Да и јас сакав истото да го искоментирам, јас користев полигинакс а сега треба вагисан така да ако е одобрено немаш проблем
Здр девојки, денес бев на прво ехо , се е во ред освен тоа сто плодот е подоле внезден и др ми рече дека тоа го загрижувало, некој со слично искуство ?
Istoto i mene mi go rekoa. Povekje odmaraj i ne krevaj teshko. Sega sum 10 nedela mi rekoa deka se potkrenal.
Здраво 4/5 недела Дали сте имале остри силни болки во јајник,во мојот случај десниот, и кога лежам на десната страна немам болки ? Инаку денес многу често одеднаш ми се мочкаше , што мислам ако не отидов во Вц во самиот момент ќе прокрварев и топли бранови ме облеваа. некој совет? За лекар ќе треба в понеделник да ѕвонам...
Јас земав капки од зегин Наусолвит, на моменти ми помагаа. Еве сум веќе 12та недела и се намалуваат, се надевам ќе ја имам таа среќа како и повеќето што преку ноќ им исчезнувале скроз... па да се порадуваме и ние а не цело време скиснати, ни се лоши, ни се повраќа
Сега имав пак остри болки и ми потече крв ко да мо дојде,а ми касни 4 дена... и тестовите беа позитивни.
Сега сум во болноца, мене искрено ми стое ко мензис. Ми зедоа мокрача,крв, преглед и велат матката е празна нема бременост. Но со болките ќе останеш 2 дена..
Мајки од четвртокот почнав со малку браон исцедок на бришење го немам ниту пат траги на долен веш, но при прегледот на сондата се гледаше и кога ставам вагинално утрогестан има некоја нијанса на кафеаво. Докторката вели сее океј но да прашам дали сте имале слично искуство
Мене така ми беше во 7 недела, за викенд. Одма пон сабајле кај матичната и ми препиша терапија, прогестерон инекции и утрогестан. Отиди провери си најбрзо што можеш, јас трета бременост ми е, и претходните две бев на таква терапија па пак паника ме фати. Со лесно само ❤
Женски под стрес и во паника сум, малото падна сабајле го удри носот, го носевме на ургентен му го снимија носето на рентген а јас скроз изумив дека сум трудна 12та недела, влегов внатре за да го држам. Одма се испојавив на гинекологот и на радиолошки технолози сите тврдат дека нема штета, дека тоа е многу мала доза ид а не се секирам, но не сум мирна многу се нервирам
Штом е мала доза не би требало да има штета. Но, обавезно да си направиш скрининг и тоа одма и да си со мирна глава. За ваков случај би ти го предложила др. Димчев од Систина. Или појди кај матичниот да те види.
И кажав на матичната одма, и кажав дека скрининг имам закажано на 14ти ама не ми рече да одам порано. Само ми кажа дека не е опасно, дека е мала доза.