Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. strelkata

strelkata Истакнат член

Многу не убиваат тие мачнини ни сила ни волја да се нема за ништо. Им завидувам на жените што ги немаат ;( ни вода неможам да пијам, ептен ретко неколку голтки пијам. Си растварам и мала чаша сируп од боровница, навечер пивнувам ладно млеко од фрижидер дирекно неколку голтки, тоа ми гаси жед колку толку.

abc1234 likes this.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мораш да се хидрираш. Пробај со минерална вода, ама по малку, да не го дразниш желудникот.
    Насабајле на гладно уште в кревет неколку непечени бадеми касни.

Антиметил земаш?

strelkata likes this.
  3. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Женска, пробај со препечено лебче од сабајле и јогурт. Јас почнав така да не се заречам еве добра сум. Сега нормално има денови кога утрата ми се мачни ама не секој ден како на почетокот. Вода исто и јас не можам да пијам како метал да пијам се чувствувам. Цедам сок од пороткал или цедевита. Кафе мисловна именка хаха не сум се напила кафе не паметам од кога.

strelkata likes this.
  4. Maya12

Maya12 Популарен член

Слатки маки се тоа друшке.Се надевам дека јас нема да ти бидам пример ама еве 8 ми месец уште имам мачнини и повраќам секој ден барем по еднаш.До четврти месец секој ден повраќав по 3-4 пати ама обавезно како повраќав пиев вода и јадев и се така во круг за да не дехидрирам и да стасам во болница.Види од која храна ти е подобро.Јас до 4 медец јадев само тостови пици сукано леб не знам колку иако дотогаш бел леб не јадев,сендвичи бидејќи само тоа ми одговараше а после си почнав со здрава храна да си јадам.Затоа издржи овие месеци ама не се оставај без течности и да не јадеш после е полесно,еве јас си повраќам ама веќе се навикнав немам мака.Да не заборавам не се оставај гладна насабајле и пробај со антиметил,мене лично не ми помогнаа,мене само зитрон ми помагаат тие ми ги дадоа од Плодност ама ги пијам само кога одам на преглед бидејќи имам два саати пат

strelkata and IRBBB like this.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Јади лимон, цел така, не да го цедиш. Исто така сладолед од ванила, подобра верзија од ладно млеко.

strelkata likes this.
  6. Maya12

Maya12 Популарен член

Мене лимонот ми го копаше желудникот и уште толку повраќав од него.Ама еве кај тебе помагал,се ќе си пробаме па што ќе успее ќе си тераме

MissChievous likes this.
  7. IVA B

IVA B Истакнат член

Majki kako se presmetuva denovi i nedeli po bremenost, primer 4 nedeli i 5 dena, dali e toa 5 nedela od bremenost i zosto veke koga ima polni 4 nedeli, ne se presmetuva primer 5+ nesto ,ne mi e jasno

8. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Здраво друшки.
    Вчера бевме на контрола, прво малку се исплашив и така цело време сум под стрес, посебно ми е стресно додека да ме прегледа докторот уффф.
    Од прво не го виде ембриончето, како да се криеше, па се појави и имаше срцева реакција.
    Докторот се потруди колку може повеќе подобро да ми го покаже да го видам и слушнам.
    Ама рече дека уште е малечко па затоа е така, потешко да се види.
    Според менструација вчера бев 6 недели и 3 дена, а одговараше за 5 недели и 6дена.
    Јас мерев и имав касна овулација, па се надевам до тоа е.
    Ми олесна малку, се надевам дека ќе продолжи да си напредува сонцето мое.
    Доста беа разочарувања.
    :)

Bejb15, IRBBB, abc1234 and 12 others like this.
  9. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Моја реплика на муабетов, истото беше, си одговараше една недела помалку..овде пишувај, барај помош, готово остана на зрно ориз... веќе во 11та се израмни сосема по датата од менструација, и еве досега си е се по мерки...
    Да уживаш, да си насмеана, мене тие први недели ми беа како на облак :$

IRBBB, abc1234 and Animallover<3 like this.
  10. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Леле многу ми е тешко да се опуштам и да речам да Софи бремена си и овојпат тоа е тоа ќе биде се во ред со оваа бебче.
    Дај Боже само да напредува, па и некој ден да е назад не би било проблем.
    Зголемена ми е и дозата на клексан, ќе боцкам 2 на ден.
    Сега уште 2 долги недели за чекање до нареден преглед и секакви мисли низ глава.
    Ама се надевам само на убаво.
    :hug:

11. Natashka1988

Ќе биде! Не те познавам, не ти го знам патот, но ќе биде!
    Јас од 4та "кубурам" колапс на сакусот, па крварење, па контракции и еве се држиме... чекор по чекор само, биди спокојна, им помага тоа, многу...

12. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Ti treba da se prekrstish vo Optimistka1988, znaci tolku pozitivni mislenja davas, tolku opushtas, tolku smiruvas alal da ti e, te obozavam, mnogu me smiruva sekoj tvoj komentar shto ke go procitam! Bravo, ostani taka i Gospod da te blagoslovi so bebce i tebe i site nas!

Animallover<3, Bejb15, IRBBB and 5 others like this.
  13. Natashka1988

Душа, фала ти, ама стварно го мислам ова, не колку да се каже...
    Колку е се грдо во коронава, колку се оттуѓивме едни со други, страшен стрес, благослов е да можеш на било кој начин да останеш бремена... и треба да сме благодарни...Се трудам да сум опуштена и ден по ден...мора да се подигаме едни со други, зошто стварно не знам што ни остана друго во пандемијава...

Animallover<3, Bejb15, IRBBB and 2 others like this.
  14. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Taka e, jas 10 godini se boram so ova i konecno usoeav da stignam do 10 nedela, kako malo dete sum kolku se raduvam i kolku sakam se da bide vo red, cat pat ke padnam psihicki, ke se osetam prazno, bez simptomi, isplasheno i togas ti i uste nekoj kako tebe ke mi pishat i kako na eho da sum bila i se da bilo vo red ete taka se osekjam, daj boze site da si go ostvarime sonot i da ni gi napolni Gospod racinjata ovaa godina!

LoLa♡, Animallover<3, IRBBB and 2 others like this.
  15. Natashka1988

Кога сакаш можеш да ми пишеш, борбата е многу голема...троши, цеди...што и да треба, тука сум (освен ако вклучува станување:D)

Animallover<3, IRBBB and Bebe2021 like this.
  16. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Da si ziva zdrava i od Boga blagoslovena! Ti blagodaram!

Animallover<3, IRBBB and Natashka1988 like this.
  17. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Фала ти мила, се надевам искрено.
    Те имам јас читано тебе низ темите, не е лесно ама се ќе се истрпи.:hug:
    Инаку јас сум со 3 missed и една биохемиска, па од таму е и стравот.
    Ама ајдр само позитивно и ќе дојдеме до целта.:inlove:
    :l:

Animallover<3, IRBBB and Natashka1988 like this.
  18. leonora994

leonora994 Истакнат член

zdravo devojki :inlove:, jas sum 10 nedeli i cekam bliznaci:hug::hug:, ama nesto me voznemiruva ima 2 meseci sto kaslam, otidov vo lekar toj samo septolete mi kaza da zemam i nisto drugo bideki e rano za da zemam nesto drugo, ama jas se uste kaslam i ic ne sum dobro pa zatoa sakav da se konsulltiram so vije, dali nekoj od vas ima vakvo iskustvo?

Animallover<3 and viva.la.vida like this.
  19. Maya12

Maya12 Популарен член

Јас во рана бременост прележав ковид и многу кашлав и мене многу ми помогна на една лажица мес ставав детски капки прополис и сируп алпенкрафт дозволен е во бременост и секако препорачан од доктор и така се спасив од кашлица.Јас колку што знам септолете не се препорачува во бременост,за лижење само пантенол

IRBBB and leonora994 like this.
  20. Animallover<3

Animallover<3 Истакнат член

Здраво на сите пак, од понеделникот влегов во 6та недела, понекогсш имам болки во стомакот како пред добивање менстурација и веќе 3 дена имам диареа( имав чуствителен стомак и предходно не дека е нешто ново за мене), само не знам ме фака паника, прва бременост па не знам страв ми е, инаку немам некои симтоми по изразени, пијам дабрастон, фемибион 1 и магнезиум директ...
    На контрола сум дури во понеделник едвај чекам да дојде....
    Поздрав до сите и со лесно да си ги износиме живи и здрави бебенцата :l:

Cvet Cvet likes this.