Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. kate_anx

kate_anx Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Здраво.Имам едно прашање.Доста сум загрижена па ме интересира дали некој имал вакво искуство.незнам точно која недела сум бидејќи се гледаа само две точки во матката најверојатно помалку од тоа што треба да сум .на денот кога требаше да добијам имав само кафеаво и продолжи неколку дена.направив тест и искочи позитивен.почнав со бета 117,па 470 па 1470 мерено на три дена.до пред 2 дена колку толку странично ме болеа гради сега воопшто.пред година дена кога имав спонтан имав кафеавко и престанаа гради да ме болат.сега се мрднав и веќе си планирам спонтан.утре имам преглед.од испутувања имам скоро се нсправено имам некои мутации демек ништо страшно пијам аспирин и фолна,крвна слика сега е во ред.дали е уште еден спонтан којзнае или може волку рано да престане болката во градите

2. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Jas nikogas nemav bolka vo gradite. Samo jaki macnini, povrakjanje, mirisi da mi smetaat. Ama malku pokasno od tebe, nekade 6 nedela pocnaa koga imase srceva akcija.

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Здраво :) Од пред 3 дена по 2 позитивни теста и јас се приклучувам на оваа група :) иако уште ми е неверојатно. Закажав на гинеколог во четврток, тоа ќе ми биде 6 ден од задоцнет циклус, требаше на 1 мај да (не) добијам. :) Искрено не знам кога е зачнато, по 2-3 пати неделно имавме односи откако ми заврши последниот циклус на 7 април, но не очекував дека нешто ќе се фати месецов, пошто имав некои високи вредности на половите хормони кога ги испитував во Скринлаб и гинекологот инсистираше овој месец да испитам на ГАК, откако ќе добијам. Но, се случи обратно :)
    Прашањето ми е на колку недели најрано имате видено точкичка на ехо? :inlove:

На MNoris, NIKA@, cinderella5 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. MJ992

MJ992 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    923
    4та недела и 6 дена го видовме ембриончето

На Bebe2021 и Дениција21 им се допаѓа ова.
  5. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    4 nedela samo gestacisko kese, vekje 6 ta nedela imase embrion i srceva akcija.

На Дениција21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    5.618
    исто. јас првиот пат кога отидов бев 4 недела и имаше само гестациска вреќичка. вториот преглед во 6 недела и 2 дена имаше ембрионче со срцева акција

7. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    5.618
    Како се справувате со константно гадење? 8 недела сум. последниве две недели од кога ќе станам додека легнам цел ден имам лошо чувство во желудникот и секој ден повраќам, ми сметаат мириси еден куп. осеќам глад, а не знам што да јадам затоа што речиси се ми изгледа одбивно и помислата на храна ми прави мачнини. минатата бременост пиел антиметил ама не ми помагаше

На Klem4e и strelkata им се допаѓа ова.
  8. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Probaj so Rupurut. I mene Antimetil ne mibpomagase, koristev Rupurut posle nekoe vreme i toj mi se gadese. Jas povrakjav cela bremenost, imav mnogu kiselina posebno koga bev gladna, probaj so krekeri soleni dangrickas mozebi ke ti pomognat.

На Kaja991 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  9. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Во првата бременост имав прекумерно гадење, повраќање, мачнини и ништо не ми помогна, така бев до крај. Сега со втората бременост пак имам мачнини, гадење, повраќање, ми прија само ладно млеко навечер. Преку ден неможам ништо да пијам. За јадење си јадам што ќе ми текне но се ми прави проблем.

10. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    606
    20210505_200544.jpg
    Mi gi dadoa ovie no vnatre nema aplikator mislam deka pred 3 godini so prvata bremenost so aplikator gi stavav e sega dali e porazlicno da gi pijam ili mora vaginalno. Inaku mi gi dadoa preventivno po 1 navecer

11. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    2.862
    Нема апликатор јас ги ставам вагинално секоја вечер со рака. А за дали мора вагинално најдобро матичниот ќе ти каже.

12. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    606
    Mi rece vaginalno no se pocudiv deka nema aplikator vikam da ne e smeneto nesto. Ti blagodaram

13. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Купи си канестен маст има 3 апликатори кои се точни за утрогестанот и со нив ќе си аплицираш ем подлабоко ем полесно

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    606

15. M1986

M1986 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, скоро 12 недела сум, имам тапи болки во желудникот после секое јадење дали имате вакви искуства? Освен кока кола и газирано нешто друго?

16. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    I jas kupiv drugi vaginaleti so aplikator i od niv go koristam.

На АнеАце му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    6.221
    Мене ми рекоа никако со апликатор, прашај си гинеколог за сигурно.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  18. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    606
    А како ги ставаше со рака ли? Јас вчера вечер ги ставив со рака малку тешко но ако е посигурно од апликантот ке продолжам така

19. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    6.221
    Да, со рака.
    Види, искрено не знам ништо подетално ни дали за сигурно смее ни зошто не смее, во Систина ко ми ги препишаа прашав, така ми рекоа.
    Може тоа си е преференција на докторот, затоа ти пишав најубаво прашај го гинекологот за сигурно.
    Јас кратко ги користев па не се заинтересирав да се распрашам, а верувам дека е послесно со апликатор :).

На АнеАце му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

И јас мислам дека не препорачуваат со апликатор

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.