@macamaca24 пробајте да пиете многу вода, цеден лимон, масажа за главоболката. Ако не поминува, а е јака, може парацетамол да се напиете.
Биди жива и здрава, има да голташ витамини цела бременост, ништо страшно. Јас пренаталните витемини ги земам наутро, после доручек, а омега после ручек. Така ме советуваше матичната на почеток, за да не го оптеретувам желудникот, да се варат побрзо. Пак ќе речам, гледај вода да пиеш за да бидеш хидрирана, оти полошо е да дехидрираш, отколку витамин да не се напиеш.
Здраво женски,јас сум на крај на прво тромесечие и вечерва двапати видов бледо розова крв на бришење.Се надевам дека до сабајле додека го добијам докторот нема да се повтори.Што мислите?
Утре наутро веднаш појди кај матичниот. Ако крвари и вечерва, појди на ургентно. Најверојатно ќе ти дадат прогестеронска поддршка, ама мора да те видат на ехо од каде е крварењето. Немој да занемаруваш, те молам.
Zdravo me interesira od koja nedela se slusa srcenceto na bebusot I kako se racuna koja nedela ste dali od denot na transverot ili od posleden menzis
Isto mi bese i na mene taka do cetvrta nedela imav bolki dole vo stomakot no posle gi snema a gradite seuste me bolat i bas nekako se plasam a duri na 31.03imam zakazano za prv pregled
Мојот специјалист за мигрената што ја имав цела ноќ пред една недела ми рече парацетамол,Б6 и магнезиум во комбинација,малку кафе и кока кола , мене ми помогна за неиздржлива болка.За издржлива главоболка цеден лимон и многу одмор.
Мене матичната само тоа ми кажа, баш на почетокот кога бев 4+ недели бев поднастината и ја прашав за цефалексин рече не само парацетамол магнезиум б6и вит Ц.
Цефалексин е антибиотик. Он е сосема друго. За главоболка до трето тромесечие смее бруфен. Поефикасно е од парацетамол.
Да ама секаде различно лечат. Мм минаѕиот пат кога беше да ми земе фемибион 1 и земал за него бруфен одма му рекле на каса да не го пијам во никој случај бруфенот. Па им објаснувал дека не с3 за мене
Zdravo devojki, mojata geiza denes e okolu utrogestanot, pravev ivf na 16.02, veke sum 7+3, me gledaa na eho vcera mi rekoa 7+6, 15mm e embrionceto i rekoa deka se e ok, fraxioparine primam od 02 den menzis i mi rekoa da primam i 6 nedeli otkako ke se porodam (daj boze da dojdam do tamu) a sega mi se javija da mi kazat b-hcg mi bilo 105.990 i mi rekoa da si prodolzam kaj maticen ginekolog veke da ne odam vo bolnicata i da prekinam so utrogestanot, denes demek x3, utre x2, zadutre x1 i tolku...jas iskreno nesakam toa da go napravam mnogu mi e strav, ubedena sum deka toa mnogu mi pomaga, oni mi rekoa nad 60 mi e rezultayot i nema potreba, dali na nekoja druga i go prekinale pred 12 nedela? Dali da se plasam ili znaat shto pravat?
I ponatamu ne vi pritreba? Ne se pojavi nekoe krvarenje, nekoj kafeav iscedok? Se si bese ok? Vi blagodaram za mislenjeto i vasheto iskustvo