Sabajle i navecer go pijam i sum primetila deka macnini i vo son me budat. Citav deka od nego ima takvi pojavi. vi blagodaram na site za spodelenite iskustva.
Јас го пиев така од 6та недела, не знам која си... раздели го малку во време од пренаталните витамини и земи си Антиметил, многу помагаат, а се на природна база... И обавезно малку јадена, бар еден крекер... дај Боже да не мора да го пиеш долго, но ќе се навикнеш... магнезиум ако пиеш, земи со б6 што е, ќе ти ја смири цела слузница на желудникот...
Da obavezno jadena go pijam, isto 6 nedela sum. Za sto e Antimetil, i magneziumot od onie kesickite e ? Od vitamini pijam metilirana folna, vitamin E, C, D i Zink
Антиметил е против повраќање, гадење, мачнини...од Гак ми го препорачаа, на база на ѓумбир... многу ми помогна...да не беше тој глава не можев да кренам.. А магнезиум пиев од Др. Витон, 2×250мг, како комбинација со вит. Б6, и полесно го поднесував цел тој коктел...но за магнезиум ќе ти каже твојот доктор, од кога, како треба...а Антиметилот слободно земи го, помага... во зегин не го носат, по други места го има
Zdravo, 11+5 sum i denes pocustvuvav kako pritisok I bolka vaginalno. Dali I se ima na nekoja sluceno? Pred edna nedela isto pocustvuvav i kazav na doktorkata mi rece da zemam magnezium I ne se zadrza na prashanjeto. Nekako se uplashiv od posilnata bolka denes. Cel den odmaram mi se namali bolkata ama sepak mi e strav da ne se sluci neshto losho...
Девојки вака: по апликација сум 10+5, матичната израчуна дека скрининг и приска би требало да правам од 23.04.21 до 05.05.21 но термини на клиника нема. Опција е кај неа да биде скрингот и кошта 900 денари а одма ќе ми даде упат да одам за крв за приска на клиника. Секако истиот ден треба да правам и брисеви и пап. Ве молам за совет и мислења бидејќи ми е прва бременост.
Нема уште пуштено термини на гак за скрининг за мај месец. Прати тука на линков http://mojtermin.mk/map/spetsijalis...ginekologija_i_akusherstvo&resource=921820187 И штом пуштат термини за мај, јави ѝ се одма да ти закажи. Друга алтернатива е да ти даде приоритетен упат и да појдеш било кој ден да ги замолиш да те примат. Мислам дека не прават проблем, јас и за прв и за втор скрининг кога одев, имаше трудници со приоритетен упат што беа.
Да ама накпаметно да ја правам крајот на април, но термини за април нема. Останува матичната да го направи скринингот и да си појдам за приска.
Може да ти даде приоритетен упат и да појдеш крај на април. А дали 28ми април или 3ти мај, ништо нема да ти смени. Дури и мислам дека покасно е подобро, бидејќи плодот е поголем и поубаво се мери на ехо. Ти си знаеш најубаво, не е за тие 900 ден, колку фактот дека докторите на гак се субспецијалисти за детекција на фетални малформации. Ама како ќе си одлучиш, така да правиш, ти си знаеш најдобро.
Zdravo devojki jas su 6 nedela i imam bolka na levata strana najverovatno jajnikot dali imala nekoja vakov slicen problem Pozdrav
Два дена по позитивен тест за бременост добив позитивен тест за ковид. На почеток на бременоста. До сега фала богу се е ок, бременоста си тече уредно.
Сега сум 23 недела... Ова со ковидот беше на почетокот на декември. Инаку од симптоми имав само изгубен осет за мирис.
Srce ja sum momentalno so korona 10+2, od simtomi imam temperatura glavobolka i silna kaslica, prasaj ako te interesira nesto