Јас денеска бев на контрола влегов во 7 недела и имаше и срцева акција јас три недели повракав се и сега еве да ти кажам веќе 4 дена јадам лесна храна 4 5 пати на ден по многу малку не се ни најадвам само поткасвам па еве немам повратено а гадење имам ама не на се..пример парфеми обожавам а мирос од храна од прашак од цигари ми смета..месо не можам виста да ставам ама сепак мие мноогу поубо него до пред 5 6 дена..е сега да ве прашам не знам дали беше на твое бебе или на друг сајт ама имаше клип подарок за тато ..ме интересира дали некој знае за тоа дали се купува или воопшто тоа го има кај нас.. Му стават на таткото перница на стомакот и истото што го чувствува макката го чувствува и таткото и мрдање и срце и се ) позз
Oф уште сегa ли ...јaс пo мaлку приметувaм oд некoи комбинации нa јaдење и тие не ги прaктикувaм.Гледaј нешто полесно,без мнoгу пoтпршки,зачини .Јaс живa глaднa сум си и забите,жлaбињaтa ме бoлaт ,желудникот,глaвaтa кaкo бaбите сум стaнaлa етен нејкaм дa сум вaквa никaквa.
Мене коса ми опаѓа многу, незнам што да пиам, утре ме пратиа во државна па мил боже се да е во ред, јас незнам какви се тие мачнини од 3вечер ми почнуваат, а за главоболка само во темна соба седи, влажна крпа на чело и лимони друго нема, јас со прва бременост имав во 4месец неподнесливи главоболки дури паднав во несвест па.ми удриа витаминска инекциа во болница ама и тоа не ме спаси, свекрвата кажала на некој да ми пребае и престана да ме боли ама не ми кажа веднаш,туку другиот ден, па сега незнам има ли нешто.
Да се надоврзам за баењето ,кај мене и двете баби баат против уроци ,не верувам многу но ртр откога почнав на работа поеднаш во неделата ме фака главоболка страшна и ете ми побаат и двете баби и утредента сум како нова барем засега успева тоа .Тоа е мое искуство досега ако има некој ваков проблем нека проба ништо не се губи мене и по телефон и баат хехе смешно е ете тоа е
Dali nekoja od vas e na boleduvanje preku komisija? Imate li informacija kolku kasni prefrluvanje na plata od fondot? Jas nemam apsolutno nikakvi macnini, kiselini, samo mocam poveke taka da sum od onie posreknite, ama se moze da se ocekuva mozat i pokasno da pocnat
Стасија јас бев на комисја но првостепена и плата ми ја пуштија од фирмата мош ако одеш на 2 степена оде платата преку фондо немам искуство за 2 степена .
I jas sum preku prvostepena, ama nesto od firma mi spomnaja do 60 dena plata preku firma posle preku fondot, pa ke vidime.
I jas sum momentalno na komisisko boleduvanje od prvostepena, od komisijata a I na rabota mi rekoa deka prvite 30 dena plaka firma a potoa fondot. A dali imate info kolkav % od plata isplakaat?
Ne sopirat mnogu % Neznam otprilika 10 % treba da e od celata plata primer ako zimas 10000 den plata sega ke zemes 9000 .Ova e za do 30 den.A na vtoro stepena li ke odis posle ova? Stasija ti sega na vtoro stepena li ke odis ili veke si?
Koga ke pocnime da primame od fond ke zemame samo 70% od plata zalno, posto lekovi koji plakame se preskapi, ama toa e bitno za bebence e
Neznam navistina kako e procedurata ponatamu, koga I dali se odi na vtorostepena, za sega sum na boleduvanje do sredina na January, za ponatamu neznam sto ke bide.
А ти зoштo си уште нa бoледувaње,кaкo ти гo продолжуваат,јaс ете aкo сум сo две никoј ништо не ми кaжa зa бoледувaње,сaмo тoгaш штo бев зa трaсфер и хиперстимулaцијa пa се пoгoди еден месец.Зaтoa прашувам дa не ме сфатиш пoгрешнo.
Vcera bev na ginekolog i mu go slusnav srcenceto brzo kako saat ))))) dusha mala a denes sabajle imav mal kafeav iscedok, moze li da spodelite iskustva vo vrska so toa? Ginekologot mi rece da sledam vikendov kakva ke e sostojbata i ako treba ke mi dadat progesteron. Ne sakam ni da pomislam deka treba da se zagrizuvam ne otkako go slusnav srceto..
Nemoj da se grizis, identicno mi se slucai mene, denta slusnavme srceva reakcija so 150 otcukuvanja a vecerta prokrvarev temno kafeno, ne mnogu. Normalno ispaniciv I odma na dezuren, srcenceto si bese super, utroto povtorno krvarev pa bev kaj maticnata koja mi kaza deka se e vo red I da odmaram, neznam kaj tebe kako e no paralelno so krvarenjevo jas imam I bolki...veke primam progesterone inekcii ednas nedelno I sekoj den utrogestan vaginalno, I nekako turkame
Na prvostepena sum sum do 14.01. (Prvi 30dena) Jas kolku sto znam prvostepena ima pravo da ni dade 60 dena, a posle odi so konzilijarno. Mislenje od tri specijalisti deka sme spreceni da odime na rabota. Kako prvo sekogas treba da se tretota IVF kao rizcna bremenost. Jas moram da lezam me vodat so dijagnoza za potencijalen rizik od abortus. Taka da zboruvaj so dr i prasaj kako da te stiti stom nosis bliznacinja, toa po sekako se vodi kako porizicna bremenost. Ti pravel dr problem za boleduvanje?
Знам стевија но не ми дадоа боледува ниту од систина ниту од матичниот,разбирам те и чудно ми е зашо мојот док.ништо не ми даде и јас мислев дека не треба .Јас имав и хиперстимулација и 2 чки и еден ден не добив боледување.После трансфер го вратив извештајот за да ми допишат потребно е боледување и мирување инаку он и тогаш не ми пишал .Ке го прашам на наредната контрола.
Imam bolki ama ne nesto mnogu jaki, vo dolniot del od stomakot. Denes ne krvarev ama na sekoi 5 min proveruvam od sto go mislam. Ke odmaram vikendov pa vo ponedelnik ako treba ke idam na lekar. Se nadevam i nie ke turkame