Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Јас еве природно останувам бремена, ама три пати поминав лошо. Болката е голема.
    Исто како тебе, некогаш велам се ќе биде во ред ќе видиш позитивна сум, потоа ме фаќаат кризи, паники и толку многу ме фаќа страв од преглед како никогаш до сега.
    Исто за симптомите ги немам, нит ми се гади ни па повраќам.
    Се борам сама со себе, аман.
    И потоа следува, Софи како одлучил Господ така ќе биде и да се нервираш и стресираш тоа ти е.
    Ќе се тешиме едни со други, што да се прави.
    Која недела си ти ?:hug:

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Bash taka ubavo go kaza, jas sum 11 nedela i 2 dena, mi rekoa za nifti deka e najdobro 13 nedela, da bilo malku pokasno da ne bilo epten 11-12 nedela ama jas neznam kako ke docekam do togas, denes na primer nemam nikakvi simptomi i nejkes da znaes kako mi e, ama ne mi e prv pat vaka sum od 8ma nedela i samo me fakja safra pa ke me pushti i se osekjam najtrudno na svet, pa posle nekolku chasa pak nisto i si vikam ete tolku bese i se taka vo krug hahaha i na kraj pak zavrsuvam so muabetot ,,i na glava da se prevrtam kako reshil Gospod taka ke bide,, neka ne chuva i neka ne pazi toj oti mislam deka samo Bozjo chudo moze da mi pomogne da stanam majka. Se najdobro vi posakuvam

На *Milicka* и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  3. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    Во право си била за плодните денови јас погрешно сум разбрала, сепак ми е прва бременост и не сум толку упатена. Се извинувам :)

4. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    772
    Јас сум 10та недела, пап правев некаде 5та недела. И тогаш ги имав истите симптоми.

5. Mona.V

Mona.V Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    17
    @Bebe2021 Мојот специјалист ми рече во 10та недела да направам нифти , да добијам резултати до 12та,секој со различно искуство и совет , направив само што влегов во 10та и добив успешни резултати, можеш да се јавиш и во фирмата каде што ќе правиш ќе ти кажат дека можеш да направиш од 9та недела.

6. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Jas ne sum vo Makedonija, sega odam vo najdobrata privatna bolnica, toj doktor shto pocna da me vodi mi rece obicno od 10-12 nedela moze da izleze rezultat koj shto ke bara da doispitame nesto ili da povtorime nekako taka ne go razbrav ubavo i deka zatoa naj dobro so 100% sigurnost bilo kraj na 12 i posle 13 nedela ama jas nemase da dodrzam tolku i zakazav odma po zavrsuvanje na 12 nedela, na prv den na 13 nedela mislam ke mu dojde taka nekako i iskreno bi otisla uste utre ama ete ne mi zakazuvaat za porano, ne davaat cesto da se koristi eho, da se preteruva, ne mi davaat da ispitam jas shto sakam tuku oni shto ke kazat itn, na pr uste ddimeri nesakaat da mi ispitaat, mi vikaat primas fraxiparine i nema shto da te interesira kolku se visoki, ic toa ne ti e vazno i tocka, 4ti pat veke molam vo 2 kliniki za tie ddimeri i ne mi gi ispituvaat. Mi e strav bas od toj test oti pokazuva se, kako izgleda toa neznam, shto tocno pisuva, tabela li e, dijagnozi li se, na cisto li si so rezultayite ili sepak ima neshto ahto ne ti garantira?

7. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Честитки мајки!
    Со лесно бременоста! :hug:
    Конкретно за мене, јас отидов кога бев точно 5та недела според менструација и ми видоа само гестациско кесе на ехо.
    Ништо повеќе, ќе ви кажат кои апчиња со фолна да ги пиете ( јас пијам фемибион додуша и пред да останам трудна ) и следен преглед од тој за две недели, за да увидат срцева реакција( и тука зависи овулација кога ти била) и ембрионче.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    да и јас ги имам меѓутоа зависи дали се кратки и слаби или јаки и долги,
    мене на моменти само ме заболува и за секунда две проаѓа

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Здраво срцки,
    Дали некоја од вас правела приска во лабораторија Рамус,
    за колку дена од прилика Ви стигнаа резултатите?
    Јас правев денес ми рекоа до 5 дена ама јас каква што сум ќе се поулавам 5 дена :lol::lol:

10. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Толку е 5 дена, јас во среда правев а резултатите во понеделникот беа готови:)

11. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    охохооо,
    значи со среќа нека им е на тие околу мене :D

На dipsidipsidipsi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Хахаха знам какво ти е, поминав скоро низ тие денови, немај гајле брзо ќе поминат

13. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Jas sega citam maticnata vcera nemozese nosna koska da mu izmeri na bebus bidejki nejkese da se svrti so ne pravev se tresev po stomak ona me tresese ripav cucnuvav ne bivase, i sega uste tolky se ispaniciv deka nesto ne e kako sto treba ;(

14. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Не се секирај се ќе биде како што треба, бебето сака приватност:lol::lol: моето беше успано па се накашлував мрдав да го видимр, си тераат по нивно:D

На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Fala ti dipsidipsidispsi, jas malce panicam sto da prasavm prv pat nitu znam sto treba nitu znam sto ne treba :D

16. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Здраво идни мамички :)

Јас сум 10+4, после Велигден ќе одам на прв скрининг.
    Прашањето ми е дали покрај скринингот Приска тестот преку крв е задолжителен или ако на скринингот видат дека е се во ред не мора да се прави преку крв ?

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.245
    јас не правев приска.Во Систина ја водам бременоста,Гордана рече немора приска

На WhiteAngell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Jas vcera bev na skrining i iako bese se vo red maticnata mi rece deka prisscata e pobitna i denes mi zimaa i krv

На WhiteAngell му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    И јас сум во Систина со ин витро. До сега одев кај Поповиќ, а на скрининг ќе одам кај Панчевски и он ќе ми ја води бременоста понатаму па затоа ме интересираше дали приската е задолжителна или како ќе процени докторот.

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.245
    приската е статистика.Побитно е ехото каде што се мери нухален набор,носната коска и се останато.

@Noranora кај тебе не успеала да измери носна коска.Веројатно заради тоа инсистира на приска.

Последна измена: 20 април 2021
    На Noranora, dipsidipsidipsi, Autumn Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.