Да ве прашам имате ли проблеми со акни? Значи океј јас секогаш.имав ама ова сега е веќе претерано многу секој ден по 3 поткожни и страшно се болни , ниту ставам пудра ниту нешто посебно правам од претходно.
Понеделникот грлото ме гребеше, имав тт од 37.3, после саат време сама падна, после 2 дена главата мн ми тежеше, и од синоќа скроз го изгубив мирисот, вкус имам... Не се тестирав, зашто малиот беше настинат од градинка и мислев од него ми е некоја виоза (само се изолирав)... Не ме чуди да ми го донесе од градинка... Вака сум супер, денеска цел ден низ дома, супер се чуствувам... Ама, психата и мислите не ми се мирни.. Се плашам.. Цела година не го фатив, сега во овие 3месеци ли
Ајде нека поминува со лесно витамини многу фолна секако си пиеш во Германија моја познаничка кажува дека ги лечеле со фолна б12 и Д витамин . Те прашав бидејќи јас денес имав некоја сии температура 37 и 36 со 8 а газдарицава моја пред 4 дена разви симптоми ама се изолираше одма јас веќе имам 4 дена до денес од последно што ја видов на блиц и тоа со маски и дистанца па ме фаќа страв а овој месец бев стимулирана со кломифен и имав и овулација па нормално очекувам бременост па се плашам. Е сега може да е покачена благо температурата ако има зачнување ама ми се вртат мисли во главата. Вака сум ок немам некој симптоми фала му на бога. Си имам и мирис и вкус сега мерев температура 36 со 7 ваљда нема ништо се надевам.
И плус не ти напоменав дека сум и под прогестерон crinon gel ставам и може и од тоа да е благо покачена .
Јас имав многу акни на почетокот на бременоста, а претходно никогаш немав проблеми, дури ни во пубертет. Мене многу ми помогна гел од алое вера.
@TutiFuti сум немала никогаш таков проблем но исто ќе ти преппрачав и јас, да пробаш со алое, прво како пилинг помини го со шеќер, стави гел па измиј после некое време и стави лесна крема. Најдобро е ако можеш да си најдеш растение, да се мачкаш дирекно со листот. Јас понекогаш мачкам лист алое во комбинација со кокосово масло, кожата станува мека и убава.
Јас мака си мачам со лицето исто. Го користев алое вера гелот ама не ми помогна многу. Сега се префрлив на корејска козметика, Пуриро, Олпео безбедна за трудници. Се надевав дека ќе ми се среди кога ќе влезам во второ ама ништо. Сега сум во трето, 28ма недела и исто е така да мој совет, не чекај негувај го лицето од старт И моето лице не било нјкогаш скроз чисто, цел живот со креми сум, козметичари и слично Најбитно е нашите малечки да бидат добри се друго после ќе се заборави и среди. Без нервози ♡
Jas neznam shto se sluci so mene, posle pregledot na 25.03 kaj shto vidov emrionce vo ima nedela i slusnav srcence i dobiv ubavo b-hcg jas od utredenta gi izgubiv site simptomi, ne me bolat gradi, ne mi se povrakja, nemam nagoni, ne mi se spie kako prethodno, nemam krvrenje, nemam kafeav iscedok, se si e navidum dobro a jas se osekjam taka prazno i bez nieden simptom..dali na nekoj drug mu se ima sluceno a ispadnalo se ok ili jas treba da si baram itno pregled oti sleden e tek vtora polovina na april. Vi blagodaram
Јас имав корона. 13 дена имав температура со што првите 7 дена максимално до 37.7 навечер , а потоа се качи на 39 па се јавив на итна и бев 4 дена хоспитализирана. Не примав дополнителни витамини само фолна, цедени сокови, супи, парацетамол по потреба и во болница примив 2 дози клексан. Тоа беше 8 недела кога бев. Сега сум 10+6
Ја до 8ма-9та недела немав никакви симптоми. Од тогаш па до 12 недела само гадење и одбивност од храна. Е сега веќе од 15 недела навака осеќам привремени болки, замор, повеќе ми се спие, и секако го чувствувам бебко како мрда. Не се плаши, не мора да имаш никакви симптоми.
No me plasi shto jas si gi imav a po pregledot gi izgubiv site simptomi, ne mi se veruva da traeja tie macnini samo 5 dena i tolku, ne sum sretnala do sega nekoj takov znam kw pocnat vo 8ma na primer i teraat nekoj do 12 nekoj do kraj nekoj do 10ta ama samo 4-5 dena i tolku? Vo tie 4-5 dena povrakjav nautro, mi se apiese cel den i me bolea gradite mnooogu sega shto se vika nisto od toa
Ако ти е мисла јави се кај гинеколог нека те посоветува дали треба да одиш уште еднаш за да си мирна или е се во ред. Искрено јас така не би оставила ама јас сум јас и паничам. Нека те води инстиктот ти посакувам се да е во ред.
Zdravo , dali moze nekoj da mi kazit za sto se koristat tabletite estrofem? Imav histeroskopia pa doktorot mi dade terapia da primam 7 deja 2x3 posle 2x2
Vi blagodaram, jas ne sum vo MK, sega treba da si najdam maticen veke ne odam vo klinikata taka mi kazaa, a sigurno nema odma da mi zakazat ke moram da pocekam zatoa i se sekiram.