Mislam deka moze i porano, ako ima potreba normalno, mislam deka toa ne e nesto shtetno, no sepak prasajte doktor, ako ne ve drzi mesto javete se i ne cekajte 2 nedeli, mislam deka ne e nisto strasno i da e infekcija se reshava
Јас се извинувам што ќе се замешам, но таква сум, транспарентна, па еве и сега... Не е во ред споредување, посебно ако нештото немало добар исход. Сите, или 80% од жените овде сме паталци. Кој со абортуси, кој со крварења, ин витра, и не ни е ништо страно. Но, кога имаш проблем, многу е полесно (почовечно) да единствениот прифатлив совет е консултирај се со гинеколог. Ниту јас, а ниту вие знаете што е тоа "кафеаво". Може е хематом, обична имплантација, или нешто 10 пати покомпликувано. На таа жена, било која, што веќе и "тупка" душичката од страв, стварно нема потреба да се долева било што со свои претпоставки. Јас прокрварив во 15та, мислеа готово, но еве сум. Нема правило а има многу исклучоци.
Zenski, Tie sto stavate utrogestan vaginaleti, koristite li sekojdnevni vloski za tecnosta povremeno sto istekuva? Jas koristam ama se mislam da ne sozdadat nekoj infekcija sto znam.
Го пишав тоа бидејки чекав и јас така да помине отидов после еден ден ама беше касно. Затоа групата е да споделиме искуства да реагираме на време а за најлошото можеме на било која страна да прочитаме не само овде. И јас така си гуглав нормално било крв во првите недели пијте витамин ц па после завршив лошо но немора кај сите да е така. Затоа најдобро на доктор!
Јас ставам цел месец утрогестан прво по 3 пати сега по 2 и користам влошки ги менувам многу често онака неможам да наваксам на гаќи цело време на секој 5мин утоп мокра и бела
Zdravo zencinja.. Jas sum 5+3 bremena, utre ke odam na pregleda da vidime dali nesto se poznava, minatata nedela bese samo tockice. Simtomite mi se cudni dur ic gi nemam od tilpt gadenje, macnini i gradite skoro pa i ne me bolat ama eve ve citam deka e normalno. So lesno neka ni e na site pa si appdeluvame mislenja
Да, јас со години користам секојдневни на евридеј котон. Никогаш не сум имала проблем со инфекции, напротив секогаш сум се чувствувала чисто и суво
Женски некако место не ме фаќа. Папот излезе уреден, а јас имам исцедок, густ, жолт, осеќам и малку чешање... Како е можно. Дури во средина на мај ми е наредна контрола за приска, прв скрининг и брисеви,незнам дали да ја прашам матичната за вагиналети или да чекам.
Мене календарски кога ми се плодни денови ме боли стомак и имам некогаш мл исдеок, докторката ми рече дека е нормално затоа така пишав
Исто пишував и јас низ темите, пак ке се повторам. Само што дознав дека сум бремена, ми се појави непријатен мирис и исцедок жолт. Докторот рече дека поради хормоните дошло до промена и ми препиша вагиналетки. Миризбата веднаш ми се среди, ама сега ставам вагиналетки и утрогестан и имам и јас жолт исцедок, некогаш повеќе некогаш помалку, некогаш и воопшто. Е сега јас имам печење кај отворот некаде, ама пример 1 недела нрма ич да ме пече, и потоа пак се појави многу се нервирам. Која недела си ти? Дали папот сега го правеше за време на бременост? Брисви можело и сега да се земат, ама ако имало некоја инфекција за терапија после 12 недела може. И јас се мислам да го барам докторт да видам што ќе ми каже.
Инаку да пишам да си кажам колку ми е страв луѓе од секој нареден преглед, поради лошата историја. Страв ми е што ако пак престане срценцето пу пу Докторот ми рече за 2 или 3 недели да одам за следна контрола, тоа се фаќа наредна недела, а тогаш ќе си дојде и маж ми во Мк и подобро со него да одам. Вака ме фаќа страшна паника, а се премислував дали и оваа недела да одам да видам за овие исцедоци. Немам храброст луѓе Претходниот понеделник почнав да имам како гадење во желудникот 3 дена траеше и толку, сега скоро ич немам, само гради ме болат. Дај Боже да биде се во ред, само тоа се молам. Ама стрес е голем.. Така малку да се пожалам.
Здраво,направив тест и сум бремена.Закажав преглед утре па ќе може ли да ми објасните што опфаќа првиот преглед во бременоста
Zdravo devojki i jas da si prasam onie koi koristat bromergon do koja nedela od bremenosta go pievte ? I predlog za dobar endokrinolog moze i od privatnive ?
Здраво на сите Бремена сум 4+3. Бев на гинеколог, но ми рече дека е рано за било каков преглед и да дојдам за 2 недели. Прашањето ми е кога направивте прв преглед и дали прегледот опфаќа само ехо?
Mislam deka poveketo sme takvi, posebno toe shto sme so ivf i shto sme go doziveale toa prestanuvanje na srceva akcija, jas isto se plasham da otidam na pregled, sega sum tek na 30.04 i nesakas da znaes kako mi e, od edna strana najopustena na svet, prepustena na Boga i na univerzumot, bestrasna i bezgrizna, a od druga strana sigurno nekade dlaboko vo sebe zajce isplasheno dali ke uspeam sega dali ovoj pat e toj vistinskiot, dali na 30.04 ke bide se dobro, zosto ne mi se gadi, zosto ne mi se povrakja, zosto ne mi se spie, me bolat li gradire taka ili samo mi se cini i se e psiha......go jademe site toa ne se sekiraj, ostanuva samo da se teshime jas tebe, ti nekoj drug, mene nekoj tret i taka hahaha
Здраво девојки Дали во 11та недела се нормални болки во долниот дел на стомакот како за менструација? Повремено како тегоби