е срамота секако си го плаќаме прегледот јас конкретно плаќам 500-700 зависи како е расположена матичната
Мене кај матичната не ми даваат слики, ....сликај си со телефонот е изговорот,...штедат на боја на хартија, кој ги знае. А плаќам 500 денари ехо. Ама затоа од систина имам цел албум
Девојки според менструација сум 7+2,а според ехо 6 нема сеуште срцева реакција,ми рече за 10 ден па да одам се надевам покасно сум зачнала,премногу се плашам.
Нема зошто да се плашиш. Бременоста се брои од првиот ден од последниот циклус, а гестациските недели на плодот од зачнувањето. Пр. ако си бремена 8 недели, плодот е стар околу 6.
Само позитивни мисли! Ако треба да се роди-ќе се роди, а ти само опуштено! И јас мислам на глупости кои може да се случат ама после ќе ми текне дека како зрачиме така привлекуваме и пробивам да се расположам ❤️
Nese Sekiraj Duso Za 10 Dena ke go slusnes Srcenceto na bebeto taka imene mi bese koga imav 6 nedeli nemase srceva reakcija i jas ot pamet se izvadiv ama doktorkata mi kasa deka ne za plasejne ponekogas kaj nekoj porano kaj nekoj pokasno go slusat koga otidov bev 8 nedela i go slusnav naj ubaviot zvuk ke vidis i ti ke go slusnes za 2 nedeli bes stres uzivaj si vo bremenosta poz duso
Поздрав мајки да прашам дали во првиот месец од бременоста имавте крварење кога се сместува ембрионот во матката ??