Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    И мене во Њу Борн ми го препорачаа Панорама.
    Се мислев за Нифти или Панорама, па остана на Панорама.
    Здравје нареден петок ке го правам, па ќе видиме што како ќе биде.
    Може да ни се јавиш, ќе ти објаснат што и како па да се одлучиш кој да го правиш.
    :)

На tina2018 и zverkica им се допаѓа ова.
  2. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Со лесно мила, па пиши резултат, ќе се јавам секако да видам што ќе кажат ❤️

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  3. barbiche

barbiche Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    120
    Здраво девојки, јас сум 7+3 и денес за прв пат имав кафеав исцедок, а матичниот не работи за викенд. Бев во амбуланта и ми препишаа утрогестан. Матичниот претходно ми имаше дадено Аспирин, дали аспиринот да го продолжам заедно со утрогестанот?
    Ви посакувам на сите лесна бременост.

4. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.499
    Допаѓања:
    2.893
    Ако имаш број од матичниот најдобро јави се прашај го. Јас примам паралелно утрогестан и каридопирин (слично на аспирин), со тоа што кардиопирин го пијам еднаш на два дена, а утрогестанот секоја вечер вагинално. Мислам дека треба да продолжиш со аспиринот ама сепак не сум лекар, најдобро матичниот да ти каже.

На barbiche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    5.632
    јас исто имав во 8ма недела кафеав исцедок и испаничив и отидов на дежурен во систина. докторката што ме прегледуваше ми рече да го прекинам аспиринот дека тој знаел да предизвика и крварења. го прекинав неколку дена, во меѓувреме се видов со трансфузилогот ми рече да го продолжам затоа што аспиринот не предизвикувал такво нешто искрено не знам ни јас во што да верувам. го продолжив сеа фала богу ми се нема повторено исцедокот. секој случај си е идвидуален и најубаво ако не можеш да отидеш барем телефонски да се консултираш со докторот што ти ја води бременоста, а прва прилика да отидеш и на преглед.

6. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Зашто ти е препорачан аспиринот

7. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Јас кога прокрварев одма ми скратија аспирин и никогаш не ми го вратија назад, мислам да не го продолжуваш ради крварењето а утрогестанот супер што ти го дале, можеш 2 вагиналетки вечер за појачување да ставиш, или ако ти е шубе правеџ Систина на дежурен гинеколог, со среќа

8. barbiche

barbiche Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    120
    Систина ми е далеку. Ме прегледа на болница дежурниот гинеколог, срцева реакција има. А утрогестен ми рече да пијам едно на сабајле едно на вечер, за вагинално да ги ставам не спомна ништо. Викендот ќе правам така како што ми кажа, а понеделник кај матичниот гинеколог да видиме и тој што ќе кажи. Аспиринот матичниот ми го даде за циркулација и подобро вгнездување на плодот и го пијам две недели до сега.
    Ви благодарам за одговорите

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    За аспиринот консилтирај се и со трансфузиолог

10. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Која недела ќе бидеш за тестот?

11. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Според последна менструација ќе бидам 12та недела, ама на последна контрола беше назад 4 дена, па ќе се фати 11та и некој ден.
    Дај Боже да си напредува како што треба, само тоа го мислам.
    Се мислев и јас дека сите пишаа најубаво после 12та недела, ама бидна се договоривме веќе.
    Се надевам на убави резултати, ама петок ми изгледа толку далеко.:x
    :)
    Ти што се одлучи ?

12. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Za tvoj pari imas pravo da prepravis i termin i izbor i se, nemoj da tintrish nikogo i da ti kazuvaat zakazano e i tocka za tie pari ako treba 100 pati ke prezakazat, jas pravev vo 13ta, insistirav 100 pati da bide porano ne mi dozvolija, potoa procitav deka nesakaat porano bidejki nemalo dovolno dnk vo krvta kaj majkata pred 13 nedela i deka ne e verodostoen rezultatot i mnogu pati baraat da se povtori, pa i ako primas kleksan ili aspirin uste porazretcena bila krvta i uste poteshko bilo da se napravi. Kako ke reshis na kraj taka no ne teraj tugji zelbi i termini, napravi si ti kako shto si sakas i ako ti e na misla smeni si go terminot, sekako ako si mirna shto e togas i mislis deka ke bide ok teraj si i ne se predomisluvaj

13. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Таман работа за наши пари, па уште да ме условуваат.
    Докторот предложи уште на последната контрола дека може да ми земат крв дека од 9та недела се прави веќе тестот, ама јас реков прво да се размислам што и како па ќе закажеме.
    Се распрашав во Панорама, спомнав дека примам и клексани и баш за тоа дека нели поразретчена е крвта, е сега ако ептен сум баксуз па да мораат после пак да ми земаат крв.
    Сега искрено овие 2 дена ме фаќа повеќе паника дали бебчо напредува како што треба, се мислев дали да закажам ако има термин во понеделник, ама па да не дојде многу бргу понеделник па петок.
    Аман веќе од овие мисли.

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Traj ne mi zbori, vcera se vrativ od urgenten od taa psiha denes veke pak sakam da odam hahaha, neznam so stana so mene a kolku si bev opustena, pa i toj test imam cuvstvo deka 10 godini go cekam. Znam deka e teshko ama ajde probaj opusti se i bidi sigurna deka se e dobro ete jas vcera bev ziv primer za da ne se zabeguva

15. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Јас бев советува а за пренетален да направам во 13,примам и клексан и аспирин ама не поради тоа. Минатиот пат сакав да направам во 10 а скоро 12 имав спонтан. Најубаво е 13 недела, а точно е дека може да се направи од 9 та недела,ама има можност да нема доволно днк во крвта па пак боцкање.

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    @S.o.F.i
    Јас правев нифти во 11+4, на терапија со аспирин и клексан.
    Ок беше.

17. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Мене док ми рече со пуна 10та недела да го правам, сега овде читам сите малку покасно го правеле ради днк, незнам, ќе гледам при крај на 10та да правам, како рекол док така. Не сум одлучила каде се уште, од понеделник ќе се јавам да закажам здравје. Се ќе биде во ред мила моја, не се секирај, ти колку годинки имаш?

18. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Јас сум 26 мила, ама имам 3 спонтани и една биохемиска и затоа ќе го правам, се надевам се ќе биде добро.
    Мислам дека сме кај истиот доктор, тој и мене ми предложи порано ама си реков да видам што како и каде да го правам.
    Можеш и поксано секако твое е правото како ќе одлучиш.
    Те :hug:

@ivani30
    Инаку неколку пати те прочитав дека си имала спонтан во 11та недела и твојот пост ме загрижи и ми внесе уште повеќе страв дека и мене тоа ќе ме снајде, па 2 дена ич не сум мирна:whew:.
    Знам дека ништо лошо не мислиш со тоа и сакаш да не советуваш како е подобро, не ме сваќај погрешно... јас сум паничар голем, а петок ми изгледа толку далеку за контрола(waiting)
    Ама како што е Господ никој не е, нека не чува сите.

19. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Ако е се' во ред и мене исто така ми се фаќа 11 и 4 дена.
    Баш ќе споделам мислење кога ќе завршам.

20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Прво бев на ехо-скрининг 11+3 и веднаш наредниот ден нифти.