Здраво.Имам едно прашање.Доста сум загрижена па ме интересира дали некој имал вакво искуство.незнам точно која недела сум бидејќи се гледаа само две точки во матката најверојатно помалку од тоа што треба да сум .на денот кога требаше да добијам имав само кафеаво и продолжи неколку дена.направив тест и искочи позитивен.почнав со бета 117,па 470 па 1470 мерено на три дена.до пред 2 дена колку толку странично ме болеа гради сега воопшто.пред година дена кога имав спонтан имав кафеавко и престанаа гради да ме болат.сега се мрднав и веќе си планирам спонтан.утре имам преглед.од испутувања имам скоро се нсправено имам некои мутации демек ништо страшно пијам аспирин и фолна,крвна слика сега е во ред.дали е уште еден спонтан којзнае или може волку рано да престане болката во градите
Jas nikogas nemav bolka vo gradite. Samo jaki macnini, povrakjanje, mirisi da mi smetaat. Ama malku pokasno od tebe, nekade 6 nedela pocnaa koga imase srceva akcija.
Здраво Од пред 3 дена по 2 позитивни теста и јас се приклучувам на оваа група иако уште ми е неверојатно. Закажав на гинеколог во четврток, тоа ќе ми биде 6 ден од задоцнет циклус, требаше на 1 мај да (не) добијам. Искрено не знам кога е зачнато, по 2-3 пати неделно имавме односи откако ми заврши последниот циклус на 7 април, но не очекував дека нешто ќе се фати месецов, пошто имав некои високи вредности на половите хормони кога ги испитував во Скринлаб и гинекологот инсистираше овој месец да испитам на ГАК, откако ќе добијам. Но, се случи обратно Прашањето ми е на колку недели најрано имате видено точкичка на ехо?
исто. јас првиот пат кога отидов бев 4 недела и имаше само гестациска вреќичка. вториот преглед во 6 недела и 2 дена имаше ембрионче со срцева акција
Како се справувате со константно гадење? 8 недела сум. последниве две недели од кога ќе станам додека легнам цел ден имам лошо чувство во желудникот и секој ден повраќам, ми сметаат мириси еден куп. осеќам глад, а не знам што да јадам затоа што речиси се ми изгледа одбивно и помислата на храна ми прави мачнини. минатата бременост пиел антиметил ама не ми помагаше
Probaj so Rupurut. I mene Antimetil ne mibpomagase, koristev Rupurut posle nekoe vreme i toj mi se gadese. Jas povrakjav cela bremenost, imav mnogu kiselina posebno koga bev gladna, probaj so krekeri soleni dangrickas mozebi ke ti pomognat.
Во првата бременост имав прекумерно гадење, повраќање, мачнини и ништо не ми помогна, така бев до крај. Сега со втората бременост пак имам мачнини, гадење, повраќање, ми прија само ладно млеко навечер. Преку ден неможам ништо да пијам. За јадење си јадам што ќе ми текне но се ми прави проблем.
Mi gi dadoa ovie no vnatre nema aplikator mislam deka pred 3 godini so prvata bremenost so aplikator gi stavav e sega dali e porazlicno da gi pijam ili mora vaginalno. Inaku mi gi dadoa preventivno po 1 navecer
Нема апликатор јас ги ставам вагинално секоја вечер со рака. А за дали мора вагинално најдобро матичниот ќе ти каже.
Купи си канестен маст има 3 апликатори кои се точни за утрогестанот и со нив ќе си аплицираш ем подлабоко ем полесно
Здраво на сите, скоро 12 недела сум, имам тапи болки во желудникот после секое јадење дали имате вакви искуства? Освен кока кола и газирано нешто друго?
А како ги ставаше со рака ли? Јас вчера вечер ги ставив со рака малку тешко но ако е посигурно од апликантот ке продолжам така
Да, со рака. Види, искрено не знам ништо подетално ни дали за сигурно смее ни зошто не смее, во Систина ко ми ги препишаа прашав, така ми рекоа. Може тоа си е преференција на докторот, затоа ти пишав најубаво прашај го гинекологот за сигурно. Јас кратко ги користев па не се заинтересирав да се распрашам, а верувам дека е послесно со апликатор .