Честитки Јас бев минатава недела, по моја пресметка 4 недела од последен циклус на 1 април и веројатно сум го погодила денот, пошто на ехо имаше само гестациско ќесе и докторката ми рече ова делува како синоќа да стасало во матката и ме заведе како петта недела, така што ако си 4 + 3, веројатно нареднава недела од среда натаму можеш да закажеш за да видиш нешто. Инаку за ембрион треба да си 8-ма изгледа, бар така мене ми закажа за следен преглед. Среќно
Јас отидов во 5+4 на преглед, се виде гестациска кеса и точка. Ништо посебно не ми кажаа тогаш. Сега веќе во 7 недела бев и слушнавме срце. Нареден преглед ми е во 13та недела. Скрининг и приска. Со лесно и убава бременост да си имаш ❤
Добре дојде, да се множиме с еповеќе и повеќе, направи си една крвна слика со бета,а гинекологот некаде 6 та недела е најдобро да с еподети тогаш може да се види и срцева реакција... Со лесно
Здраво, конечно ви се придружувам и јас тука Влегов во 6та недела веќе, крај на мај одиме на преглед за срцева реакција, едвај чекам Инаку ми треба да си ја олеснам малку душава, искрено многу ми е страв од Ковид-19 откако дознав дека сум бремена јас го немам прележано, па сакав да ве замолам ако има некоја што го прележала на почеток да ми каже како поминала? Јас ги прелистував темите но не најдов некое искуство и конкретно дали било се во ред со плодот потоа...
Да Ве поздравам и јас со супер вест има срцева акција идеало е на гн ама чекање денес удрив во Систина дури нервозна чекав цели час и 20 мин за 10 мин преглед кај Кузевска ...... ми изнакажа се како песничка и се гледаме .... едвај го чекам Ивановски. Сега во 12 гн ми закажа скрининг барем нека биде се ОК да не морам да поставувам прашања ... чудни ми се прегледиве кај докторкава... уште сум напната од се ахагаххаах
Супер. По преглед кај ивановски, секој нареден преглед кај друг доктор не е тоа тоа, нели . Он ти ја тераше постапката? Ивановски знаеш кога се враќа?
Ивановски ми правеше припрема, за трансверот тој веќе беше позитивен и Кузевска ме презема веќе 2 пати бев на преглед кај неа по трансвер нити извештај ми дава нити терапија ми менува додава на случајност сум некако или барем така се осекам овунорм прекинувам а прогестерон сега на недела дена .... фолна и кринон остануваат уште ... тоа е се
Добре дојде, ти посакувам убава и лесна бременост за короната тоа е мора пазење ќе биде се добро...мора да биде
Честитки и добре дојде, ти посакувам убава и лесна бременост. За преглед јас бев прво во 5-та недела и видовме само сакус па подоцна тек во 7-ма недела бев повторно за срцева акција. 5та недела е рано за срцева акција, ама знам дека не те држи место
Денес бев на контрола ,слушнавме срцева акција по апликацијата што ја имам на моб според последната менструација сум 7+3 а др според тоа што виде 6+4 ми рече
Cestitki na site taze mamicki,ke se druzime so iskustva i jas sum tuka nekade 8+4. So lesno na site jas denes sum so vrtoglavica i tahikardija se nadevam normalno e.
Иста сум и јас 3 дена со повраќање и водата што ја пијам,ме боли глава и тахикардии од нигде некаде почнат да ме дрмат