Јас имав грчеви и болки, секако не се јаки и траат кратко, значи ги имам и сега, но мислам дека од утрогестанот ми се доста смирени. Повеќе ќе си лежиш, ќе одмараш се ќе биде во ред штом си покриена со терапија немој да си правиш дополнителен притисок . Со среќа и со лесно
Веројатно за овде ми е прашањето. Од кога почнавте со магнезиум? Јас веројатно сум 4-5 та недела и сеуште не земам
Мене вака ми беше до кај 3-4 месец,направив дупка на гарнитурта дома.Само си лежев,немав сила за ништо и убавло ми беше да си одмарам.Слушај си го телото и не се форсирај овој период.После 3 ти еве сега сум 9 ти месец не запрев,и физички активна и пешачам и јога вежбам така да се што пиша е нормално.
Што друго од суплементи земате? Јас пиам само магнезиум,фолна и дабростон. Докторот не ми кажа друго да земам, ама јас сум на мисла да земам некои витамини плус
Покрај фолна и магнезиум, овунорм два пати денот, витамин Д од 2000 еднаш денот, и бидејки имав крварење од нос сега и витамин ц од 1000. Ама сепак прашај си доктор пред да почнеш да пиеш уште нешто.
Магнезиум со Б6, фемибион 1 и утрогестан. Ако докторот не ти препорачал друго на своја рака немој да земаш прво обавезно консултирај се.Направи си крвна слика па според тоа можеби и ќе треба нешто друго, ама ако немаш индикации нема потреба да пиеш дополнителни апчиња, гледај јади повеќе зеленчук овошје, цедени сокови, месо така природно преку исхраната да внесуваш.
Утрогестан Не оди преку фонд, на приватно се купува. Околу 440 ден е кутивче со 15 вагиналети. Тоа е прогестерон, за одржување на бременоста. Но, ако не ти кажал др да примаш оценил дека немаш потреба.
Isto i jas.... Osma nedela po cel den mi se gadi od se dto ke mirisnam, mi se povraka, se dur si legnam povtorno...neizdrzlivo....Bukvalno se sto procitav probav ama nisto ne mi deluva
Nema lek, pomali obroci pocesto probaj. Grickaj kviki. Kje se namalat ponatamu. I jas imav golem problem oslabev 5 kg. Sega sum 12 nedela pocnav da jadam sega pa povrakjam popladne ama sum po ok.
Ивф докторите закажуваат скриниг кај нив? Јас сум кај Лазаревски, на 31.05 ќе се видиме, и веројатно тогаш ќе ми закаже скрининг? Која цена е, и тие ги прават или праќаат кајндр гинек.во Систина.
Одлично. Но ако веќе правиме прв скрининг кај нив, приска треба? Јас зедов за секој случај на гак упат за 1 скрининг и приска, дека немаше мн термини, ама пак како ќе каже Лазаревски така.