Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. strelkata

strelkata Истакнат член

Само одмор и ќе помине, не се секирај.

dipsidipsidipsi likes this.
  2. Elen@

Elen@ Истакнат член

И мене така ми ги снема симптомите па ми идеше да праам тест за бременост повторно за да се осигурам дека сум бремена некаде 7-8 недела :) па еве сега фала му на господ терам 15 недела се е релативно некогаш се поизразени симптомите некогаш не уживај и опушти се колку помалку симптоми полесна бременост :)

3. strelkata

strelkata Истакнат член

Пишувај до после како ќе ти биде, јас со првото пробав и зелено јаболко и од пиле млеко ама немав киселини туку гадење и повраќања и ништо не ми помагаше.

4. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Jas imam doma testovi za izvoz doma i mi idese 100 pati da napravam ama znam deka i da se slucilo nesfo nedaj boze pak ke pokaze 2 crtki oti toa b-hcg dodeka se simne od 105000 ke treba vreme taka da toa ne mi bese varijanta...znam deka nema vrska i dek moze da imas simptomi a nesto da se slucilo a i obratno da nemas simptomi a se da e vo red ama pusta psiha ke te udri vo glava deka nesto se slucuva i odi vrati se nazad, Gospod neka ne cuva i neka ni pomaga drugo nema, i onaka nisto ne zavisi od nas. Vi blagodaram

5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Јас во Германија ги земав за во мкд незнам.

strelkata likes this.
  6. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Девојки еве ме мене да ве прашам нешто.Гинекологот ми даде да ставам утрогестан додека со бременоста беше се во ред така ми рече.Е сега навечер кога ќе ставам капсулата ми се случува по некој саат ако станам за во вц или евентуално сабајлето кога одам во вц на бришење имам бело со малку кафенко,и само тогаш го имам.Незнам дали има место за паника или не?Фала богу не ме боли ништо.Закажан ми е преглед за утре ама сепак сакав да слушнам ваше мислење?Иначе сум 9+0 :) ден .Убав ден поздрав

7. apple12

apple12 Популарен член

Како си мила? Дали ти е сега подобро...
    Со лесно, и ти ја посакувам цела среќа :l:

Sandra Stojanova likes this.
  8. apple12

apple12 Популарен член

Леле налет, си се намачила...
    Ајде поминало, сега до бебка сте добро?

9. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Добро сум миличка во ред е се хаха фала му на бога сега ќе чекам да видам на 6 ти дали ќе даде тестот 2 цртички (fingers)(fingers)(fingers)

10. strelkata

strelkata Истакнат член

@Bebe2021 како си, киселини имаше ли пак? Сега ми текна дека некаде прочитав да голташ семки од маслинки, пробај може ќе помогне.

11. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Sega te mislev da ti pisham koga se razbudiv sabajle odma na tebe mi tekna, izedov vcera 2 zeleni jabolki pred spienje i sum spiela fala mu na boga kako shto treba, nemav zhestini, nemav bolka bas dobro mi bese! Prvata koga ja izedov namali ama ne pomina skroz i zatoa zemav uste edna, od sabajle taka malku ne mnogu, imav i nagoni mali za povrakjanje ama zemav dvopek i mlekce kiselo i dobro mi e ne povrativ i nemam goreshtini, ako pak pocnat odma zimam jabolce inaku imam problem so chesanje me chesaat dlanki i stopala uste od 5ta nedela a sega kako gi izbriciv nozete za na pregled deka prv pat so bikce, celo vreme prethodno se depilirav abe vcera od zid se strugav kolku me chesase se, a stomakot od fraxiparinite nesakas da znaes imam topki kako za ping pong i chesa do bol ete pat ti se ispozaliv se shto mi e, se dodeka imam simptomi i ne se osekjam dobro jas sum najsrekjna na svet daj boze vaka da mi e 9 meseci ti blagodaram!

strelkata, dipsidipsidipsi and IRBBB like this.
  12. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Здраво трудници еве и јас да ви се приклучам тазе трудна :) 7 ма недела терам, засега се е добро, само женски ова лошењето значи не го можам. Кафе не можам да се напијам сабајле, што и да јадам назад одма. Ви посакувам на сите убави и лесни бремености :l:

Bebe21, Lolipop796, mamaJana and 10 others like this.
  13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Кај мене кафенко никогаш не е имало до сега, само белко, како остаток од вагиналетите, ама најверојатно нема простор за паника. За секој случај сепак прашај си го докторот. Со лесно. :hug:

14. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Прашав тројца доктори ми кажаа дека е нормално фала ви сепак

nevermet18 likes this.
  15. Speechless

Speechless Популарен член

Честитки!! Со лесно ! :party::hug:
    Од кога почна да ти се лоши? Јас средина на 5та и уште ништо од симптоми немам, не знам дали да се радувам или не.

16. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Da se raduvas i jas toa se prasuvav i vo 7ma nedela pocnav da povrakjam 3-4 dena i sega pak nisto, samo kiselini jaki imam, i jas prasuvav kako tebe i mene mi vikaa deka e rano i deka 7-8 nedela ke pocnat macnini i strvarno taka bese.

Speechless and Bubamaricka like this.
  17. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Благодарам :hug:Сега почна 7ма недела, инаку претходно исто немав ништо симптоми. 5 та недела ама баш никакви симотоми, бев и на прв преглед тогаш. 6 та недела почнаа градите да ме болат и да спијам многу. Да се радуваш ќе си дојдат и симптомите. Кога си на преглед?

Speechless likes this.
  18. Speechless

Speechless Популарен член

Фала ви женски :hug:

Бев веќе на прв преглед, и имаше веќе точка.
    Сега сум следната недела ( на точно 7ма кога ќе сум ) , се надевам дека ќе слушнам и срцева реакција. :sun:

Само ова што никакви симптоми немам си се чудам, освен што спијам 9часа минимум :lol:

Bubamaricka and nevermet18 like this.
  19. Maya12

Maya12 Популарен член

Честитки зс бременоста,со лесно да ти биде.Се надевам дека со лесно ќе ти биде.Се е тоа нормално,јас сум 30 недела ама уште повраќам и кафе уште не можам да се напијам

Bubamaricka likes this.
  20. strelkata

strelkata Истакнат член

Ако, да си биде се во ред па овие макички секако ќе поминат :l:

Bebe2021 likes this.