Епа матичната ми даде избор дали сакам кај неа да го правам ехото, а во друга приватна во близина крвната анализа.. или во плодност сето заедно. И сега разликата измеѓу двете ми е околу 3000 денари..затоа се замислив, што освен цената можи да е поразлично ..
Ништо не е поразлично. Само парите А тоа секако ти го испитуваат преку крв. Резултатот ист ќе е Приската во Плодност е 4500, што реално и не е малку ..
Мене ми рекоја дека приската во Плодност е околу 7500 (ехо + крвна слика), додека кај матичнава (ехо) со се препраќање на друга приватна за крв ќе чинело околу 4000 и нешто. Затоа и реков да прашам за искуство..
Девојки, 4та недела сум, можеби 5та, ми се јави кафен исцедок, земав утрогестан 200мг на сабајле, 200мг на вечер, но состојбата само се влошува. Матичниот вели ќе се среди но јас сум многу загрижена. Се повеќе и повеќе имам. Сабајлево отидов во тоалет и имаше доста. На почеток беше кафен дури и црн, но сабајлево не знам дали црвенкасто видов, или од паника. Дали е тоа нормално девојки? До кој степен е во ред да се има тој исцедок и во која количина? Јас веќе морам улошки да носам. Ве молам за мислење, навистина се грижам, се консултирав со двајца гинеколози и двата ми кажуваат ќе се среди и ништо повеќе.
Да да, така е. Јас мислев ако правиш само приска е 4500. Иначе да и јас платив за ехо и приската 7500 Па незнам како мислиш дека е подобро и во каква финансиска состојба си така одлучи си. Макар што верувај ништо нема поразлично да е во Плодност, само парите ќе си ги дадеш
Dali e viden sakus na eho ili dosega samo test imas napraveno? Inace osven utrogestan i strogo mirucanje mozes samo uste depo progesteron inekcija da primis. Od terapija za krvarenje samo toa. No ova se dava na veke potvrdena bremenost na eho vo matka.
Јас лично имам многу прашања со ова испитуња мене матичната уште во 8 недела ми најавува да ми прај ехо ко ќе дојде времето па колку е сигурно не знам ,ако е толку едноставно зошто некои ги праќаат на ГАК за Плодност имам убаво искуство со прегледи и така се ми е испомешано дали дека прва бременост па и близначка па и со ин витро
За искуството да, и јас имам супер искуство. Еве и јас одам и таму некогаш и кај матичната. Но сите работи што ми ги кажува матичната, истото и во Плодност. Ништо поразлично ми немаат кажано. Е некои повеќе одат Плодност ако не се задоволни од матичните лекари мислам. Бидејќи и јас незнам некој од Плодност да се пожалал за нешто. Но нормално колку ќе платиш, толку повеќе ќе добиеш. И јас бев како тебе. Прва бременост и за скрининзите, за приската, за некои поважни испитувања сакав таму и одев. Но сега сфаќам само повеќе што дадов ништо плус не добив искрено.
Да, одам кај матичен постојано, не спомна ништо за прогестерон. Ми кажа ако не се среди, да не одам на работа. И затоа сум загрижена, никој конкретно не ми објаснува.
Мила мој совет е да отидеш кај матичниот гиниколог да те види или ако е рано за преглед направи си бета за да си бидеш раат.Зимај си го утрогестанот но убаво би било да земеш и прогестерон депо мускулно и одмарај колку што можеш повеќе
Imav samo eden den. Primav depo progesteron 1 nedelno 4 nedeli i plus vaginaleti utrogestan. Sega za sega sum dobro veke ne primam nisto.
@***Ana*** @Maya12 Благодарам девојки. На гинеколог бев досега 3 пати, вклучувајќи и вчера. Сепак само утрогестан ми даде. Бетата ми е супер, но незнам што е со исцедокот. Тоа ме загрижува а гинекологот кажа само утрогестан и мирување.
Generalno terapijata e taa. I progesteronot sto se dava muskulno e isto sto i utrogestan samo sto taka se zgolemuva dozata. Stom taka togas ne ti preostanuva nisto drugo odmaraj i pozitivni misli. Se nadevam deka ke ti prestane krvarenjeto za skoro.