Здраво За тие што се со инвитро до кога ја примате терапијата после позитивна бета и зошто се земаа уште таа терапија? Ви благодарам многу
Бидејќи бременоста сепак е со инвитро и целата терапија е за поддршка на бременоста и телото да не го исфрли ембрионот.
Мај календар и прегнанси плус ги имам, исто ми дава, но вчера бев на второ мислење и излезе дека е точно како што ме води мојата доктортка. По апликација ми дава дека сум плус недела ипол.
Zdravo na site dali ste se soocile so migrena vo bremenost i kako se spravuvate? Vcera me fati uzasna migrena ni paracetamol ne pomagase ni nisto voda i sok povrakav se somnevam deka od bolkite. Vi posakuvam ubav i lesen den na site
Здраво на сите и јас сум на почеток на бременост 5та недела сум и прва бременост ми е. Бев на доктор ми препиша : femibion1, дабростон и biolectra magnesium 400 Имав болки цела недела дали од возбуда или не знам од што како да треба да ми дојде, веќе ги немам, немам некои симптоми освен што ми ср спие постојано ( волку многу не сум спиела никогаш ) Вие како сте имате ли мачнини, јас фала Богу не повраќам сеуште, читав дека на многу од апчињата им се стварале мачнини, јас денес втор ден ги пијам. За две недели треба да одам пак на контрола за срцева реакција тогаш веќе ке сум 7ма недела. Поздрав до сите и со лесно и убаво да си ги износиме и родиме бебенцата
Баш ми е мило мајка! Јас моментално сум 6та недела и 4 дена, и сеуште немам мачнини и исто вечер во 10 си легнувам а ја обично до 2-3 сабајле си седев без проблем, вчера и завчера имав намалување на апетит, ништо не ми се јадеше. Јас сум само на фемибион 1, го пијам и пред бременост 2 месеци и сега се мислам дали е доволен само тој. Јас сум петок закажана за контрола, како што се приближуваат деновите така се повеќе те паничам( од се што читам ) , те се возбудувам...
Zdravo, Dabrostonot jas go piev, zeludnik me bolese i ne se osekjav ubavo. Mi go smenija za vaginaleti. Pa so niv sum po ok. Inace imam golemi macnini, mirisi mi smetaat, nemam apetit. Vikaat kje pominat. So lesno ❤️
Јас маче. Сум се кубела цела ноќ од што незнаев што да правам, масажи, парацетамол, б6, ништо... Неколку дена ме држеше, но понатаму во текот на бременоста исчезна. Е сега со второво пак ме фати еднаш, се напив наеднаш парацетамол, магнезиум и две Б6. Пробај со таа комбинација. И од аптека земи си руска вода мачкај глава, дури и врз косата горе капни, и врат, таа опушта.
Девојки здраво 12+5 ме убива носот. Утре сум на контрола за брисеви и приска. Неможев да издржам веќе отидов до аптека,и прашав што смеам да зимам за затнат нос ми дадоа марисол капки само и ништо др. Мака мачам од неделата. Нишо др само носов ми е затнат/тече. Чувајте се. Ако имате предлог нешто што плус ќе ми помогне дајте сигурен предлог
Земав марисол капки. Само тие биле достапни за трудници. Останатите не смеело. Така да ќе видиме како ќе биде
Здраво, јас сум 7 недела, ама ме бунат некои работи. Бев на преглед на ГАК, ме гледаа на ехо, се одреди срцев ритам и некои суплементи. Потоа бев кај матичниот гинеколог, тој само си препиша од ГАК што имаа запишано и ни преглед, ни ништо ме испрати дома. Не ми е јасно кој треба да ми ја води бременоста?
Ендокринологот ме упати на консултација на ГАК заради дијабет тип1 со можни потешкотии, а матичниот не ме прегледа воопшто.
Здраво. Ве читам дека имате мачнини од Дабростон, изгледа само јас немам ама баш никакви мачнини. А, го пијам 3 пати на ден. Оваа ми е 4та бременост и се надевам успешна ќе е, претходните 3 ми завршија неславно. Во понеделник сум на контрола пак, ќе бидам некаде 6та недела се надевам дека ќе има ембрионче. Колку сакам побргу да дојде понеделник, толку ми е и поголем стравот и возбудата. Потајно посакувам да ми се пројават симптоми, гадење, повраќање па да речам да трудна сум Вака само гради ме болат и тоа е. Ајде само се' да биде во ред кај сите нас.
@S.o.F.i друшке уживај во бременоста и радувај се дека немаш симптоми. Благослов е да имаш бременост без симптоми, верувај. И не е правило дека треба да ти се лоши од дабростонот или било што друго. Јас утрогестан пиев, ниеднаш ни ми се слоши, ни ме успаа како што им се случуваше на многу мамички. Сѐ е индивидуално и додека нема проблеми, да не ги бараме. Изгали го мешко од мене.