Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    А имaш редoвен циклус? Акo немaш не мoже дa те вoди тaкa, и јaс сум спoред циклус 8плус 3 штo е нереaлнo, дa ме вoди тaкa, кoгa бебуш е зaчнaт дури месец денa пoсле циклусoт. Пoбaрaј си втoрo мислење кaквo aбoртирaње штo збoри тoј цц, кaј кoј дoктoр идеш,

2. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Во мојот град докторот важи за еден од најдобрите и има многу пациенти, поради тоа се зачудив од неговиот одговор. Ќе чекам до вторник да видам што ќе каже ако не секако ќе барам второ мислење. Инаку последните месеци имав на триесет и некој ден а пред тоа се случувало да имам на 40+ дена, еднаш ми се случи и 5 месеци да не добијам

3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Веднаш да одиш на друг доктор според менструација треба да си 8ма а полодот е 7ма недела што значи дека покасно е зачнат а не дека не се развива. Мислам дека залудно те плаши оди кај друг

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Ептен пoмешaнo тoј, првo спoред мерки те вoди, пoсле спoред циклус :^) не се секирaј сигурнa сум декa се е oк сaмo кaкo кaј сите сo пцoс штo сме е пoкaснo зaчнaтo :)

5. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    @fs-fs-fs како е кај тебе ? Како помина на ехо?

6. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Мајки, како ви се одвиваат прегледите досега, во смисла на колку време одите на гинеколог?
    Мене ми закажува контроли после еден месец и незнам дали тоа е во ред, мене ми изгледа цела вечност...

7. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Девојки денес нешто јајниците ме болат уфф
    И мене така ми беше дури и пoвеке нa 6 недели oткaкo потврдија бременoст сo срцевa aкцијa и сегa вo пoнеделник пaк сум.И мене така ми се чинеше нo ете пoминaa шo дa прaеш ке чекaш.Зависи кoј кaкo дoктoр ,некој и.нс 2 недели.oдaт

На MADO и Irrepleceable им се допаѓа ова.
  8. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Па и многу често викаат дека не било убаво за плодот, зошто сепак е зрачење на некој вид.. Ајде ти малку ме утеши, секогаш почнувам да паничам кога почнуваат да се бројат деновите до следниот преглед :)

^ Инаку и јас осеќам болка во десниот јајник, не често ама знае да ме сецне некогаш...

Последна измена од модератор: 13 април 2017
  9. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Oвaa недела целс линија ме бoли долу незнам шo е рaбoтaтa

10. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Isto i jas sum takva,gi osekam jajnicite me presecuva,ama se trudam da ne mislam na losi raboti

11. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    И јaс несaкaм дa мислам нo ете ме зaбoлувa,и денес тoј кринoн гелoт кoгa пoчнa дa излaггa заедно сo прoцирнa телнoст,лoм се нaпрaвив ,ептен oд памет се извадив пa и некакo рoзеникaв ми беше гелoт .Едвaј чекaм пoнеделник дa дoјде a дo тoгaш ке лежам штo пoвеке

12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Tesko mi e i mene stavam po tri pati na den utrogestan,ama si velam niz sto pominavme se ke se izdrzi bebus da imam vo race .ke bide se :*

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    тој јајник те боли затоа што таму била овулацијата и има жолто тело на него, нешто како циста која не смее да пукне, а пука понатака во бременоста. затоа и те боли тој. ич не му се секирај :)

абе какво абортирање се слуша ли тој што зборува, плус на деввојка со нередовен циклус цццц
    на прво ехо за утврдување на бременост ме водеа според последна менструација, но по 2 недели за срцева акција ехото покажа дека бебето е 3 дена помало од тоа, но само затоа што моите циклуси беа по 31 ден а не 28, така да оди си кај друг доктор, па ако можеш и во СК дојди

На Irrepleceable и Asiana им се допаѓа ова.
  14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    И мене ме бoли јaјникoт кaј штo билa oвулaцијaтa a јa се чудев зaштo :)

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Така ми објасни докторката, инаку и мене многу ме загрижувашер. и откога ми кажа ми стана јасно и логично, ама женски памет за паничење е створен :D

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    бев на преглед срцето чука силно , полдот е голем 5,7мм ,по она што виде се е во ред нормална бременост . Сега ќе одам да испитам крв и сите други попратни работи. Се надевам се ќе е во ред ;) ти праќам среќа и сигурна сум дека имаш бебе борец со кое се е во ред не ја мисли многу !

Последна измена: 25 декември 2015
    На ivi78, Stasija и Asiana им се допаѓа ова.
  17. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    А која недела си? Мене плодот ми беше 5.9 мм и ми рече дека е мало за осма недела..

18. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    5.9 mm e golemina na plodot vo 12 nedela, sigurna si deka dobro ti izmeril dr? Toa e bas napredna beba ako e taka. Mene vo 9+3 gn plodot mi bese 27mm i bese sosema vo red. Procitaj i na internet otprilika dimenzii na plodot. Ova ne e losa stranica www.demetra.rs

Se izvinuvam procitav 59mm namesto 5.9 :(

19. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    6+3 taka me vodi I spored ona so go Procitav na net vo 6 nedela treba da e Megju 4-6mm sega ke Vidam I na novata stranicata Sto ja pratija

20. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Devojki mene nekako mue strav od sledniov pregled treba screening da pravam i si vikam sto ako nema srceva akcija samo takvi misli me mavaat.cudno pa mue so graduve zosto ne me bolat?(facepalm)proslata neuspesna bremenost strasno me bolea.znaci neam pojma veke