Na majkami i mazot mi uste odma. Mu se javiv mu kazav nemozev da izdrzam, a na svekrvami posle prvo eho. Na pobliski po nekoe vreme t e posle 13ts nedela, I sega sum 31 vcera prv pat me vide koleska od rabota I ne znaese deka sum bremena.
Ние на најблиското семејство мислам мајка ми татко,сестра ми свекрва ми и свекорми им кажавме кога видивме две цртички на тестот а на сите останати па дури и поблиски другари пријатели им кажавме после првиот скрининг односно кога ни стасаа резултатите од нифти дека се е во ред
Ние чекаме првото тромесечие да помине за на сите да им кажеме... А на работа планирам само на тие што треба да знаат окулу 4ти месец И јас сакам да прашам нешто, може малце глупаво прашањево ама што мислите за гел лак во тек на бременост? Знам на пораѓај дека не смее, ама за прво тромесечие прашувам, и понатака дали има некоја штета?
Мојот гинеколог ми рече слободно да правам сѐ што правев пред бременост- фарбање, гел на нокти, депилација. И сѐ правев, еве 9ти месец терам.
Погоре и јас го прашував истото Имам болки во левата страна не секој ден ама можат да ми се појават повеке пати во денот,на контролите сее океј дополнително примам прогестерон и утрогестан по 3пати
Дома на родители браќа сестри кажавме кога имаше срцева акција. На останатите после првиот скрининг ќе им кажеме.
Девојки денес бев на преглед и докторот ми кажа се е во ред,но мислам дека ми рече за постелката била ниска малку но за две недели од прилика ќе се крени.Малку не фати паника ми рече можно е кафенко да имаш но не е страшно.Има место за паника или не ?Иначе сум 13+0 недела
На сите после прв преглед, кога слушнавме срце и видовме дека е правилно вгнездено. Едни од друштвото ни кажаа веднаш по позитивен тест, други откако отишле на доктор. Ако мислиш на бабини деветини глава може да те заболи.
Kaj mene bese taka vo 16 nedela, vo 21va bese krenata. Nemav ni krvarenje ni nisto. Se preporačuva lezenje Dur se krene
Дај боже да е се во ред, деновиве сум на бтхцг, па општо ме интересираше кога другите кажуваат, а радоста е голема хехех
Не ми рекоа да лежам ништо такво не ми споменаа.Додуша јас и така си одмарам не работам нешто низ дома едноставно и тоа ретко....Фала сепак
Здраво,бременоста ми ја водат во коруновски.Дали вие што одите кај нив на секој преглед ве прегледува различен доктор?
Здраво Јас сум 7 недела би сакала да ве прашааам како се справувате со гадење, има една недела константно ми се гадит нонстоп Ви благодарам
Здраво девојки , денес сум 5 +3 минатата недела правев бета 1370 беше , сега неделава ке правам ехо , во исто време сум мн возбудена и исплашена истовремено
Jas pijam Antimetil. Neznam kolku mi pomaga ama go pijam. Nekogas koga mi e podobro si mislam od nego e .
Девојки здраво, Правев ПАП пред месец и пол, во меѓувреме забременив Денеска ми се јави сестрата да ми каже дека папот е супер но имало некои бактерии за кои докторот рекол да ставам вагиналетки Мелиора 6 дена. Јас прашав дали е ок во рана бременост да се користат и ми потврдија. Иначе 8+2 сум и се е ок со плодчето. И микробиолошките ми се чисти Но ме јаде црв кога прочитав упатство дека не се препорачуваат во бременост. Иако мислам дека на сите упатства стои таа забелешка. Некој искуство...,?
Слободно ставај ги штом докторот ти ги одобрил. Ги користев и јас немав никаков проблем, инаку сите вагиналети што ги користев во бременост на сите пишува не се препорачува во бременост, така да уживај