Здраво на сите,вчера бев на контрола за бебенцето, според последна менструација треба да е 7недела а според мерењата одговара на 6недели и 3дена, докторката кажа доцни со 4 дена но дека тоа не е проблем дека ке порасне и не сакаше за 4 дена да го поместува терминот за контрола и скрининг го остави периодот од 21 до 29ти мај. Срцева реакција имаше, јас неможев да слушнам бидејки било рано, но на екранот се гледаа црвени и плави откуцувања, прва бременост ми е па се ми е ново и нејасно.. инаку немам никакви симптоми освен отечени и болни гради, другото си е се под контрола. Викендот претерав со кисело де грејпфрут де туршија.... па два дена ме уби киселина Вие како сте ?
Малку се загрижив денес, забележав кафеав исцедок. Не е обемен ама има 2,3 капки. На два пати ова ми се случи, и сабајлево и сега. 4+4 сум бремена, читам некаде нормално било, некаде дека треба терапија. Имам закажано преглед за 2 недели и се мислам дали да појдам утре. Не сакам да паничам ама прва бременост ми е и не знам како да реагирам и што да очекувам Секој совет би ми бил добредојден
Shto primate od terapija? Se nadevam nekoja progesteronska terapija veke primate, se dodeka e kafeavo ne e strasno, duri i koga ima krv moze da ne e nisto strasno no sepak e porizicno, imav i jas nakaj 6ta nedela i plus koga bev vo toalet pocnaa da mi kapat kapki krv ubavo crveni ama otidov popladneto na eho i se bese ok, taka da ne se plashite samo, opusteno, ke bide se dobro, nekoj vika se cisti matkata, nekoj vika stara krv e toa si iskaca, kako i da e ako imate moznost otidete na kontrola da si bidete mirna no spored mene ne e nisto strasno, ako pocne da se zgolemuva ili da se pojavuva krv togas vednas na doktor
Не примам никаква терапија освен фолна. Природно останав бремена, без некое посебно планирање и надевање. Затоа и сум исплашена и не се чувствувам доволно подготвена и запознаена со се.
Здраво девојки. Јас сим 5+5недела бремена, денес имам не многу јаки болки во стомакот и јајниците и малку ме плаши дали е нормално. Примам 2пати клексан и 2пати утрогестан,а пред нецела год спонтан па малку паничам
Zenski zdravo, Vie sto primate progesteron inekcii, kakva vi e stolicata? Mene mi bese normalna sega poslednava nedela teshko odam vo toalet. Ginekolog mi vika od inekciite. Ako vi e tvrda sto vi pomaga? Jadam slivi , oves, utre vekje 4ti den kako ne sum bila. Ne ocekuvam sekoj den da odam zosto i mnogu malku jadam imam golemi macnini ama 4 den mi e mnogu. Ginekologot mi go spomna cajot drimo ama ne bi go piela zosto go imam probano ednas i sozdava golemi grcevi i bolki vo stomak.
од мое искуство ќе ти кажам да не се грижиш. Јас пред да дознаам дека сум бремена, цел ден имав темно кафеаво на бришење и така средно дебела линија на влошката, после тоа уште еднаш имав на бришење исто темно кафеаво. Сепак немаш штета од доктор, и во меѓувреме можеш бета ХЦГ да испиташ.
Здраво идни мамички, малку сум загрижена, поради доцнење на циклусот бев кај матичниот, ме прегледа и ми кажа дека сум имала циста и ми препиша Промолут нор за провокација на циклусот. Требаше 7 дена да ги пијам, но бидејќи ми сметаа само 4 дена ги пиев.. А сум била бремена, всушност во 3та недела сум ги пиела.. Дали некоја од вас се нашла во ситуација како мојата и може да ми каже дали овие таблети би му наштетиле на плодот? Кои се последиците?
Болките се нормални се додека не се јаки и неиздржливи. Сите повремено ги имаме. Не се секирај сигурно се си е во ред Клексанот поради која причина го примаш мила ?
Благодарам... После првиот спонтан испитав генетика и ми најдоа трпмбофилија, склоност на тромбоза, поради тоа уште тогаш трансфузиологпт ми кажа следна бременост од почеток до крај да се боцкам, со господ напред се надевам се ке биде во ред
Феминки дали и вас ве болеле јајници во првото тромесечје или само јас паничам Мене најчесто ме боле левиот па потоа десниот па под папокот па почне револуција со цревата од тврда кон течна столица. Но не ми е цело време него така по кратки интервали во текот на денот
Мене ме болат исто де едниот па другиот, но викаат дека матката се шири и е нормално па ајде да непаничиме
Мешиња јас денес влегов во 12та недела. Следна среда сум на скриниг,приска,брисеви и пап. Треба да направам и крвна група но не знам дали матична општа или матична гинеколог треба да ми даде упат. Дали мислите дека има потреба од другите испитувања како торч и тоа за бактерии не знам точно како се вика. Прва бременост ми е и на сум нај нај упатена во сево ова.