Ме фати параноја и страв ако се заразам од корона... 7 ма недела сум, и мн ми е страв.... Само си барам симптоми
Олабави се и не гледај вести, не отварај по портали.... Јас сум приметила колку повеќе гледам и слушам толку повеќе и страв имам и депресија почнува да ме пука од целава ситуација. Кога ќе се исклучам од се заборавам дека постои некогаш, неколку дена ако не сум во тек
Сега сум 28 ,а бебе има вo мoментoв 1 гoдина и 5 месеци Иначе втoрава бременoст ми е мнoгу пoлесна oд аспект на гадење и мачнини. Нo пoтешка бидеjќи сум активна 24/7 и нема време баш за oдмoр. Слатки маки, пoсле ќе уживаме
Здраво мамички, и јас ви се приклучвам, втора бременост 6 недели и 5 дена, пред некој ден бев на ехо слушнавме и срценце ❤️. Единствено ме плашеше повремениот кафеав исцедок меѓутоа ми даде док.утрогестан и сега го нема повеќе. Наредната недела пак сум на ехо се надевам се ќе биде ок. Ќе работам од дом само некој ден во неделата ќе одам на раб за некои задачи што неможам од дома да ѓи правам. Поздрав до сите. ❤️
Девојки денес сум 6+0 г.н. но сеуште не се гледа плод, само гестациски сакус се гледа..дали е тоа нормално има ли некој такво искуство? Инаку имав малку подоцна овулација. Не знам дали да се надевам дека ке се создаде плод. Би сакала да слушнам ваши искуства..Поздрав❤
Исто сме јас и ти , и јас денес 6та недела. Кога бев 5та недела и 1 ден докторката ми виде рана бременост, имаше точка. Ми кажа покасно да отидам пак, таман и срце да слушнеме. Не се секирај, се ќе биде во ред.
Штом си имала покасно овулација, нема зошто да се плашиш... Покасно е зачнато бебче, за една недела ќе се види... Со лесно
Јас сум 5та недела и 3 дена на ехо се гледа само точка и тоа на вагинално ехо. Ми закажаа контрола за 2 недели. Имам вагинален исцедок како бело прање слично, не е обилно, дали е нормално ова? Инаку прва бременост ми е
Девојки јас сум бремена 7 недели сметано од прв ден на последна менструација прв пат со ивф. Дали можи да ми кажи некоја што е бремена со ивф до кога се примаат прогинова, пролутекс, имприл, аспирин , кринон гел витамини и магнезиум . По 2 недели сум пак за ехо. Се надевам ќе слушнам тогаш срценце
Toa e individualno za sekoj pacient i za negovata sostojba, nekoj do 12 nedela nekoj do kraj, normalno deka kaj sekogo e razlicno
Цела ноќ не сум спиена мачнини претерани . Се мислам што да земам против нив. Од вомех ми се приспива секундарски но ете ми помагаат . Некое друго чаре има за мачнини?
Jas sum veke 7ma nedela i denes prv pat povrativ i toa banana mislev deka toa e lesno, nema da mi bide tesko i ke mi bide taman za pojadok ama nisto sega se mislam da zemam edna krishka puter, marmalatce i cajce se nadevam ke bide dobro. Otkako povrativ imam kako jekoj grc vo zeludnikot i mala bolka se nadevam normalno e, a celo vreme mi stoi cuvstvo od vcera kako tableta ispiena a nedopiena, kako da mi zastanala vo zeludnikot nekade. Ne se zalam, se raduvam na site ovie simptomi, se nadevam ke bide se dobro i ke potrae