Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Јас со Бог напред до 02.05 сум таму, те чекам :hai:

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Ajde Gospod da e so nas i so lesno neka e do kraj ovoj pat da uspeeme site shto sme ovde sobrani

На LoLa♡, nevermet18, Animallover<3 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Леле и јас како тебе исто бев еве ме 11+4 и сега сум подобра. Од 7 ма недела до крај на 10 ми беше за никаде и крварев, и лежев и повраќав. Сега сум подобро

На strelkata и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  4. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Da se nadevame samo deka so bebe e se dobro, inaku jas se ke izdrzam, ako treba bez prestan neka se povrakja samo da bide dobro, mnogu se raduvam shto poleka odime nakaj vtoro trimesecie i so Gospod napred neka bide se dobro, bas mi e milo shto ti zavrsi i krvrenjeto i sega do kraj raat da si si i nisto da ne te plashi i voznemiruva. Shtom kaj tebe po tolku naponi i povrakanje se e vo red daj boze i so mene se da bide vo red!

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Ќе видиш се ќе помине, сега освен што многу ми спие, се другото е во ред. Чат пат имаме гадење ама се издржува. Во понеделник влегувам во 12 недела, да помине таа па после ќе можам да земам здив малку

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    9недела и 4 дена сум, од пред некој ден почна да ми се врти од време на време и притисокот кој и така ми е низок уште толку ми се симнува чаре?

7. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Девојки, дали ви се случило ако подолго седите и одеднаш да станете и да ве затегне доле препонот и некое болно чувство да ви се предизвика? Баш ме исплаши, се осеќав како нешто да сака да ми излезе:sweat:

8. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Многу течности мнооогу посебно вода и солена храна и одмор ми помага мене

9. temjanushka123

temjanushka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    Здраво девојки, јас сум 8 + 2 недела со хематом и уште нема срцева акција.. Имав нередовен циклус.. Докторот кажа до понеделник ако нема.... :(

10. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Kade ti e hematomot? Dali primas terapija ?

Последна измена: 11 април 2021
  11. Elenka1994

Elenka1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    66
    Здраво девојки јас имам генетски мутации и како резултат на тоа ми дадоа да пијам метилирана фолна б12 и секој 2 ден аспирин, бремена сум 8+1 но до сега 2 пати ми се деси да ми тече крв од нос, мн се исплашив нешто да не се деси, докторот кажа да го прекинам аспиринот но нели е тој потребен за тие со генетски мутации -хетерозиготни ?

12. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Poveketo sme so tie mutacii, no malku od nas primaat i aspirin, a tie shto primale i aspirin sum zabelezala deka imaat problem so krvarenje, i posle sovet so drug doktor ili na svoja raka koga go prekinale prestanalo i krvarenjeto. Jas primam samo fraxiparine, mislam deka kaj nas preteruvaat so preterana zashtita, na kraj sakajki da napravat dobro ni pavat losho. Ova e samo moe mislenje i moe iskustvo, neznaci deka e tocno i neznaci deka so site e taka. Jas kazivam moe viduvanje, mislam deka so kleksan si odlicno pokriena, no sepak nekoj za toa ucel i nekoj od toa plata zema taka da zakazi si kaj doktor za vtoro mislenje.

13. veleska.

veleska. Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    36
    Женски бремена сум 10+2 дали некоја од вас се соочила со бел вагинален исцедок по изразено е на сабајле. Ќе испитувам брисеви и пап деновиве па загрижена сум дали знае некоја дали е нормално тоа во бременост или не:?:

14. Elenka1994

Elenka1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    66
    Јас испитав ддимери одма кога дознав дека сум бремена и ми беа 193 и не ми дадоа клексани. За што служат клексаните ?

15. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Jas posle ivf koga ispitav mi bea 3000 a trebase <500, taka da kaj mene bea definitivno za da ja proretcat krvta bidejki postoese rizik od trombembolija ili kako god da se vika strucno...inaku tie shto imame takvi mutacii gledam deka ne pokrivaat so takva terapija kleksani/fraxiparini uste od koga ke dobieme, cela stimulacija i do kraj na bremenosta, postoi rizik golem za gubenje na plodot i opasnost za majkata, taka mislam, no poiskusnite neka kazat

16. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Ova go pisav pogore iskustvo od prvoto ivf, ova sega ne go pravev vo MK i nitu mi ispitaa ddimeri nitu imaat namera da mi ispitaat mi rekoa pokriena si so terapija, nikakva vrska toa nema so plodot i ete ostana da si primam fraxiparine 0.6 a da neznam kolku mi e rezultatot

17. katush ♡

katush ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите. Бремена сум 9та недела. Сакам на време да си закажам за приска и скрининг во 12та недела . Дали некој има правено приватно сега скоро? Ми ја препорачаа др.Елена Петрова од Ремедика.
    А за приската се двоумам дали Авицена или Ремедика... ве молам за совет. Убав ден на сите

18. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Јас мислам дека нема штета од клекнување затоа што сеуште е мало и заштитено си е внатре. Не се секирај. Само убави мисли.
    Инаку и јас некни јадев банана од сабајле на гладно и ми се засилија мачнините. Исто и јогурт неможам да поднесам. Слабо јадам, варен компир, варено јајце, леб, тестенини, ориз... Само овие работи ги вртам во круг. Едвај чекам да исчезнат мачниниве и повраќањата и да се удавам во салати, мусли со јогурт, кафенце итн :?:

Последна измена: 13 април 2021
    На tina9 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Бананата заситува за доручек но е тешка како храна да се јаде на гладно,посебно ако имаш мачнини.Јас скоро до 7ми месец повраќав и спасот сабајлечки ми беше само со квики крекери,лебче со маргарин,јогурт т.е полесна диетална храна.Ќе каснев малку пауза да се смири организмот и после кога ќе се чуствував подобро јадев покалоричен оброк.
    За кафе нешто после 4ти месец и тоа поретко од вообичаено го пиев ,имаше денови кога не пиев ни едно кафе.

20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    За прв скрининг мислам дека нема врска кај ќе отидеш, сите исто ќе ти кажат, а можеш и на државно. Мене ми рекоа дека вториот е побитен и исто Др. Елена ми ја препорачаа, па сега оваа недела сум за втор скрининг кај неа.