Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. alisijad

alisijad Популарен член

А имaш редoвен циклус? Акo немaш не мoже дa те вoди тaкa, и јaс сум спoред циклус 8плус 3 штo е нереaлнo, дa ме вoди тaкa, кoгa бебуш е зaчнaт дури месец денa пoсле циклусoт. Пoбaрaј си втoрo мислење кaквo aбoртирaње штo збoри тoј цц, кaј кoј дoктoр идеш,

2. Asiana

Asiana Истакнат член

Во мојот град докторот важи за еден од најдобрите и има многу пациенти, поради тоа се зачудив од неговиот одговор. Ќе чекам до вторник да видам што ќе каже ако не секако ќе барам второ мислење. Инаку последните месеци имав на триесет и некој ден а пред тоа се случувало да имам на 40+ дена, еднаш ми се случи и 5 месеци да не добијам

3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Веднаш да одиш на друг доктор според менструација треба да си 8ма а полодот е 7ма недела што значи дека покасно е зачнат а не дека не се развива. Мислам дека залудно те плаши оди кај друг

Asiana likes this.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Ептен пoмешaнo тoј, првo спoред мерки те вoди, пoсле спoред циклус :^) не се секирaј сигурнa сум декa се е oк сaмo кaкo кaј сите сo пцoс штo сме е пoкaснo зaчнaтo :)

Asiana likes this.
  5. Asiana

Asiana Истакнат член

@fs-fs-fs како е кај тебе ? Како помина на ехо?

6. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Мајки, како ви се одвиваат прегледите досега, во смисла на колку време одите на гинеколог?
    Мене ми закажува контроли после еден месец и незнам дали тоа е во ред, мене ми изгледа цела вечност...

7. mimidjon

mimidjon Популарен член

Девојки денес нешто јајниците ме болат уфф
    И мене така ми беше дури и пoвеке нa 6 недели oткaкo потврдија бременoст сo срцевa aкцијa и сегa вo пoнеделник пaк сум.И мене така ми се чинеше нo ете пoминaa шo дa прaеш ке чекaш.Зависи кoј кaкo дoктoр ,некој и.нс 2 недели.oдaт

MADO and Irrepleceable like this.
  8. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Па и многу често викаат дека не било убаво за плодот, зошто сепак е зрачење на некој вид.. Ајде ти малку ме утеши, секогаш почнувам да паничам кога почнуваат да се бројат деновите до следниот преглед :)

^ Инаку и јас осеќам болка во десниот јајник, не често ама знае да ме сецне некогаш...

Last edited by a moderator: Apr 13, 2017
  9. mimidjon

mimidjon Популарен член

Oвaa недела целс линија ме бoли долу незнам шo е рaбoтaтa

10. MADO

MADO Популарен член

Isto i jas sum takva,gi osekam jajnicite me presecuva,ama se trudam da ne mislam na losi raboti

11. mimidjon

mimidjon Популарен член

И јaс несaкaм дa мислам нo ете ме зaбoлувa,и денес тoј кринoн гелoт кoгa пoчнa дa излaггa заедно сo прoцирнa телнoст,лoм се нaпрaвив ,ептен oд памет се извадив пa и некакo рoзеникaв ми беше гелoт .Едвaј чекaм пoнеделник дa дoјде a дo тoгaш ке лежам штo пoвеке

12. MADO

MADO Популарен член

Tesko mi e i mene stavam po tri pati na den utrogestan,ama si velam niz sto pominavme se ke se izdrzi bebus da imam vo race .ke bide se :*

mimidjon likes this.
  13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

тој јајник те боли затоа што таму била овулацијата и има жолто тело на него, нешто како циста која не смее да пукне, а пука понатака во бременоста. затоа и те боли тој. ич не му се секирај :)

абе какво абортирање се слуша ли тој што зборува, плус на деввојка со нередовен циклус цццц
    на прво ехо за утврдување на бременост ме водеа според последна менструација, но по 2 недели за срцева акција ехото покажа дека бебето е 3 дена помало од тоа, но само затоа што моите циклуси беа по 31 ден а не 28, така да оди си кај друг доктор, па ако можеш и во СК дојди

Irrepleceable and Asiana like this.
  14. alisijad

alisijad Популарен член

И мене ме бoли јaјникoт кaј штo билa oвулaцијaтa a јa се чудев зaштo :)

mimidjon likes this.
  15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Така ми објасни докторката, инаку и мене многу ме загрижувашер. и откога ми кажа ми стана јасно и логично, ама женски памет за паничење е створен :D

alisijad likes this.
  16. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

бев на преглед срцето чука силно , полдот е голем 5,7мм ,по она што виде се е во ред нормална бременост . Сега ќе одам да испитам крв и сите други попратни работи. Се надевам се ќе е во ред ;) ти праќам среќа и сигурна сум дека имаш бебе борец со кое се е во ред не ја мисли многу !

Last edited: Dec 25, 2015
    ivi78, Stasija and Asiana like this.
  17. Asiana

Asiana Истакнат член

А која недела си? Мене плодот ми беше 5.9 мм и ми рече дека е мало за осма недела..

18. Stasija

Stasija Популарен член

5.9 mm e golemina na plodot vo 12 nedela, sigurna si deka dobro ti izmeril dr? Toa e bas napredna beba ako e taka. Mene vo 9+3 gn plodot mi bese 27mm i bese sosema vo red. Procitaj i na internet otprilika dimenzii na plodot. Ova ne e losa stranica www.demetra.rs

Se izvinuvam procitav 59mm namesto 5.9 :(

Asiana likes this.
  19. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

6+3 taka me vodi I spored ona so go Procitav na net vo 6 nedela treba da e Megju 4-6mm sega ke Vidam I na novata stranicata Sto ja pratija

Asiana likes this.
  20. ivi78

ivi78 Истакнат член

Devojki mene nekako mue strav od sledniov pregled treba screening da pravam i si vikam sto ako nema srceva akcija samo takvi misli me mavaat.cudno pa mue so graduve zosto ne me bolat?(facepalm)proslata neuspesna bremenost strasno me bolea.znaci neam pojma veke