За храната си во право, гладна а со малку се најадувам. Хормони мила моја, сега мора сите да не трпат со испадите хехе
Јас во 6 та недела освен што спиев многу ништо друго немав симптоми.Тек 7-ма недела почнаа мачнини и повраќање
Ме фаќа страв од мачнини, како ли ќе издржувам на работа со нив, башка никој незнае од нив ќе мора да кажам дека имам стомачен вирус
Па по пропис треба да си на платено отсуство од работа поради бременост само треба да им однесеш потврда од матчниот гинеколог. За мачнините сува храна и јадење повеќе пати во денот по помалку, така ми кажа мене матичната. Јас повраќав неколку недели ама исхрана ми беше крш откако почнав да јадам 5 пати во денот ми се смири стомакот. Низ форумов сретнав повеќе мислења на оваа тема исто имаше совети за лимон од сабајле, бадеми на гладно... разлистај низ темава ќе прочиташ многу совети и искуства. Мада имало и бремености без мачнини може твојата бременост ќе е таа па лесно ќе поминеш
Знам мила дека треба да сум дома, ама малку луѓе сме на работа и одам, не сме изложени на ризик од контакт со луѓе па некако се компензира одењето на работа. Се надевам дека нема да имам мачнини многу и благодарам на советите за мали оброци и грицки
Болка во градите, некогаш поспаност , желба за кисело и солено и зголемен апетит. Рано е мислам за некој особено изразени симптоми
Јас еве веќе 11та недела, немам ниту еднаш повратено, сите ми кажале биди среќна Симптоми: Многу ми се спие, знам да си легнам во 9 и да станам во 9 и пак да не сум наспиена, некогаш ми смета некоја миризба на храна, некогаш имам зголемен апетит мислам можам маж ми д а го изедам и до сега тоа..
Ууу бравооо, леле и јас сакам така, јас па за спиење ич не сум сменила, исто како и порано спијам, може понатака ќе станам спанка
i jas sum 11+2. Osekjas li kako tezina mala koga stois primer. Jas da, obicno popladne i prikvecer togas vekje stomaceto mi se poznava kako topce a sabajle koga kje stanam mi e ramno . ginekologot mi vika normalno bilo promena se slucuva. Aj nekoj ako imal vakva promena da mi pise )
Мене па обратно, сабајле осеќам тежина при одење, како прејадена да сум, а за стомаче јас и претходно си имав, уште ми е рано да го приметам да се познава
Да се пофалам мајки денес прво ехо, си го видов зрнцето на мајка, и срцева реакција имаше, неописиво чуство е навистина, јас сум 6+3 а бебе големо за 7+0, ептен сме радосни дома . Поради возраста, док ми вика неинвазивен тест во 10та недела да правиме, некоја од вас дали има искуство што каде како да правам?
Уште едно прашање, јас сум 6+3, а бебуш пи мерење 7+, и сега која недела сум, според мерење или според денови како и до сега? Заборавив да прашаммм како се смета сега
Супер мајка ајде со лесно цела бременост да ја износиш Нифти тест можеш да направиш во Гинекаликс за Скопје ова ти зборувам. Тестот е 670 евра сега на некоја промоција, инаку е 750 евр на три рати. Јас го правев тој ама во 12-та недела после скринингот. Резултати за 7 дена. Ќе те боцнат на лице место и на маил ќе добиеш резултати. Исто има пренатален тест Панорама мислам се викаше, ама за тој тест не би знаела подетално инфо да ти дадам.
Фала мила моја и тебе со лесно да ти оди цела бременост , во Њуборн ми го препорачаа Панорамата, па ќе се јавам за повеќе информации да видам што ќе кажат