Денес официјално 8 недела...... Многу ми се гади, само што ќе станам од стол, не дај боже да се наведам, ми се јаде нон стоп желудникот бара хрансќа. Како се справувате, некој совет
Мене единствено нешто што стварно ми смируваше нагони беа лимони, ама ги јадеш цели, не да го цедиш сокот со вода и шеќер. Цели лимони, сум се чудела!
Бадеми непечени денес тоа ме спаси да нр повраќам , и пред да станеш од спиење грицкај бисквита било каква па легај дури после станувај .
Мене ми беше така 7ма 8ма дури не почна да ми се гади од се живо.. Моментално сум само на сува храна не мешам многу јадам со паузи ама од еднолична и сува храна си го расипав стомакот и имам гасови 24/7 кој се некогаш болни.. Нож со 2 острици. Ако можиш да јадиш јади си се и дели на помали оброци за да не повраќаш.
Девојки од вас читам дека не смее да се пијат шумливи таблети а јас пијам редовно, секој ден по една, некогаш по 2. Од која причина не смее? Исто така, каква храна да се избегнува? Засега ми кажаа да не јадам конзервирана храна, како туни, сардини или овошје во конзерва.
Здраво девојки..во рана бременост сум, но докторот ми кажа дека сакусот е сместен во рогот на матката и мора да чекаме да се спушти инаку нема да има простор да се развива..има ли некој вакво искуство..премногу сум испаниченa
Јас не сум слушнала дека се забранети ама знам дека немаат некое големо дејство и затоа најчесто витамините се зимаат во друг облик.Јас дома имам шумливи витамин ц и одвреме навреме си пијам ама знам дозата е едно на ден немој да зголемуваш.Ти какви шумливи пиеш.Мене др Таше во Плдоност ми рече да си јадам се што ми се јаде ама секако се да биде во граници и не се препорачува храна недоволно подготвена а верувај ништо нема да ту биде ако каснеш една туна или сардина ама дс не биде многу често оти реално и да не си бремена конзервираната храна е штетна и не треба да се конзумира често.Мене тоа ми кажа докторот.
Најчесто пијам мултивитамин или витамин Ц, по една денот, а ги пијам веќе години бидејќи не конзумирам газирани, ниту било какви сокови, па шумливите ми се замена да не сум постојано со вода. Некаде читав зошто конзервирана храна не е добра но моментално не се сеќавам а баш тоа ми се јадеше деновиве. Ти благодарам за одговорот.
Здраво девојки, да ви се приклучам и јас на темава. Бремена сум 7ма недела, пијам фемибион1 сега за сега, но имам постојани болки кај јајниците и препоните. Бев во 5та недела на лекар кога ми ја потврди бременоста, имам закажано за петок и се надевам ќе го слушнам и срцетот на бебушот. Прва бременост ми е така малце сум во збунка. Дали болките што ги имам се нормални во прво тромесечје?
Jas sum 6ta nedela isto gi imam tie bolki, me boli poveke navecer i preku nokta, nekogas samo kaj matkata i jajnicite, nekogas i kaj lev prepon, od toa shto nacekav do sega iskustva normalno bilo, nekoj vika se shiri matkata, se tegnat ligamenti iako mene toa ne mi e verno, rano e da se shiri matka ama tolku znam, ako nekoj e upaten poveke neka pomaga, jas sum naredna nedela tek na eho, neznam kako ke izdrzam edvaj cekam da vidam dali e se vo red, treto ivf mi e, prvoto uspesno no zavrsi neslavno vo 8ma nedela, vtoroto neuspesno i eve sega ova so bozja pomos da se nadevame na srekjicka
Ајде со Господ напред, ќе чекаме да не известиш после контрола. Јас прееска отидов кај матичната гинеколог но не работеше а вторник е втора смена. Вчера сестрата телефонски ми кажа може магнезиум од 250 да пијам. Претходно пиев кесички ама ми рече не бидејќи е појак.
Epa i jas 3 dena po red piev magnezium zaboraviv da ti pisam, moze za nijansa podobro e, ke vidime naredna nedela dali bilo na arno
Не е ди толку ширењето, како што е големата динамика на хормони која прави повремени болки. Хуман хориотропен хормон (hcg) вгнездувањето на плодот, лачење на хормони од жолтото тело... сето тоа прави болки, подуеност, исполнет стомак гасови.... не се грижи, нормално е....
Јас исто ги имав тие болки,подујаност до кај 10 недела и било нормално ради хормонската терапија по се прима подолго време и ми поминаа во 11-12 недела а и прашај си за магнезиум кесички од ко почнав да пијам исто така многу помага и повеќе одмор тоа ми беше главна препорака со лесно и позитивна мисла ќе биде добро
И јас исто имав болки до 9та недела, посебно преку ноќта беа доста посилни, но се консултирав со двајца гинеколози и го добив истиот одговор, дека матката се шири и е нормално, затоа без грижи. Инаку и јас пијам Фемибион1 но и фолна киселина посебно. Знам дека во фемибион веќе има фолна ама ми кажаа да земам и посебно. Со лесно на сите.
Јас денеска влагам во 7ма недела, и секојдневно имам такви болки, нормално е... Јас минатата недела, само што влегов во 6та недела слушнав срценце (малце тивко, зашо беше мн рано), ама точката пулсираше Со лесно
Само фолна киселина, и мнооогу здрава исхрана, кафе не, алкохол исто, цигари не, и мн да се пазам од настинки во првово тромесечје.. На контрола сум следната недела, за убаво да го слушнеме срцето... Тогаш ќе бидам скоро 8 ма недела... Баш сме ист период.. Мене краен термин ми е 3.11
Jas sum 6+1, naredna nedela sum na eho, daj boze i jas da slusnam srcence, mene bo aplikacijata mi pokazuva 09.11 daj boze da dojdeme do tamu i Gospod da ne cuva